Yunuseli Mahallesi 625. Sokak’ta ikamet ediyoruz. Lafa gelince herkes şehrin göbeğinde olduğumuzu söylüyor ancak gerçek şu ki bizler birçok açıdan, gerek mahallemizde gerek sokağımızda halen sefilleri oynamaya devam ediyoruz. Örneğin ikamet ettiğimiz 625. Sokak’a bir buçuk yılı geçkin bir süre önce asfalt yapılmaya başladı ve ne hikmetse yarıya gelince bırakılmıştı! 

MUHATAP BULAMADIK

Akabinde ne yarıda bırakılmanın nedenini ne de sokağın asfaltının ne zaman tamamlanacağını açıklayan oldu.  Sormak istedik ama bu kez de muhatap bulamadık… İmza topladık sunduk, dönüş olmadı. Osmangazi Belediyesi’nin sitesine yazdık yine kimse cevap vermedi…

Sanki birileri geldi ve bize kamera şakası yapıp gitti. Dolayısıyla yaklaşık bir buçuk yıl boyunca, her ne kadar biz durmayıp, ilgileri gerek dilekçelerle veya basın yoluyla uyarmaya çalışsak da sokak, sanki ikiye bölünmüş vaziyette (Biri Avrupa, diğeri Asya yakası gibi…) tamamlanmayı bekledi durdu.

VE NİHAYET YAPILDI

Ve nihayet üç ay önce sokağımızın asfaltı tamamlandı!.. Her ne kadar zor günler yaşasak da yine de teşekkür ederiz. Ancak bir ricamız var sayın yetkililerden. Lütfen yapılan işleri takip edin ve insanları bu denli mağdur etmeyin. Uzaktan yaşadıklarımız ve aktardığımız sorunlarımız, sıkıntılarımız ilgili birimler tarafından nasıl görünüyor bilemem, ama ‘ateş düştüğü yeri yakar’ misali, bu durumlar hiç iç açıcı durumlar değil, bir kez daha söylerim…

Saygılarımızla

Yunuseli Mahallesi

625. Sokak Sakinleri adına

Y. Örs

Bursagaz taşeronuna sevgilerle (!)

Bursagaz kısa süre önce evimizin hemen üst tarafında kazı çalışması yaptı. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen bizi dinlemeyip, kazdığı toprakları evimizin duvarına yığmış. Aynı şekilde kazı yaptığı yeri kapatırken çakıl yolu engebeli bırakmış.

EVİMİZE SU GİRDİ

Akabinde yanlış yapılan iş sonucu, bu alanlar yağmurda su ile doldu, havuz oldu ve evimize su girdi. Yaşadıklarımızın üstüne Bursagaz’ı aradık ancak bu kez de Bursagaz, bu işi hangi taşeronun yaptığını bilemeyip telefonlara bakan müşteri temsilcisi “Pazartesiyi bekleyin” diye cevap verdi.

BU NASIL BİR MANTIKTIR

Sormak istiyorum Bursagaz’a. Sayın Bursagaz, Bu nasıl bir mantıktır!? Bu durumda Pazartesi’ye dek su basmaya devam etsin, öyle mi? Sanırım doğru anladık. Lütfen bu tür durumların yaşanmaması için, taşeronlarınızı seçerken dikkatli bir süreç izleyin ve iş bitiminde denetleyin. İhmalin faturasını biz müşterilerinize kesip ödetmeyin.     

İpek Hanım

Gaz kesildi donuyoruzzzzzz

Yıldırım ilçe Maltepe Mahallesi Yunus Sokak’ta aylardır doğalgaz tesisatı bekleniyor. Bir ay yapıldı ve geçici olarak yine kesildi soba hermetik olacak diye günlerdir bahçeli evde insanlar soğuktan donuyorlar, ilgilenilmiyor. Ne numara ne bir şey bırakılmadı canları isteyince uğrayıp gidiliyor.

ÇOK AYIP…

Soğukların başladığı şu zamanda böyle bir işin yapılması ve yarım bırakılması gerçekten uygun değil. Ailelerimiz resmen soğuktan uyuyamıyor, bu işin peşini bırakmayacağız ve kime şikayet edilebiliyorsa hepsine gideceğiz, hastalıkların bedeli böyle kolay olmamalı perişan herkes çok ayıp...

S.K.

BÜYÜKŞEHİR ŞOFÖRLERİNE NELER OLUYOR?

Kabalıkta sınır tanımıyorlar…

8 Ocak Pazartesi günü, Görükle 4G hattında çalışan şoför, yanımdaki kız arkadaşımın kartını ‘nasıl kullanırım’ diye yaygara koparıp tekrar kart bastırdı. Her şeyi geçtim, müdahale ediş tarzı ve üslubu yerlerdeydi ve de şoförün beni dövecekmiş gibi tavırlar sergilemesi akıl alır cinsten değildi. “Sen bu kartı nasıl kullanırsın, öğrenci misin ki?..” tarzı aşağılayıcı yaklaşımlarda bulundu. Bu şoförler Büyükşehir’e ve de ulu şehrimize hiç ama hiç yakışmıyor. Benden söylemesi.

Saygılarımla

Erol Nadir

Karacabey’de 'can'ları unutmayalım

KONU: Sahipsiz Hayvanlar İçin Park ve Bahçelere, uygun noktalara “YASAL UYARI TABELALI BESLENME VE SU ODAKLARI ve KEDİ EVLERİ yapılması talebimiz.

YASAL DAYANAK: Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği.

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: Bimer, Orman Su İşleri Bakanlığı, Büyükşehir Veteriner İşler Müdürlüğü, Valilik İl Mahalli İdareler Müdürlüğü.

Karacabey ilçesinde hiçbir su ve mama odağı olmadığını, soğuk kış günlerinde park ve bahçelere sığınacakları kedi evleri konulmasını ve ayrıca parklarda, sokaklarda yaşamaya çalışan sokak hayvanlarımız için ivedilikle su ve mama odaklarının yerleştirilmesini talep etmekteyiz.

Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmelik Madde 21 (d) ve “MADDE 7-1 (e) ve İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği 5, 6 ve 9. Maddeleri hükümleri ile belediyelerin sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerde “gönüllüler” ile birlikte çalışmasını hükme bağlamıştır.

Madde 21-1”... Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur.” demektedir. (Ek..1)

BU BAĞLAMDA:

1. Madde 21 (d) hükmü gereğince, belediye adı ve logosu ile “YASAL UYARI TABELALI BESLENME VE SU ODAKLARI” yapılmasını, bu odakların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükmü olarak konduğunun, içine “yabancı madde atanlar ve zarar verenler hakkında işlem yapılacağının” yazılı olmasını, bu odaklarının konulacağı yerlerin belirlenmesi hususunda gönüllülerle eşgüdümlü çalışma yapılmasını, acilen talep ediyoruz.   

Bütün bu yasal mecburiyet ve aynı zamanda insani ve ahlaki yaklaşımla bu hizmetlerin sağlanması ile sahipsiz hayvanlara yönelik sorunların çözümünde önemli mesafeler alınacağına inanıyoruz.
Taleplerimize ve müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni süre içerisinde tarafımıza bilgi ve cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.

Vildan Elçin Şenkaya

Marmarafed Bursa Temsilcisi
Yerel Hayvan Hakları Koruma Görevlisi