İlk 11 açıklandığında şok olduk desek yalan sayılmaz. Son hafta Gençlerbirliği maçında küllerinden doğan ve ben buradayım mesajı veren John kulübede. Yusuf Erdoğan keza aynı şekilde. Ligde verim alamadığımız Delarge yedek peki 11 de kim var?

SUSALIM DA NEREYE KADAR

Sezon başından beri hep sustuk. Dedik ki hocanın bir bildiği var ki zaten sana güvenen bir şehir var. Ancak çok istediğin ve tur atlayacağız dediğin bir maçta hadi Batalla ve Stancu’ya izin verdin. Peki haftalardır sakat olan ve sadece 6 ay daha kullanabileceğin kiralık bir futbolcuya Agu’ya izin vermekte nedir? Bu hiç ama hiç yakışmadı hocam. Faty ve Ertuğrul’un ne işi var o mevkiilerde ki iki oyuncu da şaşkın bir haldeydi. Nitekim ikinci yarı kendi mevkiilerine geçtiler ve takıma can geldi. Peki Aziz Behich ne arıyor orta sahanın ortasında? O bile halinden mutsuz. Hocam Aziz seninle parladı ve son iki maçta seninle söndü.

Kanat tak artık Kubilay

Genç ve deneyimsiz diye, diye artık denecek söz kalmadı. Senin deneyim kazanman için daha ne olması lazım? Kubilay Kanatsızkuş. Adeta ortada duran meşe ağacı gibi ne gelen topa vuruyor, ne de top kullanıyor. Ona nazaran Furkan Soyalp genç ve yeni bir Pablo olma yolunda dedikçe o geçtiğimiz senelerde iyi bir yedek olan Sane’yi andırıyor. Vallahi hiç aratmıyor ne yalan söyleyeyim. Eleştirmek tabi ki hakkımız ancak acımasız olmamak kaydıyla ancak sizde acınacak bir durum bırakmadınız ortada.

Ya 2 olsaydı ?

Gençlerbirliği sazı eline aldı ve ilk yarıda çalıp durdu. Yere düşen kalkamadı. Ankara’nın buz kesmiş zemininde ki biz bile kenarda tir tir titrerken siz topa vuruyorsunuz aslında haklısınız ama düştüğünde kalk be adam. İki dakika yerde dönüp dur. Acılar içerisinde kıvranarak bağır ve ardından oda ne şifalı su… İç suyu kalk ve 90 dakika top oyna biraz inandırıcı olun artık iki maçtır 20’şer dakika yerde geçti. Ancak bir pozisyon vardı ki 2. golü atsalardı fark 4 yada 5 olacaktı. İşte maçın kırılma anı o oldu.

SON TARAFTAR BÜKÜCÜ

Le Guen belki de oyuncunun yetersiz olduğunu göstermek, yada çaresizlikten olsa gerek ikinci yarıya Furkan, Sinan Bakış değişikliği ile başladı ki o mevkide görev bekleyen ve kiralık olarak bu sabah itibari ile Hollanda’ya giden Ozan Can varken, Sinan bir girdi oyuna, pir girdi. Maşallahı var taraftar bükmekte. Zaten oyuna girerken homurdanan taraftar harcanan pozisyonlarda zıvanadan çıktı. En son maç bitti ve stadyum dışında başkan televizyonlara açıklama yaparken bir grup Bursaspor taraftarı Sinan Bakış ile denk gelebilmek ve teşekkür etmek için fırsat kolluyordu. Allahtan bu karşılaşma gerçekleşmedi ve ikinci bir Deniz Yılmaz vakası oluşmadı ancak oluşmaması içinde yönetimin acilen bu futbolcularla yollarını ayırması gerekiyor. Nasıl mı? Onun da formülünü ben değil bu takımı yönetenlerin bulması gerekiyor. Maça dönersek kocaman bir hiç ve yitip giden puanlar var. Maçı anlatmıyorum bile varın gerisini siz düşünün.Elveda 7Days

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup D Grubu 10. hafta mücadelesinde Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımına 80-76 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. Bursa temsilcisi, çıktığı 10 karşılaşmada 4 galibiyet, 6 mağlubiyet elde etti.  Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya Pierria Henry, Yiğit Arslan, Sammy Mejia, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan mavi-yeşilliler, Gordon ve Simonovic'in basketlerini engelleyemeyince ilk yarıyı 34-43 üstünlükle girdi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine fırtına gibi başlayan TOFAŞ, 62-62 eşitliği yakalamasına rağmen bu kez Reynolds'un üçlüklerine engel olamayınca parkeden 76-80 mağlup ayrılarak Avrupa macerasını noktaladı.