Özkan YILDIRIM

Osman muhtarım, öncelikle bizleri mahallenizde konuk ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Osman Sakin kimdir? Öncelikle kendinizi bizlere ve okuyucularımıza tanıtır mısınız?

1981 Bursa Orhaneli doğumluyum, Bursa İmam Hatip Lisesinden mezun oldum. 1982'den beri bu mahallede ikamet etmekteyim. 31 Mart 2019 seçiminde Mahallemizde muhtar adayı oldum, seçimde 7 aday vardı, sırf mahallemize hizmet yapabilmek için gelecek nesillere değer katacak hizmetler getirebilmek için bu yola çıktık biz, bu işin böyle olacağını bilmiyorduk. Hizmet alırız diye düşünüyorduk ekip olarak çalıştık çabaladık aza arkadaşlarımızla çok çalıştık hatta ekip olarak Ankara'ya bile arkadaşlarımızla birlikte azalarımızla birlikte çıkarma yaptık milletvekillerimizle görüştük, sıkıntılarımıza çare bulmak için. Sırf imar yok diye bize bu konuda sorun ettiler, karşımıza bunu engel olarak çıkardılar ama sonuçta imar yoksa da çıkaracak olan sizlersiniz. Mahallenin yarısında doğalgaz var yarısında yok düşünebiliyor musunuz. Tarım arazisi diye geçiyor imar planlarında parselleme olayı bittiği için burada tarım yapan zaten nadir kişiler kaldı. Fakat her türlü su, kanalizasyon hizmet veriliyor, ama doğalgaza geldiği zaman imar yok, diye verilmiyor hala odun kömür yakan ailelerimiz var tabii bu birde hava kirliliğine yol açıyor. Mahallemizin ayrıca giriş çıkışı yok doğru düzgün. Caddemizdeki 3 tane aydınlatma direğini değiştiremedik, esnaflar kepenk kapattığı zaman zifiri karanlıkta burada hırsızlara ortam sağlanmış oluyor. Burada bekçi kontrollerinin de olması lazım, 35 yıldır hizmet buraya gelmiyor.

AK PARTİ’NİN KALESİYİZ AMA

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Mehmet Akif Mahallesi bugün AK Parti’nin kalesi durumunda bütün seçimlerde yüzde 85-90 oranında oy çıkmasına rağmen hizmet alamıyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde mesela bizim mahallemiz Mehmet Akif Mahallesi, Bağlarbaşı, Soğanlı bu üç mahalle sayesinde Büyükşehir olsun Osmangazi'de olsun Belediyeleralındı. Bu üç mahallede çok büyük oranda hep oylar Ak Parti’ye gitti, nasıl olsa bize buradan oy çıkıyor diye galiba bizi göz ardı ediyorlar gibi geliyor bizlere. Mutlaka bu sıkıntılarımızın giderilmesi lazım.

MAHALLEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ BÜYÜK SIKINTI

Trafo caddemiz de yine mahallemize girişle ilgili biraz sonra gidip oradan da fotoğraflar çekeriz çok tehlikeli oluyor mahalleye girmek isteyen araçlar kavşaktan sonra büyük tehlikeler atlatarak giriş yapabiliyorlar. Daha geçtiğimiz günlerde o bölgede yine kaza oldu, yani illaki burada insanların ölmesi mi gerekiyor mutlaka bu konuyla ilgili düzenlemelerin yapılması gerekiyor, iş işten geçmeden. Ayrıca biraz fazlaca yağmur yağması durumunda kanalizasyonlar kaldırmıyor her taraf patlıyor, eskiden yapılmış küçük ölçekli borular şu an ihtiyacı kaldırmıyor mutlaka bunlarında elden geçmesi lazım. Aza arkadaşlarımızla büyük bir görev bölümü çerçevesinde yoğun bir çalışma yapmamıza rağmen maalesef bu çalışmalarımızda başarılı olamıyoruz. Bunun yanı sıra yakın çevre yolundan mahallemize giriş noktasına buraya Sayın Belediye başkanımıza bir cep oluşturulmasını bu cepte gelen servis araçların beklemesini işçi kardeşlerimizin de güvenli bir şekilde servislere binebilmeleri sağlanmalıdır. Bu anlattıklarımız onay görmesine rağmen hali hazırda icraata geçmedi. Çünkü tam bu noktada işte biraz sonra gider fotoğrafları da çekeriz 150-200 civarındaki işçi kardeşlerimiz beklerken büyük sıkıntılar yaşanıyor servis araçlarının burada durması durumunda arkadan gelen araçlarla da ilgili büyük sıkıntılar yaşanmakta. Biz burada bir facia yaşanmasını istemiyoruz, mutlaka bu servis araçları için cep sisteminin hayata geçmesi lazım.

