Dünyayı sağlık ve ekonomi açısından sarsan pandemi süreci spor aktivitelerini de derinden etkiledi. Ligler iptal edildi, maçlara seyirci alınmadı. Bazı ligler ise zor şartlarda bitirilebildi ama küme düşme ve üst lige çıkma konusunda da karmaşalar yaşandı ve hâlâ da yaşanmaya devam ediyor.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Türkiye'de öncelikle Süper Lig'den düşme kaldırıldı.

Bu kararın ardından, Adanademir Spor'u finalde eleyen Fatih Karagümrük dışındaki TFF 1. Lig'den üst lige çıkmak için play-off oynayan takımlar yani Bursaspor, Akhisarspor ve Adanademir yöneticileri kendilerinin de Süper Lig'e çıkması gerektiğini dillendirmeye başladılar.

BURSA AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

Ve dillendirmeyi icraata dökmek için öğrendiğimiz kadarıyla Bursa dinamikleri de harekete geçmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İçişleri eski bakanlarından Efkan Ala ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istemiş. Sadece Adanademir Spor'un taleplerinin ciddiye alınmasının haksızlığa neden olacağına dikkat çeken Bursa'nın ağır topları, Süper Lig'in 24 takımla oynanması gerektiğini dile getirmiş. Şimdiye kadar hep zayıf kaldığı iddia edilen Bursa lobisi bakalım bu kez Ankara'dan elde Süper Lig'le dönebilecek mi? (agazete)