Ligin 2.haftası tamamlandı. İkide iki yapan tek takım Galatasaray oldu. Bu yıl zirve yarışında ‘Ben de varım’ diyen sarı kırmızlılar, kuşkusuz ki 2 haftalık performansıyla ligin en iyisi durumunda.

Osmanlıspor deplasmanında sadece 2 yerli futbolcuyla 11 çıkaran Tudor, ilerleyen maçlarda takım kimyasını bozmazsa  galibiyetler devam edebilir.

Bu takıma lider vasıflı bir yerli futbolcunun (..ki bu Selçuk İnan olmamalı)  monte edilmesi iyi olacaktır.  İlerleyen haftalarda sıkıştıran maçlar olacak ve takımın ruha ihtiyacı olduğu dönemde sazı eline alacaktır bu kilit oyuncu.

Fenerbahçe’de geçmişte bunu yapan Emre Belözoğlu, Galatasaray’da yine Selçuk İnan vardı; daha öncesinde Bülent Korkmaz vs.

Selçuk için Galatasaray sayfası bana göre kapandı. Artık bu ilişki dikiş tutmaz.  Trabzonspor’un bir isteği var. Bu transfer gerçekleşir mi bilemeyiz, ama Selçuk Trabzon’a giderse kesinlikle Karadenizekibine fayda sağlayacaktır.

Maç kazanmak için Galatasaray’ın ekstra bir mücadele ya da taktiğe ihtiyacı yok. Şu an da teknik direktör Tudor’un işleyişi gayet iyi. Yeni transferlerin hepsi nokta atışı.Diğer takımlarda bu oran yüzde 50-60’tayken, sarı kırmızılılar yenilerden yüzde yüz verim alıyor. Galatasaray için olumsuz konuşamayız, takım geçen sezona göre daha derli toplu.

Aylar sonra ne olur ne biter bilemeyiz elbette, ama bildiğimiz bir şey varsa Cimbom’un zirveye ambargo koyacak olması.

Coşkulu futboluyla ve taraftar desteğiyle bu sene ilk 2 de yer bulurGalarasaray… Beşiktaş düşüşte, Fenerbahçe ise 2 senedir aynı futbolu oynuyor.

Kara kartal son 2 sezondaki coşkusuyla oynamıyor. Fazla panik ve fazla özgüvenli. Bu sezon bundan çekecekler. Şenol Güneş, takım kuvvetini kaybederse eğer Beşiktaş’ın toparlanması zor gibi gözüküyor. Bunları Kasımpaşa beraberliğine bağlamıyorum. Topladığı 4 puandan çok oyun anlamında verimi geçen seneyi mumla aratıyor. Kaldı ki geçen sene tek rakibi Başakşehir’ken bu sene en önemli rakibi Galatasaray ve sonrasında toparlanacağını düşündüğüm Fenerbahçe.

Sarı lacivertliler ise tam manasıyla şaka gibi. Futbolda bir terim vardır ya hani, “Atanın ve tutanın iyi olacak” diye…

İşte Fenerbahçe’nin ne atanı iyi ne de tutanı. Hatta ikisi de felaket. Birisi 36 yaşında Volkan, diğeri 34 yaşında bitmiş, sakat sakat Fener’e transfer olmuş olan Van persie. Bu arada bunu ben değil Başkan Aziz Yıldırım söylüyor.

Pazar akşamı oynanan sezonun ilk derbisinde stattaydım. Fenerbahçe için Trabzon maçını özetlersek; iyi olan taraf Guilano, Valbuenna ve Soldado.

3 futbolcu takımı ileriye taşır. Josef ve Topal ile ancak bu kadar hücum oynanabilir. 2 yıldır aynı taktik, 2 ön libero ve çileden çıkan Fenerbahçe taraftarı. Volkan ıslıklandı, Josef ıslıklandı. Taraftar geriye top oynayan adamı sevmiyor arkadaş.

Sarı lacivertlilerin en az 2 aya ihtiyacı var. Birkaç yeni transfer de olacaktır. Onların uyumu ve takımın toparlanması Galatasaray’ın farkı açmasına izin vermezse Fenerbahçe toparlar ve zirveye aday olur.