Suriyeliler ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline gelen metruk binalar İntizam Mahallesi sakinlerini canından bezdirmiş durumda… Ev sahibi olduğu halde mahallesini terk edip kiraya çıkmayı düşünenler bile var. Dertlerini agazete’ye anlatan vatandaşlar, yetkililerden acilen çözüm beklediklerini üstüne basa basa vurguluyor.
 
Kagir binalar bir an önce yıkılmalı...
 
İntizam Mahallesi sakiniyim ve de mahallemizde bulunan kagir binalarından herkes gibi ben de çok şikayetçiyim. Çünkü söz konusu eski metruk binalar çocukların çeşitli maddeler kullanabilmeleri adına sığınak haline gelmiş bulunuyor. Bu sebeple yetkililerden bir an evvel bu binaları ya ıslah etmesini ya da yıkmasını önemle rica ediyoruz. 
Gönül IŞILIK
İntizam Mahallesi Sakini
 
---
Çok mağduruz…
Yıllardır İntizam Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve daha önce komşular olarak bir konuda bu kadar hemfikir olduğumuzu hatırlamıyorum. Şöyle ki; istisnasız hepimiz 3. Selim Sokak’ta bulunan Suriyeli kasaptan şikayetçiyiz. Çünkü balkonlarımıza çıkamıyoruz, camlarımızı açamıyoruz! Kendi evlerimizde oturduğumuzdan bırakıp gidemiyoruz da… Kiracı olsak bugüne kadar çoktan mahallemizden taşınmıştık. 
SIRF BU YÜZDEN…
Yine de sırf bu kasap yüzünden evini kiraya verip, başka bir semtte kiraya taşınanlar var. Ancak bu da çok kolay ve de herkes için değil. Çünkü diyelim ki her gün daha da ağırlaşan şartlara dayanamadık ve ev sahipliğinden kiracı olmaya karar verdik. Buradan alacağımız kira ücretiyle oturacağımız evi ödeyeceğimiz için (kiralar pahalı) her yerde de ev tutulamıyor… Çok mağduruz. 
HER YERE BAŞVURDUK
Suriyeli kasaptan çok ama çok fazla şikayetçiyiz! Ne yapacağımızı şaşırdık! Her yere başvurduk ancak çare bulamadık. Lütfen artık! Bir an evvel sorunumuza bir çare bulun ve de bu dükkanı kapatın. Mahalle arasında böyle bir dükkan olmaz. Evlerimizde kıvranıyoruz. Mahalle duman ve koku altında… Bu kadarına da pes! Yetkililerden yardım bekliyoruz. 
Necla KARAMAN
İntizam Mahallesi Sakini
 
---
Eski huzuru istiyoruz
İntizam Mahallemizin baş sorunu Suriyeliler. Onların yanlış hareketleri, duyarsızlıkları hepimizi bıktırmış durumda. Ayrıca mahallemizdeki yanlış yapılaşma ve kagirler vatandaşı ciddi anlamda huzursuz ediyor ve de yoğun şekilde uyuşturucu satışı yapılıyor. Biz de bunun önüne geçilmesini istiyoruz. İlgililerden eski huzurumuzun geri gelmesi için gerekli çalışmaları önemle rica ediyoruz.
Kamuran ALTABAN
İntizam Mahallesi AK Parti Mahalle Başkanı
 
---
Tüm kalbimle destekliyorum
 
Buraya komşumuz olan İntizam Mahallesi’ne ve de sakinlerine tüm kalbimle destek vermek için geldim. Çünkü tıpkı onlar gibi ben de başta misafir olarak ülkemize gelen ve sonra da yerleşen Suriyelilerin mahallelerimizi, hatta ülkemizi terk etmesini istiyorum. Başta her ne kadar karşı olmasak da bu duruma, onların sağlayamadığı uyum, gürültü ve patırtıları bizi bu düşüncelere itti ve de bu tatsız noktaya getirdi. Özetle; bıktık usandık. Umarım bir şeyler yapılır ve bir an önce mahallelerimiz eski huzurlu ve mutlu yıllarına döner. Kendi ülkemizde ikinci sınıf muamele görüyoruz…
Emel ATİKEL
Ahmetpaşa Mahallesi Sakini
 
---
Halkın huzuru için gitmeliler
Artık ciddi anlamda çok kötü bir mahallede ikamet ediyoruz ve buna rağmen hiçbir şekilde sahip çıkanımız da yok. Bu sebeple başta muhtarımızdan mahalleye ve de biz sakinlere sahip çıkmasını, sonra da Osmangazi Belediyesi’nden, Kaymakamlıktan, Valilikten, kısacası tüm ilgililerden yardım istiyoruz. Bizler Suriyelileri ve rentacar’ları kesinlikle mahallemizde istemiyoruz. Halkın huzuru için en doğrusu bu!
Serap MEMÇE
İntizam Mahallesi Sakini
 
---
Çığlığımıza kulak verin
İntizam Mahallemize okul, çocuklara oyun yerleri ve de pazar alanı yapılmasını istiyoruz. Yıkılan eski binaların yerine pekala faydalı alanlar yapılabilir diye düşünüyoruz ve herkes gibi ben de kesinlikle Suriyelileri mahallemizde istemiyorum. Sayın yetkililerden çığlık haline gelen isteklerimize kulak vermelerini ve değerlendirmelerini önemle rica ediyoruz. 
Neşe EREN
İntizam Mahallesi Sakini (Emekli Öğretmen)
 
---
İşini adam gibi yapsınlar
Hocahasan Mahallesi’nde oturuyorum ve çok dikkatimi çeken bir konuyu aracılığınız ile Osmangazi Belediyesi’ne duyurmak istiyorum. Sokaklarımız günlük süpürülüyor süpürülmesine, ancak belli ki laf olsun diye iş yapılıyor. Çünkü süpürme iki izmariti almaktan ibaret ve gerisi öylece kalıyor. Böylece mahallemizde yine sokaklar çöp içinde kalmaya devam ediyor. Çok rica ediyorum bu çalışanlar denetlensinler ve işini düzgün yapsınlar. Çalışıyor gibi yapıp yan tarafa gidip sigara, çay içip vakit geçirmesinler. Ve de herkesin ortak derdi Suriyelilere bir çare bulsunlar. Onlar buralardan gitmeden huzur bulamayacağımız besbelli. 
Ayfer GÖRŞİMŞİR
Hocahasan Mahallesi Sakini