Ufuk IRGAŞ

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu kuruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik, şu ifadeleri kullandı: “Kalbimiz önce insanlık ve vatanımız, sonrada doğduğumuz ve doyduğumuz kentler olan Kastamonu ve Bursa’ya fayda sağlamak için atıyor. Kentlerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gücümüzü artıracak ve bizleri daha da bütünleştirecek düşüncesiyle yola çıktık. Biz Bursa’da Kastamonu’yu layıkıyla temsil edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

HİZMET DURMADAN DEVAM EDİYOR

Yılmadan hizmete devam edeceklerinin altını çizen Tiftik, “Bursa’da yaşarken içimizde yaşattığımız Kastamonu kadar, Kastamonu kent protokolü, kent dinamikleri ve sesimizi duyurmamızı sağlayan basın mensuplarının desteği bize güç vermiştir. 11 yıl önce göreve geldiğimizde kendimize 3 büyük hedef belirlemiştik. İlki Bursa Kastamonu Konağı’ydı. Nilüfer Belediyesi’nin öncülüğünde 170 dönüm arazi tahsisli,50 milyon Euro bedelli, Türkiye’deki 81 il, Balkanlar, Kafkaslar’ında  içinde yer alacağı yöresel konakların yapıldığı uluslararası turizm projesi olan Anadolu Arastası hemşeri dernekleri yerleşkesinde Kastamonu olarak yerimizi alarak Bursa’da Kastamonu konağının yapılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması sağlanmıştır. Ayrıca bu büyük projede şahsımın Karadeniz dernekleri birlik başkanlığı, Anadolu Arastası yönetim kurulu üyeliği ve Müdürlüğüne seçilmiş olmam da Kastamonu adına gurur vesilesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

8 YILLIK KÜLTÜR RÜZGÂRI

İkinci adım olarak Bursa Kastamonu Günleri’ni hayata geçirdiklerinin altını çizen Tiftik, “Bursa Kastamonu Konağı’nı yapabilmek ve Kastamonu’nun ticari potansiyeli, tarihi, turizmi, kültürü, halk oyunları, el sanatları, yöresel gıdalarını tanıtabilmek amacıyla 2012,2013,2014,2015 2016,2017,2018,2019 yıllarında; üst üste 8 yıl Bursa Kastamonu günleri düzenlenmiştir. 8 yılın sonunda etkinliğimizde stant açan Kastamonu’daki otelcilerimizin yaptığı tanıtım sonucunda yaz aylarında Bursa’dan Kastamonu’ya turistik ziyaretler başlamış, yine Bursa’da yapılan tanıtımlar sonucunda Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, Azdavay balı, İhsangazi ve Seydiler siyez bulguru, Kastamonu pastırması ve çekme helvasının Bursa’da satışı sağlanmış ve Bursa’da bu ürünlerle ilgili bayilikler oluşturularak Kastamonu ekonomisine katma değer sağlanmıştır. Üniversitemizin yaptığı tanıtımlar neticesinde Kastamonu Üniversitesi artık Bursa’da tercih edilen bir üniversite olmuş, ticaret ve sanayi odamızın tanıtımları neticesinde de ticari işbirliğini artırma görüşmeleri hız kazanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

BURSA’NIN DÖRT BİR KÖŞESİNDE

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun kurulmasının da 3. büyük hedefleri olduğunu hatırlatan Tiftik, federasyonu kurarak önemli bir adım attıklarını ifade etti ve açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Bursa’nın 17 ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını başlatarak her ilçede bir temsilci seçilmiş ve yine 17 ilçede gece, iftar, toplantı yapılarak federasyon olabilmek için 5 yıl boyunca alt yapı hazırlanmış,23 Kasım 2014 tarihi itibariyle Bursa Kastamonulular derneği, Bursa Gemlik Kastamonulular derneği, Bursa Yıldırım Kastamonulular derneği, Bursa Nilüfer Kastamonulular derneği, Bursa Kastamonu Sanayici ve İşadamları derneğinden oluşan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu kurularak hemşerilerimizin tek çatı altında toplanarak birlik beraberlik sağlanmış, Bursa’da kent protokolü ve Kent dinamikleri arasında saygın yerini almış güçlü bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir.”

GELECEK NESLE BÜYÜK MİRAS

“Biz yöneticiler gelip geçiciyiz. Hiçbir makam ve mevki kalıcı değildir” diyen Tiftik, sözlerini şöyle noktaladı: “Gerçekleştirdiğimiz 3 büyük hedefimizi gelecek nesillere miras olarak bırakıyoruz ve inanıyoruz ki gelecek nesiller bu bayrağı çok daha yükseklere taşıyacaktır ve Kastamonu’yu hak ettiği fakat gecikmiş marka kent haline getirecektir. Çalışmalarımızda bizlere duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

İŞTE KADRO

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu kadrosu şöyle:

FEDERASYON YÖNETİM KURULU

İsmail Tiftik - Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı

Cafer Çevik  - Bursa Gemlik Kastamonulular Dernek Başkanı

Dr. Özge Tümer  - Bursa Nilüfer Kastamonulular Dernek Başkanı

Arif Çorapçı - Bursa Yıldırım Kastamonulular Dernek Başkanı

Cüneyt Çalılık - Bursa Kastamonulu Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı

İSTİŞARE KURULU

Ahmet Karakaya - Kestel Kaymakamı, Artvin eski Vali Yardımcısı

Nazım Madenoğlu - Samsun eski Vali Yardımcısı

Erol Bodur - Osmangazi Kent Konseyi Başkanı

İrfan Sarısoy - Gürsu Belediye Başkan Yardımcısı

İlker Özdemir - Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü

Esat Kaplan – Gazeteci Yazar

Adil Tutoğlu - 19. İcra Müdürü

Bahar Kömürcü - Mali Müşavir

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Begüm Özbek - Avukat

N. Gökmen Sivri - Hemşire

Zeliha Yüce - Emirkoop Okul Müdürü

İsmail Kalender - İş Adamı

Suphi Öztürk - İş Adamı

Kürşat Küçükerler - İş Adamı

Salih Sayın - İş Adamı

Zeynur Korosman - Zafer Plaza Halkla İlişkiler Müdürü

A.Güleroğlu Şentürk - Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü

Recep Yüce - Bilişim Uzmanı

Ayşe Evirgen - Emekli

Adnan Tekin - İş Adamı

Burhan Gencal - Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Hamdi Ünal - İş Adamı

Ömer Mertol Tümer - Mimar