Özkan YILDIRIM

Kirazlı Mahallesi’nin çiçeği burnunda başarılı muhtarı sayın Murat Sevimli ile bir çok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Murat Sevimli kimdir?

1973 Kirazlı doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Kendimi bildim bileli çiftçilik yapıyorum, bunun yanı sıra inşaat işleriyle de uğraşıyorum. Köyümü, memleketimi seviyorum. 2 dönem, 2009 ve 2014 muhtarlık seçimlerine de girdim ama başaramadım; en sonunda geçen seneki seçimleri kazanarak  muhtar oldum. Evliyim, 2 oğlum var. Çocuklarımın biri lise sona geçti, diğeri de ortaokul bire geçti. Eğitimlerini devam ettiriyorlar.

Peki, muhtarım girmiş olduğunuz seçimlerde kaç aday vardı?

2009 seçimlerinde 2 aday, 2014’te 6 aday vardı ve son kazandığım 2019 seçimlerinde 3 aday vardı.

SOSYALLEŞEN BİR BÖLGE

Aşağı yukarı 1,5 yıllık muhtarsınız… Bu süreçte köyünüzde neler değişti?

Temel ihtiyaçlar ne varsa hallettik şükürler olsun. Kına salonu, sağlık ocağı, parklar, bahçeler, birbirinden güzel yemek salonları. Daha sayamadığımı birçok şey… Hepsi oldu. Bayramdan sonra da altyapıyı BUSKİ değiştirmeye başlayacak. Elimizden geldiği kadar ne ihtiyaç varsa hallettik, hallediyoruz inşallah. Elektriklerimizde de  bir sorun yok. Buradan sayın başkanlarımıza, başkan yardımcılarıma herkese sonsuz teşekkürler.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Geçmişi avantaja çevirdim

Anladığım kadarıyla 1,5 yıl dolu dolu geçmiş…

Ben doğma büyüme bu köylüyüm, tabi burada yaşadığım için eksiklikleri, sıkıntıları bildiğimden bu süreçte güzel hizmetlerin gelmesine aracılık ettim. Muhtarlığı bile komple yeniledim. Ben bu köyün işini de yaptım, ekmeğini de yedim. Hep beraber iç içe olduğumuzdan dolayı, ufağından büyüğüne kadar avantajlıyız. Allah’a şükür, Allah bu günleri aratmasın. Bizim havayla, şovla işimiz yok, yapılan şeyleri sen ne dersen de vatandaş takdir eder.

BURSA’YA 20 DAKİKADA İNEBİLİYORUZ ARTIK

Ulaşım olarak servisimiz  her saat başı var. Eskiden 45 dakikada Bursa’ya iniyorduk, şimdi en fazla 20 dakikada Bursa’ya ulaşabiliyoruz. Halı sahamız da var, çocuk parklarımız da mevcut.

Bizlere Kirazlı’yı tanıtır mısınız biraz? Nüfusu, hane sayısı, geçim kaynakları…

Hane sayısı 300’e yakın. Geçim olarak çiftçilik ve hayvancılık var; ben bildim bileli, bu yaşıma gelene kadar… Önceden çilek vardı, 90’lı yılların sonlarında. Sonra çilek kurtarmayınca ahududuya geçildi. Şu an ahududu, kiraz, arkasından fasulye gelir. Bir miktar sonra ceviz, kestane ve yaz sezonu kapanır. Şuan yüzde 90’ı yaylalarda… Kar yağana kadar bahçesindeler, havalar soğuyunca aşağıya iniyorlar.

BUGÜN OLMAZSA, YARIN OLUR

Yaşamınızda biriktiğiniz keşkeleriniz oldu mu?

Ben şuan da yüzde 90’ına ulaştım diyebilirim. Yani kalbimden geçirdiğim, şunu da yapabilir miyim?  Bunu da alabilir miyim?  Veya şunu ne kadar başarabilirim dediğimde yüzde 80-90 başarmışımdır yani. Herhangi bir şey olacağı zaman köyüme, bugün olmasa da ama 3 ay sonra ama 6 ay sonra, sonuçta o hedefime az veya çok ulaşıyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Son zamanlarda virüs de var biliyorsunuz. Vatandaşımızın bu kurallara, tedbirlere daha sıkı sıkıya uyması durumunda kışa kadar iyice azalacağını  düşünüyorum.

BAŞKAN DÜNDAR’A TEŞEKKÜRLER

Belediyelerimizle, devlet kurumlarıyla iletişiminiz nasıl?

BUSKİ Müdürü Güngör beye olsun, diğer müdürlerimize olsun hepsine saniyede ulaşabiliyoruz. Her hangi bir patlak arıza olduğunda 1 saat içerisinde gelip yapıyorlar. Belediyelerimize gelince; Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar çok iyi birisi, yine başkan yardımcımız Halil Döner… O da her zaman yanımızda, sıkıntılarımızı ihtiyaçlarımızı her zaman söyleyebiliyoruz. Halil başkan ayrıca buralı sadece bizim köyümüzle ilgili değil, bu bölgedeki bütün mahallelere yardımcı oluyor.

Muhtarım, kurban bayramı da yaklaşıyor. Son olarak vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

Ramazan bayramı baya sıkıntılı geçti biliyorsunuz. Pandemi sürecinde 65 yaş üstü yaşlılarımız evlerinden dışarıya çıkmadılar. Bu süreçte aylıklarını, yardımlarını, ilaçlarını, yiyecek içecek yardımlarını, devletin destek ödemelerini, kendilerinin hal hatırlarını sormak durumunda olsun; kendilerine imamımızla birlikte ilettik. Bütün ihtiyaçlarını sağladık. İmam arkadaşımız Muhsin Korkmaz’a da buradan teşekkür etmek istiyorum.

    Bunun yanı sıra 8 aza arkadaşımızla birlikte güzel bir iş çıkardık ve bundan sonrada çıkaracağımıza inanıyorum. Aza arkadaşlarımıza bir görev verildiğinde, işini gücünü bırakır köyümüze yapılacak hizmetin peşinden koşarlar, sağ olsunlar.

BİZDE AYRIM GAYRIM YOK

    Şu anda ben Kirazlı halkıma ufaktan büyüğe, hepsine teşekkür ediyorum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Onlar beni seviyorlar, ben de onları seviyorum. Köyümüzün hepsi bir çatı altındadır. Ayrım gayrım hiçbir şey yoktur bizde. Oy veren de, oy vermeyen de benim vatandaşımdır. O iş bitmiştir. Hizmet devam ediyor. İlerleyen süreçte daha da elimizden geldiği kadar gündemde olan konuları sırasıyla yapacağız.

HERKESE ŞİMDİDEN İYİ BAYRAMLAR

Vatandaşımıza soruyoruz her zaman ‘Ne ihtiyacınız var?’ diye… Kendi kendimize karar vererek ilerliyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.