Sayın Sevinç Çelebi,

Size Osmangazi İlçesi’ne bağlı Yunuseli’den yazıyorum. 25 yıldır bu bölgedeyim ve artık herkes gibi bende mahallemizde yaşadığımız sorunlardan bıkmış, hatta illallah etmiş durumdayım. Her ne kadar bugüne kadar ‘tüm olanlara’ ve defalarca kez durumumuzu yetkililere bildirmiş olmamıza rağmen, üzüntüyle belirtmek isterim ki sıkıntılarımızın çözümü için kalıcı hiçbir işlem yapılmadı.

Bu sebeple bir kez daha yetkililere, agazete’de bulunan “Vatandaş Hattı” köşeniz aracılığınızla seslenmek, derdimizi ‘bir kez daha’ anlatmak istiyoruz.

Konuya gelince;

Yunuseli TOKİ binaları ve Bostancı Siteleri arasında bulunan imarlı bölgede ve insanlar için yapılan parkta, uzun zamandan beri atlar çimlerde yatıyor, otlanıyor!.. 

Dolayısıyla bu durum, çirkin görüntüden öte bir de parka dinlenmek için giden insanların hayatını tehlikeye ve sıkıntıya atıyor. Çünkü; bağlı olmayan ve başı boş dolaşan atlar yetişkinleri geçtim, parkta oynayan çocuklara saldırabilir, tekme atabilir, kısacası zarar verebilir düşüncesindeyim.  

“PARK AT’LARA TESLİM”

Halbuki yetkililer, mahallemizde ikamet eden Roman vatandaşlara ait bu atları, en azından bağlayıp insanları koruma altına alabilirler. Ancak, sanki babalarının çiftliğiymiş gibi atlarını parka başı boş şekilde salan Romanlara, belli ki fazla müdahale edilmiyor yahut eksik ediliyor. En üzücüsü de onca sözlü veya yazılı bildirimlerimize rağmen bu durum aynı şekilde devam ediyor. Çektiğimiz fotoğraflarda da göründüğü üzere park atlara teslim!   

“DİNGO’NUN AHIRI DEĞİL”

Özetle; Bu durumda bölgede oturan herkesin, özellikle de çoluk çocuğun hiçbir güvenliği yok. Ve burası asla hiç kimsenin şahsi yeri ve de kaba tabirle “Dingo’nun ahırı” değil!.. Önemle belirtmek isterim ki ne benim ne de hiç kimsenin hiçbir zaman romanlara karşı kötü bir düşüncemiz ve de şahsi bir sıkıntımı olmadı.

Romanlar da Türkiye vatandaşı

Elbette ki romanlar da Türkiye’nin vatandaşı. Ve bizler hiçbir zaman, hiçbir şekilde bu hususta ayrımcılık yapmadık, yapmayız da. Ancak, bu demek değil ki tehlike saçan durumları sineye çekip, görmezden geleceğiz. Doğal olarak bu ve buna benzer durumu her kim yaparsa yapsın, düşüncemiz ve tepkimiz yine aynı yönde ve aynı şiddette olacaktır. Bunu özellikle vurgulamak isteriz ki yanlış anlaşılmalara sebep vermesin.

“ÖNLEM ALINMALI”

Yunuseli mahalle halkı olarak yetkililerden tek isteğimiz, atları parka değil de otlak yerlere bırakılması ve önlem alınmasıdır. Ayrıca atlar bağlamalı ki kimse tedirgin olmasın. Atlar çok güzel ve de asil hayvanlardır, ancak en nihayetinde hayvan olduklarından yerinde tutulmalıdırlar! Önlem alınmalı ki daha önce İstanbul’da yaşanan, genç kadın (muhabire) at saldırı olayı şehrimizde de yaşanmasın!.. Bu duruma artık acil ve de kalıcı bir çözüm getirilmeli. Kaldı ki burası çiftlik değil, aksine şehir ve yaşam merkezi!

“PARKA MI GİTMEYELİM!?..”

Sormak istiyoruz çok değerli büyüklerimize. Biz bu durumda ne yapalım? Parka mı gitmeyelim? Çocuklarımız nerede oynasın? Sokakta mı? Ve de böyle bir şey mümkün mü?.. Kısacası, bu ve buna benzer durumlar şehirlerde asla olmaması, zabıtalar gezip vatandaşlardan uyarı olmadan atları toplaması lazım. Cezalar kesilmeli. Ancak 300-500 TL değil de 1000 veya 2000, 5000 gibi yüksel cezalar kesilmeli caydırıcı olsun ve at sahipleri bunu bir daha yapamasın.

Buraları küçümsenilecek yerler değil

Tamam, Bostancı daha önce göletti, ancak artık Bostancı’nın ve TOKİ’nin sayesinde kent oldu. Güneştepe 1992 yıllarında köy gibiydi… Ancak günümüzde her şey fazla fazla değişti.. Artık Yunuseli, Güneştepe, Bağlarbaşı Mahalleleri hiçbir şekilde ne nüfusuyla, ne de yüzüyle küçümsenecek mahalleler değil. Ve en önemlisi, burada insanlar yaşıyor. Evler, arsalar imarlı ve de herkes algısını, vergisini veriyor…

“BİZE HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMADI!”

Kaldı ki, yaklaşık beş yıl önce Samsunlular ve Romanların arasında bir kavga çıkmış ve silahlar konuşmuştu. Buna rağmen herhangi bir yaptırım olmadı. Ve bu olayda gördük ki, Romanların Dernekler Federasyon Başkanı vardı halkına layıkıyla sahip çıkarken, ilginçtir ki bize sahip çıkan hiç kimse olmadı!.. Sadece Samsunlulara da değil. Çünkü burada sadece Samsunlular oturmuyor. Hiç kimseye sahip çıkılmadı.

ÇAY BAHÇELERİ YAPILSIN

Dolayısıyla herkes bıktı ve halkın tamamı bu durumdan şikayetçi. Bölgeye an itibariyle gökdelen gibi bir bina yapılıyor, ancak gelin görün ki gökdelenin çevresi, atlarla dolu. Pislik, çöplük, içki şişeleri, yüksek sesli müzik de promosyonu!...  Talebimiz, Osmangazi Belediyesi Çamlık Parkı’na ve diğer parklara çay bahçeleri yapsın. Çünkü buna benzer yerler işletmelere verilirse, saydığım tüm olumsuzluklar kökten çözülür ve yok olur.  İlgililere önemle duyurulur ve gereği yapılması arz olunur.

Saygılarımla

Güneştepe Halkı adına

Hasan Coşkun

 

UEDAŞ’TAN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi, Öncelikle yeni gazeteniz hayırlı olsun. Köşenizi ilgiyle takip etmeye devam edeceğiz.

Söz konusu habere istinaden yapılan inceleme neticesinde, Çekirge Mahallesi 315. Sokak ile ilgili aydınlatma talebi belediye tarafından imara uygun açılması, yol kaldırım sınırlarının belirlenmesi, kot seviyelerinin düzenlenmesinin ardından değerlendirecektir.

Değerli müşterimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamız veya [email protected] adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız. 

Bilgilerinize sunar, mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla,

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü