Özkan YILDIRIM

Necip  Muhtarım ,öncelikle bizleri Harmancıkdemirci köyünde konuk ekip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Necip EZE kimdir?  Öncelikle sizi tanıyarak başlayalım isterseniz sonrasında elbette sorularımızda olacak.

Ben de sizlere buralara kadar gelip bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Necip Eze 1965 Harmancıkdemirci  köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. İlkokulu burada liseyi Keles’te bitirdim .1980'li yıllarda işimiz gereği turizmde çalıştım. Bursa, Uludağ, Bodrum, Antalya birçok otelde çalıştıktan sonra emekli oldum hiçbir zaman köyümle bağlantıyı kopartmadım, aralıklarla mutlaka gittim geldim. 2010 yılında emekli olduktan sonra temelli olarak köyümüze döndüm. 2014 yılında da muhtarlığa aday oldum ,eski muhtar da adaydı 14 oyla kaybettim. 2019 seçiminde tekrardan vatandaşımızın halkımızın teveccühüyle yine aday oldum  eski muhtar yine adaydı, bu sefer rahat bir şekilde muhtarlığı kazandım. Buradan  herkese bütün vatandaşlarıma sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum, onların bu güzel teveccühüyle  çalışıyorum. Güzel hizmetler getirmek için köyümüze uğraşıyorum. Birinin elini taşın altına sokması gerektiğini düşündüğüm için aday oldum .Sonuçta Müslüman bir adamın Allah korkusu olması lazım gece yattığında kafasını koyduğunda  köyün için, insanın için, vatanın  için ne yaptın diye düşünmesi lazım. Benim her zaman duam şu; 5 yıllık süreçte bir bardak haram çay içmeden ,köyüme güzel hizmetler  getireyim,  hizmetlerin gelmesine yardımcı olmak. Bu yüzden aday oldum, hep birlikte inşallah köyümüzde yaşayanlarla birlikte güzel bir çalışma ortaya koyarak buraların daha güzelleşmesini sağlamamız lazım güzel hizmetlerin gelmesini lazım.

•              Muhtarım, 2 yıla yakındır görevdesiniz, bu süreçte ne gibi hizmetlerin  gelmesini sağladınız köyünüze. Öncelikle gelen ,yapılan  hizmetlerden bahsedelim isterseniz Sonrasında da eksikliklere geçeceğiz.

CAMİMİZİ EL BİRLİĞİYLE YENİLEDİK

Sulama Depomuz vardı, geçmiş muhtar dilekçesini vermiş onu takip ettik yapılmasını sağladık. Çamaşırlık denilen bir binamız vardı. Onun çatısını onardık tadilat yaptık orasını artık depo olarak kullanıyoruz. Camimiz 1980'lerde  yapılmış o günden bugüne dış cephe boya, tadilat vesaire hiç olmadı büyük bir ihtiyaç vardı, çok yıpranmıştı. Yağmur boruları vesaire çok zarar veriyordu,  akmaya başladı. Camimizin  dış cephesini elden geçirdik boyasını tamiratını olsun onarımlarını gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili devletten çok destek almadık oraya gittim buraya gittim ,belediyeye gitmeme rağmen olmadı vatandaşımızın işbirliği içerisinde onlardan da almış olduğumuz destekle caminin onarımını  hallettik 35.000 liraya bu tamiratı gerçekleştirdik, elbirliğiyle. Gerçekten sağ olsunlar köylümüz bu konularda çok iyi böylelikle bu sıkıntıyı gidermiş olduk. Şimdi birazdan gider fotoğraflarda çekeriz , gerçekten şu an çok güzel oldu camimiz. Camimizin  arka tarafında tuvaletler ve abdest alma yerleri ile ilgili bazı sıkıntılarımız kaldı onların da bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.

Telekom'un altyapısını düzenlemesi gerek

Türk Telekom geçmişte burada sözleşme anlaşma yapmış ,prosedür gereği o zamanlar insanlar elektrik  vesaire  hizmet gelsin diye ses çıkarmamış caminin altını kullanmak için vermişler izni, resmi kuruluş olduğu için anlaşma yapmışlar çıkaramıyorsun da şu an kabloları vesaire yerlerde görüntü kirliliği var. Hizmet de veremiyor ayrıca  bu konuyla ilgili birçok kere  yüz yüze görüşmeme rağmen, dilekçede yazmama rağmen maalesef bir türlü halledemedik .Gerçekten bu caminin altında zamanında konumlanmış olan o yerin  mutlaka elden geçmesi lazım. Geçmişte caminin  duvarlarını delmişler, kabloları çekmişler yerde gösterdim ben onlara mutlaka bu yerin Türk Telekom'un altyapısını düzenlenmesi lazım bu görüntü hiç köyümüze yakışmıyor.

FOSEPTİK ÇUKURU ONARILMALI KANALİZASYONLAR YENİLENMELİ

Geçmişte muhtar  arkadaşlar altyapıyı köyümüzde  halletmişler ama aşağıdaki foseptik çukuru patlamış durumda hemen köyün altında mutlaka foseptik çukurunun tamiratının yapılması lazım. Yazan çok fena kokuyor,  yaz aylarında ayrıca sinekte  oluyor çok uzun yıllar önce yapılmış olduğundan tabii eskimiş ,patlamış durumda. Ayrıca 20-30 yıl önceki teknoloji ile yapılmış şu an altyapı bozulmuş durumda eski beton büz  sistemi ile olduğundan şimdi artık biliyorsunuz Plastik borularla yapılıyor bunlarında  mutlaka yenilenmesi lazım.

Ama işte belediyelerin bütçeleri olsun, tabii herkeste de bir sıkıntı var. Biz gidiyoruz yazıyoruz dilekçemizi veriyoruz ama hemen  olmuyor. Tabii bu konuların mutlaka yapılması lazım sayın başkanlarımızla da görüştük bu konularla ilgili yapılacak dediler bizlere, ama işte bir an evvel bunların yapılmasını bekliyoruz. Biz buradaki 7-8 köy hep birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Birlikte hareket etmek istiyoruz mesela yine bundan 15-20 yıl sonra su ihtiyacı artacak, Çayönü’nün orada çok güzel bir kaynak var o bölgeden gelecek su bütün köylere pompa ile ulaşabilir.Oradan gelecek su tek  pompayla bu 8 köye rahatlıkla yetebilecek durumda.

YOLUMUZUN GENİŞLETİLMESİ LAZIM

Aynı zamanda yol sorunumuz da çok Keles’e kadar güzel bir şekilde gelen yol sonrasında iyice daralıyor şu an mesela kış olduğunda virajlarda ağaçlar yapraklı olmadığından görünüyor ama yaz aylarında ağaçların yaprakları olduğunda virajlardan dönüş dahi çok zorlu oluyor. Bu yolumuzun mutlaka elden geçmesi lazım,genişletilmesi lazım. Sonuçta bu yol bizim arkada Kütahya-Tavşanlı’ya da bağlanmamızı sağlıyor. Burada da nereden baksanız i 15-20 köy bu yoldan ulaşımını sağlıyor. Keles’ten  köyümüze 24 kilometre mutlaka bu  yolun elden geçmesi lazım. 2 tane kamyon kesinlikle yan yana geçemiyor bu yoldan araçlar bile bazen karşılıklı geçmekte zorlanıyor.

MUHTARLIK BİNAMIZIN YIKIM KARARI VERİLDİ

 Muhtarlık binamızın yıkım kararı verildi en kısa zamanda yıkımına başlanacak diye görünüyor. O yüzden ben de kendi olanaklarımla bir muhtarlık binası yapımına başladım İşte bu muhtarlık binası yıkılıp yenisi yapılana  kadar orada hizmet vereceğiz ,bunu yine kendi olanaklarımla  yapmayaçalışıyorum.Bunun yanı sıra bir sağlık ocağımız var geçmişte doktor da vardı, hemşire vardı, ebe dahi  vardı. Ama şu an bir  hemşire istiyoruz o da gelmiyor biz o hemşirenin gelmesi durumunda onun kalacağı yeri temin edeceğimiz gibi bahçede vereceğiz kendine.Gelir burada eker biçer domatesini patlıcanını yetiştirir .Aylığını sadece  onlar karşılasın yeter.

Bunlar olursa tersine göç başlar

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Emekli olmuş bir  hemşire, ebede olabilir, bu şekilde bu sıkıntıyı giderebiliriz diye teklifte bulunduk ama maalesef yine olmadı, gelmedi. Bu şekilde bir gönüllü hemşirede olabilir buradan bunun sözünü vermek istiyorum. İşte buranın ve çevre köylerin ufak tefek sağlık ihtiyaçlarına bakacak, tansiyon bakacak iğne yapacak bir personele ihtiyacımız var.Ufak bir iğne için bile Keles’e gitmek yada  mobil servisi beklemek zorunda kalıyoruz, bu sıkıntıları mutlaka gidilmesi lazım. Bu tür hizmetler buraya gelirse emin olun tersine göçte  başlar aslında, nüfus yine eskisi gibi artmaya başlar. Çünkü buralarda doğal güzellikleri olsun temiz havası olsun gerçekten çok güzel bir bölge. Emekli hemşire emekli ebede  olabilir, onun bütün kalacağı yer olsun ,ekeceği  bahçesi tarlasını  olsun biz kendimiz karşılayacağız ,  buradan bunun sözünü vermek istiyorum. İnşallah bu tür hizmetlerin gelmesi, yolumuzun genişlemesiyle ulaşımın kolaylaşması sonrasında buralara olan rağbette artacaktır.