NÜFUSUMUZ 12.000

Onun yanı sıra Trafo Caddesi'nde yolun çok dar olması gidiş gelişli olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşanıyor. Yine çevre yolunda biraz ileride trafiğin sıkışması durumunda çevre yolunda Botanik tarafından gelen araçlar mahallemize giriyor bu durum trafikte içinden çıkılmaz bir hal almasına yol açıyor. Bunun yanı sıra yine her iki okulumuzun giriş ve çıkışlarında büyük sıkıntılar yaşanmakta çocuklarımızın can güvenliği tehlikeye düşmektedir, bu konuyla ilgili bir çok ilgili birime başvurmuş olmamıza rağmen bu sıkıntıları da maalesef gideremedik. Buralara park eden araçlar olduğundan, kaldırımların da dolu olması geçişleri engellemektedir. Yine mahallemizde çocuk parkı da yok denilebilir. 12 bin nüfusu var ama doğru düzgün bir çocuk parkımız bile yok. Bunun yanı sıra ana caddemizden araçlar hızlı geçtiğinden hız kesiciler istedik, ama yenilenmedi, yıpranmış olan hız kesicilerin yerine yenisi gelmiyor sonra kanalizasyon yetersizliğinden dolayı da sıkıntılar yaşamaktayız..

RESMİ BİR MUHTARLIK BİNAMIZ YOK

Bunun yanı sıra resmi muhtarlık binamız yok, ben muhtar olarak özel bir muhtarlık ofisi kiraladım buraya 500 lira kira veriyorum ayda, işte diğer giderler ile birlikte bu 700-750 lirayı buluyor. Bunun yanı sıra mahallemizde doğru düzgün bir sağlık ocağı da yok marketten dönme bir sağlık ocağında hizmet veriliyor yine özel bir şekilde kira ödenerek. Bunun yerine bu büyüklükteki bir mahalle olmamıza rağmen neredeyse Anadolu'nun birçok ilçesindeki kadar nüfusumuz olmasına rağmen bir muhtarlık binamız bile yok. Konağın yapılması durumunda işte bir katında muhtarlarımızın olacağı bir tarafında PTT binasının ATM'lerin olabileceği üst katındaki sağlık ocağımızda doktorlarımızın hizmet vereceği, toplantı salonu veya halk eğitim kurslarının da olabileceği bir mahalle konağını bir buçuk yıldır anlatmama rağmen maalesef bu konuda da bir gelişme yok. Çünkü burada 500 kişi 1000 kişi yaşamıyor. Toplamda burada 12 bin kişi yaşıyor. Bu konularla ilgili belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz.

Osman Muhtarım bizlere aza arkadaşlarınızı ekibinizi tanıtır mısınız?

Baş azamız Yılmaz Daşbilek, 2.azamız Zekeriya Dinler, diğer azalarımız Servet Kılınç ve Ahmet Toprak’tır. Yakınlardaki Çeltikçi olsun, Soğukkuyu olsun birçok hizmet görüyor, ne bileyim kaldırımlar yenileniyor, mahalle konakları yapılabiliyor, oraların nüfusları aşağı yukarı 2500-3000 civarında olmasına rağmen birçok hizmet alabiliyorlar ama bizim burasının nüfusu 12.000 olmasına rağmen onların aldığı hizmetleri bile biz burada maalesef göremiyoruz..

Bu bağlamda bizde gazete olarak birkaç Mahalle sakinine mikrofon uzattık ve onların sıkıntılarını dinledik..

**Hasan Durmuş; Hayat Mehmet Akif Mahallesi'nde zor geçiyor eksiklikler çok fazla hemen hemen birçok şey eksik. Doğalgaz eksik, birçok yerde doğal gaz yok, benim evimde de doğalgaz yok. Gelecek deniliyor ama maalesef yıllardır gelmedi. Hiç gelişme yok , çocuk parkı da yok ayrıca çocukların oynayabileceği doğru düzgün bir yerde yok..Hız kesici aparatlar eskidi yenisinin takılmasını istedik, ama maalesef onların da yenileri gelmedi..

KANALİZASYON KALDIRMIYOR

**Yılmaz Daşbilek; Biraz fazla yağmur yağması durumunda bütün kanalizasyonlar patlıyor, kaldırmıyor. İnce ince yağmur yağdığında bir şey olmuyor ama birazcık fazla olduğundan kaldırmıyor. 20-30 yıllık eski loğarlar hâlihazırdaki nüfusu kaldırmıyor..

OKULLARA ULAŞIM BÜYÜK DERT

Sedat Bıdı; 1974 doğumluyum 1978 yılında babam bu mahalleye göç etmiş, 1978 yılından beri bu Mahallede oturuyorum. Sıkıntılarımız çok büyük sıkıntılar okuldan başlıyor sağlık ocağına kadar muhtarlık yerine kadar çok büyük sıkıntılarımız var mahallenin girişleri çıkışları ,kaldırımları ,asfaltları her zaman sıkıntı oluyor. Herhangi bir zaman yağmur yağdığı zaman öğrenciler engelli koşulardaki zıplama gibi zıplaya zıplaya okula gidiyor su giderleri maalesef iyi şekilde gitmiyor biraz fazla yağmur yağdığında kanalizasyonlar patlıyor. Birçok velimizin yanında yedek çorap getirip çocuklar okula girmeden evvel çocuklarının çoraplarını değiştirdiklerini gördüm. Bunlar tabii büyük sıkıntı. Bu konularla ilgili sıkıntıların giderilmesi gerekiyor yine okul çıkışlarında çocuklar evlerine giderken kaldırımlar dolu olduğu için trafikte tehlikelerle karşılaşıyorlar. Her gelen belediye şunu yapacağız bunu yapacağız diye söz veriyor ama sonuçta icraat yapan yok, maalesef şu an hava güneşli ama yağmurlu havada gelseniz görseniz buralardan geçemezsiniz..

ALLAH’I VAR ÇOK UĞRAŞIYOR..

İsmail Nizamsever; Eniştenin Yeri Çay Bahçesi İşletmecisiyim, mahallemizin yol sıkıntısı var ,yolda trafik sıkıntısı var, insanlar vasıtalarla geçerken büyük sıkıntı yaşıyorlar, Trafo Caddesi çok sıkıntılı, insanlar otobüslerle minibüslerle mahalle içine giremiyor, Sağlık Ocağı da yine bakkaldan dönme bir sağlık ocağı ,muhtarımız elinden geleni yapıyor uğraşıyor ama maalesef hizmet hayata geçmiyor. Sonuçta Allah’ı var uğraşıyor didiniyor, biz bunu görüyoruz. Muhtarımızın da elbette gücü sınırlı mutlaka bu konularla alakalı arkadaşlarımızın anlattıkları sıkıntılarla ilgili çözümlerin bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz...