ÖZKAN YILDIRIM/ÖZEL HABER

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'de meydana gelen deprem faciasının ardından Türkiye’de ve dünyadan yardım seferberliği başladı. Herkes bütçeleri oranında yardımlarını gerçekleştirirken bu anlamda geçmişten günümüze birçok faaliyet gerçekleştirmiş olan Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kendinden bekleneceği üzere çalışmalara başladı. Biz de bu anlamda Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’ndan yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme almak istedik.

1-217

‘AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN’

Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, “Gerçekten çok büyük bir acı. Hatay’ın depremlerden büyük hasar aldığını gözlerimizle gördük. Bir çok ev yıkılmış yada kullanılamayacak hale gelmiş. Daha öncesinde dernek olarak ilk tırımızı göndermiştik, şimdi de ikinci tırımızı getirdik. Tüm İnsanlarımızın, halkımızın başı sağ olsun. Cumhuriyet tarihinde yaşanılan en büyük depremlerden iki tanesi aynı gün içerisinde gerçekleşmesinden dolayı çok büyük bir yıkıma yol açtı. Bizler de bunun bilinci ile Bursa'da hayırseverlerimizin, yanımızda olan insanların değerli halkımızın sayesinde öncelikle orada en fazla eksiklikleri hissedilen başta battaniye olmak üzere kışlık giysileri, gıda maddelerini, su, çocuk bezleri, çocuk mamaları,bakliyat gıdaları birinci tırımızla gönderdik. İkinci tırımızda da burada eksikliğinin çok hissedildiğini öğrendiğimiz kefenlik kumaşlarımızı da hazır etmiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra yine Karapınar Muhtarımızın getirdiği annelerimizin, ürettiği köy ekmeklerini de yine buraya getirdik, dağıttık, inşallah bundan sonra tırlarımızın devamı gelecektir” ifadelerini kullandı.

2-99

‘GEREKLİ İZİNLERİMİZİ ALARAK BURAYA GELDİK’

Birçok ihtiyaç ürünü deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyen İpekçioğulları, “Bu anlamda AFAD’dan gerekli izinleri alarak buraya geldik. Bizlere bu yardımları yapabilmeyi sağlayan değerli hayırseverlere ben buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasalar biz bu hayra vesile olamayız. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah inşallah bundan sonra bizlere böyle büyük depremler felaketler yaşatmaz demek İstiyorum” dedi.

3-82

 365 GÜNÜN, 365’İNDE SAHADA

Sayın okuyucular gerçekten Kalbiselim Derneği'nin depolarında toplanan ürünleri gördüğünüzde insanın gözlerinin dolmaması işten bile değil. Orada yardıma muhtaç insanların öncelikle gereksinimlerini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda bizler de Kalbi selim derneğine Kalbiselim Derneği'nin tüm çalışanlarına, bireylerine, yöneticilerine ve elbette Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’na böylesine güzel bir çalışmayla şimdilik iki tır dolusu malzemeyi deprem bölgesine götürmüş olmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kalbiselim'in bu ne ilk ne de son faaliyeti. Bundan önceki süreçlerde de Bursa'mızın dağ ilçeleri Keles, Orhaneli ,Büyükorhan ve Harmancık ilçelerimizdeki köy okullarında okuyan çocuklar için defter, kırtasiye malzemesi, hikaye kitapları, kışlık kıyafetler, kışlık ayakkabılar, oyuncak yardımları gerçekleştirmiş olmasını bizler unutmadık yine bunun yanı sıra yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere değişik zamanlarda kış aylarının gelmiş olmasından dolayı soba, kömür, odun dağıtımı gerçekleştirilmesi yine ihtiyaç sahiplerine elbette hayırseverlerin desteğiyle Recep ayının 1. gününe özel erzak kumanyalarının dağıtımı ve buna benzer daha yüzlerce dağıtım çalışması. Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde bulunan bütün muhtarlara dezenfektan dağıtımı gerçekleştirmiş olması yine diğer bir faaliyetle de kış aylarında 225 kişiye kışlık bot yardımı, ayni ve nakdi yardımlar, Ramazan bayramlarında, Kurban bayramlarında, kandil günlerinde önemli gün ve gecelerin haricinde 365 günün 365'inde her zaman sahada yardıma muhtaç yetimlerin, ailelerin yanında olan Kalbi Selim Derneği'nin en büyük icraatlarından biri ise geçtiğimiz yaz aylarında açmış oldukları Kalbiselim Vefa Marketidir. Bu Vefa Market sayesinde Bursa'daki yüzlerce, binlerce ailenin gıda, temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri ve buna benzer daha birçok ürünü ücretsiz olarak market raflarına alabilmeleri gerçekten de ortaya koymuş oldukları çalışmalar anlamında en büyük bölümü teşkil etmektedir.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

5-50

KALBİSELİM HER YERDE

En son Kahramanmaraş merkezli Depremde Cumhuriyet tarihinin en şiddetli, büyüklük anlamında da 7.7 ve 7.6'lık bir gün içerisine sığmış 2 depremde binlerce yapının yıkılmış olması neticesinde sabah itibariyle çalışmalarına başlayarak kısa zamanda 1. tırı ve ardından diğer tırları da deprem bölgesine göndermiş olmak Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğini tanımayanlar için belki sürpriz olabilirler ama onların Bursa'yı ilmek ilmek dokuyan yapıları, ekipleri göz önüne alındığında hiç de sürpriz değil. Gerçekten kendilerinden bekleneni en güzel bir şekilde gerçekleştirmiş olmalarından dolayı ben burada tekrardan Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bütün çalışanlarına ekip arkadaşlarına sahada faaliyetler gerçekleştiren bütün bireylerine ve elbette en başta da Başkan Osman İpekçioğulları’na bu tür acı felaketlerde her zaman sahada olmalarından dolayı teşekkür ediyorum bu ve buna benzer acıların Allah ülkemizde yaşatmasın demek istiyorum.

6-41

7-43

9-37