Biz hayvan sevenlerin gönüllülerin en çok sevdiği şey kışın aç kalan canları beslemek. Besleme esnasında yaralı atılmış canları görüp tedavi ettirmekte ayrı bir mutluluk.

Anneleri ölen yada anneden ayrılan bebekleri himayemize almak mutluluğun en güzeli. Orman beslemeleri çok önemli. Ormana atılan canlar bizleri bilir ve bekler. Tok olan ormanda yaşayan canlar üşümez. O yüzden kışın besleme, yazın da su için gideriz kırsal kesimlere… Böyle böyle şükürler olsun ki çok can ve çok ‘bebek’ kurtardık. Belediyelerden tek istediğimiz canları bizim ulaşabileceğimiz yerlere koymasıdır. canların. Birde yazılı ve görsel basın ısırma olaylarını çok abartmasın. Çünkü bu yönde çıkan haberler, zaten korkan insanları hayvanlara normalden daha çok hayvanlara düşman olmasına sebep oluyor. Halbuki bizler hep kırsal kesimdeyiz ve bugüne kadar hiç birsi bizim ısırmadı.

Saygılar

Bursa Hayvanları Koruma Yaşatma ve Barındırma Derneği Kurucusu Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Bursa İl Danışmanı ve Temsilcisi

Vildan Elçin ȘENKAYA

 

 Yönetime talibiz

S.S. BOSH Çalışanları Tüketim Kooperatifi olarak yönetim kuruluna talibiz. 1 Martta gerçekleşecek olan seçimlerde tüm ortaklarımızın desteğini istiyor ve de sandık başına bekliyoruz.

İbrahim ÖLMEZ

 ***

VİZYONUMUZ

Üyelerimizin ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak suretiyle memnuniyeti sağlamak, personelimiz, tedarikçilerimiz ve üyelerimiz için şeffaf, güvenilir olmak ve üyelerimize en yüksek faydayı sağlayacak çalışmalar yapmaktır.

MİSYONUMUZ

Güçlü, bağımsız, piyasa koşullarında etkin, verimli ve sürdürülebilir bir mali disiplinle üyelerimizin kalitel ve uygun fiyatlı ürün ve hizmetleri tedarik etmelerini sağlayan bir kooperatif olmaktır.

STRATEJİK ÇALIŞMALAR

* Kuruluş felsefemize sadık kalarak, ticari amaç gütmeksizin en uygun fiyatta, kaliteli geniş ürün yelpazesinizi ortaklarımıza sunmak.

* Şeffaf olmak, iç ve dış denetimlerle denetimin sağlıklı çalışmasını sağlamak, her üyenin gelir-gider tablolarını inceleyebileceği sistem kurmak.

* İstifa etmiş ve ayrılmış eski üyelerimizi ürettiğimiz hizmetler ile geri kazanmak ve birliğimizi tekrar sağlamak.

* ÜMA (Üye Memnuniyet Anketi) uygulaması ile talepleri ve öneriler tespit etmek ve alınacak önlemler ile memnuniyeti en üst seviyelere çıkarmak.

* Genel kurulda; kar payı dağıtımı ve sermaye artırımı konularını tartışmak, kararları oy birliği ile almaya özen göstermek.

* Kooperatif yapımızı iyileştirmek, güncelleştirmek ve geliştirmek.

* Finansman gücümüzü arttırmak ve sürekli kılmak.

* Tüm çalışmaları etik kurallara bağlı kalarak gerçekleştirmek.

 Karanlık kazalara sebep oluyor

Millet Mahallesi Yunusemre Bulvarındaki aydınlatma direklerinin durumunu aylardır TEDAŞ’a bildirmemize rağmen halen yanmıyor. Şikayetlerimiz mi dikkate alınmıyor yoksa başka bir sorun mu var bunu elbette bilemiyoruz. Ancak gece karanlığı trafik ve de çeşitli kazalara sebep oluyor. Köşeniz aracılığı ile durumu ilgili makamların dikkatine bir kez daha sunuyoruz ve bir an evvel aydınlatma direklerinin işlevini yapması için müdahale rica ediyoruz.
Saygılarımla

Ayhan DOĞAN

 

 

BUSKİ’YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Kuruçeşme Mahallemizde son zamanlarda oldukça güzel işlere imzalar attık. Özellikle de kurumlarımız arasında BUSKİ ile birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Mahallemizde bulunan ve su giderlerimizin açılması konusunda, kanalizasyonların alt yapının sıkıntının var olması sebebiyle kendileriyle son 10 gün içerisinde çok uzun süreli bir çalışmamız oldu.

ESAT BEY’E VE EKİBİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Bu çalışmalarımız devam edecek. Çünkü eski bir mahalle olduğumuz için (650 yıllık) alt yapıda sık sık sorunlarımız oluyor. Ve bende işte tam da bu yüzden, BUSKİ’ye çok teşekkür ediyorum. Çünkü ne zaman bir sorunumuz olsa ve de ‘alo’ desek, ekip soluğu hemen mahallemizde alıyor ve de gerekli çalışmalarını yapıyor. Bu da halkı çok fazla mutlu ve memnun ediyor. Bu sebeple mahallem adına, başta BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Müdürümüz Esat Bey’e ve akabinde tüm çalışan ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyorum.  

Saygılarımla

Kuruçeşme Mahalle Muhtarı

Hatice TEMEL

 ***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

22 Şubat 2019 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Cadde, caddelikten çıktı” isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda “...Nilüfer Kızılcıklı Mahallesi’nde kanalizasyon olmadığından ana cadde en ufak yağışta dereye dönüyor...” denilmektedir.

İlgi adreste yerinde yapılan inceleme sonucunda söz konusu bölgede kurumumuza ait yağmur suyu ızgaraları bulunmaktadır. Ancak tretuvar olmadığı için yağmur suları kontrol edilememektedir. Tretuvar yapımı kurumumuzun sorumluluk alanı dışındadır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Aralık 2018 tarihinde ‘Tahtakale Taciz Altında’ başlıklı bir habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Tahtakale’deki kaldırım işgaline yönelik, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli tetkikler yapıldı. Tahtakale Meydan ve çevre sokaklarında yapılan inceleme sonucu ise kaldırım işgallerinin kaldırılması sağlandı.

Bölgede; konu ile ilgili takip, denetim ve kontrollere ilişkin gerekli çalışmalar titizlik gösterilerek devam edecektir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

Köşenizde yayınlanan ‘Başıboş köpeklerden korkuyoruz’ başlıklı yazı üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duymuş bulunmaktayız. Kurumumuz ilgili müdürlüğü tarafından çeteleşen köpeklerin dağıtılması ve saldırgan tavır seyredenlerin müşahede altına alınması ile çalışmalar sürekli yapılmaktadır. Mevcut küpeli köpekler konusunda beslenme odakları kurulumu yapılarak hayvanların aç kalmaması sağlanmaktadır. Duyarlı vatandaşlarıma teşekkür eder, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde 4441603 numaralı telefondan bilgilendirme yapılmasını rica ederiz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu