Ufuk IRGAŞ/Mustafa TANITAN

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Moderatörlüğünü Kocaeli Gebze Bozok Nakliyat Genel Müdürü Uğur Akkaya'nın yaptığı görev devir buluşmasının ev sahipliğini;  Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON Yönetim  kurulu üyeleri Serhat Baran, Murat Önen, Haydar Çakan,  Ertuğrul Açıkel, Mehmet Ünal, Necati Işık ve Yahya Dinç den oluşan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON Yönetim kurulu yaptı.

KİMLER KATILDI?

Geçit Anadolu Arastası tesislerinde Korona tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen yemekli buluşmaya;  İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ve DUYKON başkanı Ahmet Yılmaz, Ankara Federasyon başkanı Ahmet Koç, Kayseri Federasyonu başkanı Mustafa Özcan, Trakya federasyonu başkanı Burhan Koç, Yozgatlılar Vakıf Başkanı Durak Turan Düz, Ankara Federasyonu  yöneticisi Mustafa Solmaz, Kayseri Federasyon Başkanı Sami Şeker, Almanya Yozgatlılar Federasyon başkan vekili Mustafa  Çelik, İstanbul Federasyon yöneticileri Tarık Şahin ve Uğur Akkaya ile TV 38 Genel yayın yönetmeni Deniz Çağan katıldı.

BARAN'DAN TEŞEKKÜR

Almanya başta olmak üzere Hollanda, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde de temsilcilikleri bulunan DUYKON adına katılanların teker teker yaptıkları tanıtım konuşmalarının ardından, Baran da "Ülke olarak zor bir süreç den geçtiğimiz şu günlerde buraya gelen ve bu görevi bana layık gören dernek, federasyon ve vakıf başkanlarıma öncelikli olarak teşekkür etmek istiyorum. Devir teslim niteliğindeki toplantımıza katılıp görevini bana devir eden İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet  Yılmaz'dan alacağım bayrağı Yozgatlıya yakışır şekilde temsil edip sırası gelen başkanıma devir etmeyi hedefliyorum. Ben buradan başkanımın Avrupa da yaşayan hemşerilerim için gerçekleştirdiği projeleri de takdirle karşıladığımı da ifade etmek istiyorum. Buluşmamıza katılarak bizleri şereflendiren bütün katılımcı başkanlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum."dedi

ALLAHIN İZNİYLE BU GÜNLERİ DE ATLATACAĞIZ

Çiçeği burnunda girişimci iş insanı BUYKON yeni başkanı Serhat Baran görevi devir aldıktan sonra yaptığı konuşma da ise şu açıklamada bulundu. "Türkiye'de en çok göç veren şehirlerin başında gelen ve bu yüzden nüfusunun üç katının başka şehirlerde yaşadığı  Yozgat sevdalısı bizler yaşadığımız ve ekonomisine katkıda bulunduğumuz Bursa da yaşayan Yozgatlıları temsilen 2014 Yılında kurduğumuz Bursa Yozgatlılar Federasyonu BUYODEF çatısı altında şimdiye kadar bir çok örnek ve kalıcı etkinliklere imza attık. Malumunuz Çin'de başlayıp ülkemiz dede yirmi binin üzerinde insanımızın ölümüne sebep olan Koronavirüs yüzünden biz dernek ve federasyon temsilcilerimizde alınan yasak ve tedbirler kapsamında faaliyetlerimizi geçici olarak durdurmak zorunda kaldık. Her işin başı sağlıktır diyor bu günleri de en az kayıpla atlatacağımıza inanıyorum. Türk milleti olarak 2020 yılı Sel, Yangın, Deprem ve son olarak Koronavirüs yüzünden zorluklar ve sıkıntılarla geçti. Allahın izni ile alınan tedbirler ve yapılacak Aşı ile Milletimiz 2021 yılını başta sağlık olmak üzere refah,  huzur ve bolluk içinde özlediğimiz günleri yaşayacağımızdan ümitliyim. Ben Ahmet Başkanımdan aldığım DUYKON Başkanlığım sürecinde Yozgatlıların sesini bütün Dünya ya duyurmak için çalışacağım. Görev sürem bittikten sonra da bayrağı bir başka federasyon başkanıma devir edeceğim."İfadelerini kullandı.