BD Baltimore üniversitesinde yürüyüşün yararları üzerine yapılan bir araştırmada, haftada 20 km düzenli yürüyen kişilerin kanser, kalp krizi, felç, şeker hastalığı ve diğer öldürücü hastalıklara yakalanma riskinin % 90 oranında azaldığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca yürüyen kişilerin bunama gibi yaşlılıkta görülen mental hastalıklara daha az yakalandığı belirlenmiştir. Yani kısacası uzun ve sağlıklı yaşamak için yürüyüş yapmak, hem bedenin oksijene doymasını sağlıyor hem de sağlığımızı koruyor. Tabi bizim asıl ilgi alanımız yürüyerek zayıflamak konusu olacaktır.

2005 yılında yapılan bir araştırmada, yürüyüş yapmak ve benzeri kardiyo egzersizlerinin hem metabolizmayı hızlandırma işlevi gördüğü hem de kilo vermeye yardımcı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Yürüyüş yapmak bilinen en eski ve doğal zayıflama yoludur. İlk insanlar günlük ortalama 20 km yürürken malesef bu rakam çoğumuzun aylık kat ettiği miktara modern zaman insanı için tekabül etmektedir. Oysa yürümek, insanı az yoran, düşük efor gerektiren ve egzersizlerin en doğal formunu oluşturan bir zayıflama egzersizi olarak tanımlanabilir. Yürüyüş yapmanın diğer spor ve egzersizler gibi herhangi bir sakatlanma riski de bulunmamaktadır.

Kendi bünyenize uygun bir yürüyüş programı ile en sağlıklı ve kalıcı zayıflama sonucunu 1-2 aylık bir süre zarfında pekala  4-5 kilo zayıflama olanağı olarak elde edebilirsiniz.

YÜRÜYÜŞÜN DİĞER FAYDALARI ..

  • Kandaki kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan bir egzersizdir.
  • Yürüyüş yapmak, kandaki iyi kolesterol oranını yükseltir.
  • Yürüyüş yapmak tansiyonu düşürür. Yani diğer bir ifade ile yüksek tansiyona dopal tedavi ve çözüm olan bir yöntemdir.
  • Tip 2 diyabte yakalanma riskini azaltır.
  • Zayıflama ve bölgesel incelme sağlar.
  • Morali ve psikolojik sorunları düzeltir. Özellikle depresyon eğiliminde olan kişilerin açık havada yürüyüş yapmaları tavsiye edilmektedir.
  • Yürüyüş yapmak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Fındığın Faydaları

 

Türkiye de en çok Karadeniz bölgesinde yetişen fındıktan günde 1 avuç tüketilirse, insan vücudunun ihtiyacı olan proteinin büyük çoğunluğunu karşılanır. Beden yorgunluğunu ve zihin yorgunluğunu gideren fındık, vücutta meydana gelen yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

  1   Diyabet rahatsızlığında olumlu etki gösterir.

  2   Kötü kolesterolün düşmesini sağlarken iyi kolesterolü yükseltir.

  3   İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kalp krizi riskinden bünyeyi korur.

  4   Kan basıncının düzenlenmesinde etkilidir.

  5   Aç karnına 1 avuç tüketildiğinde zayıflatır.

  6   Gün içinde 3 gram fındık tüketebilirsiniz.

  7   Doymamış yağ açısından yüksek bir yiyecektir.

  8   Cildin kırışmasını önlerken yaşlanma belirtilerini geciktirir.

  9   Vücuda kuvvet vererek olası yorgunluğun giderilmesini sağlar.,

Sağlıkla Kalın …