GÖKÇE ÇALIŞCİ

Gebelikte cilt kuruluğu ile ilgili bilmek istediğiniz her şey bu içerikte. İlk başta kendinize sormanız gereken soru, yeterine su içiyor muyum? Cevabınız hayır mı? Bu da bir sebep... 

HAMİLELİKTE CİLT KURULUĞU | Makyaj Trendi

HER İŞİN BAŞI SU 

Artık iki canlısınız ve vücudunuz hamilelik süresince daha fazla suya ihtiyaç duyar. Eğer gebelikte yeterince su içilmezse, dudaklarda ve ciltte kuruluk görülür. Özellikle sıklıkla kusan kadınların daha fazla suya ihtiyacı vardır. 

Hamilelikte Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir? | Anneysen

KAN BASINCI 

Hamilelikte kan basıncı artar, bu da kan şekerinin yükselmesine ve böbreklerin aşırı çalışmasına sebep olur. Bu durum sık sık lavaboya çıkma ihtiyacı doğurur. Artan kan hacmi ve ödem birikmesi, cildi gerer. Bu da kuruyan cildin esnemesine ve çatlamasına neden olabilir. 

 Hamileler cildini kışın nasıl koruyacak?
ÖDEM 

Hamilelik sırasında artan vazopressin hormonu seviyeleri, vücutta normalde olduğundan daha fazla su tutulmasına sebep olur. Bu yüzden fazla ödem toplarsınız ve bu şişkinlik cildinizi gere ve çatlamasına yol açar. 

BOYUT DEĞİŞİKLİĞİ 

Hamilelik süresince cildiniz hızla büyür. Cildiniz büyüyen bebeğe uyum sağlamak için gerildiğinde, elastikiyetini ve nemini kaybeder. Bu yüzden cildiniz mor ve daha ince görünür. 

Hamilelikte Cilt Bakımı Doğru Bir Şekilde Nasıl Yapılır? | Saç Bakım  Güzellik

 KURUYAN CİLT İÇİN NE YAPILMALI? 

Hem su içerek hem de dışardan nemi koruyarak kuruluğu engelleyebilirsiniz. 

Aşırı sıcak veya soğuk su, cildin nem dengesini bozar bu yüzden ılık suyla duş alın. 

Cildinizi yumuşak bir havluyla kurulayın ve tahriş edici şekilde sertçe ovalamayın. 

Sabah ve akşam olmak üzere iki defa tüm vücudunuza uygun bir nemlendirici uygulayın. ( Kakao yağı, hindistan cevizi yağı) 

Cildin nefes almasını sağlayacak yumuşak ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. 

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

  

Editör: Gökçe Çalışcı