Özkan YILDIRIM

Özcan Bey , ekibimizi Karacabey'deki bu güzel iş yerinizde konuk ettiğiniz, bizde sizlere teşekkür etmek istiyoruz..Karacabey ,Bursa  işyerinizin konumu itibarıyla sizi yakından tanıyor ama okuyucularımız için de öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz..

BAYRAĞI BABAMDAN ALDIM

Bizlere öncelikle gazetenizin sayfalarında yer verdiğiniz için teşekkür etmek isterim.Son yaşamış olduğumuz bu sıkıntı gerçekten bizleri buradaki bütün esnaf arkadaşlarımızı derinden yaraladı. Konuya geçmeden önce kısaca kendimi değerli okuyucularımıza tanıtmak isterim. Ben Özcan Akkuş, 1970 Karacabey doğumluyum, babam Trakya göçmeni, annem pomak, macır İsmetpaşa köyündeniz. Küçükken babamlar buraya gelmiş buranın eski esnaflarından ustalarından, ilk olarak iş yerini  rahmetli babam Necdet  Akkuş 1970'li yıllarda  açmış , temelini atmış. Rahmetli babamı 2010 yılında kaybettik buradan kendisine  Allah'tan gani gani  rahmet diliyorum. Biz iki  kardeşiz. Özdemir Akkuş kardeşim benzin istasyonunun işleyişine bakıyor. Ayrıca yine Karacabey'de diğer istasyonu da amca çocuklarım  işletiyor.. Karacabey Sanayi’nin hemen karşısındaki Petrol Ofisi'nin hemen yanında biz de burada Akkuş Rot Balans adı altında çalışmalar yürütüyoruz.

Şimdi gelelim isterseniz Özcan Bey asıl mevzuya.

Elbette. Öncelikle tabi esnaf bir  seneyi aşkın süredir bu pandemiden gerçekten büyük sıkıntılar yaşadı bu  yaşanılan sıkıntı gerçekten çok büyük boyutlarda.

TOPLAMDA 50-60 KİŞİ BURADAN EKMEK YİYOR

Bu da yetmezmiş gibi çok uzun yıllardır çalışmalar yürütmüş olduğumuz şu görmüş olduğunuz arsanın   uzun yıllardır kullanıcısı olarak satışı ile ilgili hiçbir şekilde bilgi verilmemiş olmasının derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Hemen  işyerimizin yanında Devlet Su İşleri'ne ait olan bu arazinin  satılmış olduğunu duyduk. Sonuçta babam buraya  70'li yıllarda gelmiş ,çalışmış ,çabalamış buraların bu konuma gelmesinde büyük emeği geçmiş. Arazi   ihale ile satılmış muhtarda tanıdık olmasına rağmen haber vermedi askıda kalmış deniliyor ama maalesef bu süreçlerden hiç mi hiç haberimiz olmadı. Sonuçta almış olanlara bize  buradan bir dönüm yer satın diye söyledik ama maalesef bir çözüm bulamadık.Burada  3 esnaf var. Toplamda nereden bakarsanız  bakın 15 kişi çalışıyor, herkesin  ekmek yemesi bizim için en önemlisi zaten biliyorsunuz sıkıntılı pandemi sürecinden geçiyoruz toplamda bu 15 çalışan arkadaşımızın aileleri ile birlikte 50-60 kişilik bir kitle. Bu bir şekilde buranın  satılmış olması gerçekten çok üzdü bizleri.

YAZILMAMIŞ KURALLARA UYULMADI

Normalde bilirsiniz sizler yaşamışsınız belki yada duymuşsunuzdur.Bir  yeri ,bir arsayı,bir araziyi ,yada bir tarlayı ,yada bir apartman dairesini satarken  o mülkün en yakınında olan kişiye öncelikle teklif edilir,bu normalde hayatın içinde olan yazılmamış bir kuraldır. Ne bileyim bir mahallede, bir sokakta herhangi bir mülk  satılıyorsa işte apartmanda ise alt kattakine ,üst kattakine.Tarla , arazi, arsa ise komşu tarla sahibine,komşu iş yeri sahibine ,orada yaşayanlara çalışanlara ilk öncelikli teklifin sunulması lazım.Denilir ki;” işte ben burasını satacağım isterseniz size satabilirim” diye teklifte bulunulur. O kişinin durumu ve şartları  yerinde ise  o  mülkü alabilir ama durumu,şartları el vermiyorsa  müsait değilse teşekkür ederim kardeşim bizi düşünüp öncelikle bize haber verdiğiniz için ama bizim durumumuz bu mülkü almaya el vermiyor dediğinden sonra  artık mülk sahibi istediğini yapabilir.Maalesef burada biz böyle bir şey yaşamadık,yıllardan beri çalıştığımız değer kattığımız bu bölgenin satıldığını ikinci , üçüncü kişilerden duyduk.

DUYDUK Kİ BURALAR

Bize hiç kimse bu konuyla ilgili satış öncesi  bilgi vermedi. Duyduk ki bir gün sizin buraları satılmış dediler. Hiç haberimiz olmadı zamanında bizim haberimiz olsa, esnaf arkadaşlarımızın  haberiolsa ,hatta  daha başka bir çok yatırımcının haberinin olmuş olması durumunda belki de  daha yüksek bedellere satılma olanağı da  olabilir diye düşünüyorum, rekabet açısından. Fakat  işte dediğim gibi buradaki kimse bu satıştan haberinin olmaması üzüntü verici.

NE DEDİYSEK OLMADI

Bu yeri alan kişilerden  buranın elbette almış oldukları rakamın üzerine  kendi karlarını da eklemek suretiyle belirlenecek bir rakama  burasını almak istediğimizi belirtmememize rağmen  maalesef bir sonuç olamadık. Kiralayın dedik oda olmadı, olmuyor fahiş fiyatlara yükseltmiş durumdalar anlayacağınız.Asıl maksat ortaya çıkmış oldu. Bu durum bu satış gerçekten bizleri olduğu gibi bütün buradaki esnaf arkadaşlarımızı da derinden yaralamış durumda.Yıllardır burada çalışan  kişiler olarak öncelikle bizlere sorulmasını az önce de söylediğim gibi  gerçekten biz beklerdik. Bunun bu şekilde olmamış olması biraz önce anlatmış olduğumuz hususlarda bizleri gerçekten çok üzdü , esnaf arkadaşlarımızı ailelerini çok üzdü.

KARACABEY’E HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR

Özcan Bey, sizi tanıdığımıza gerçekten memnun olduk, şimdi isterseniz gelelim yavaş yavaş Akkuş Rot Balans’a burada ne gibi hizmetler veriyorsunuz?  Neler yapıyorsunuz?

Muayene istasyonlarına araçlar gitmeden önce bize kontrole geliyorlar. Biz rot balans takımının düzeninden sorumluyuz. Rotu bozuk, rotili bozuk, amortisör bozuk , yayı bozuk olan araçlarla ilgileniyoruz. Araba tabii düzgün gitmediği zaman bize geliyor. Biz de araç sahiplerine eksiklikleri, sıkıntıları anlatıyoruz. İsterlerse bize tamir ettiriyorlar, isterlerse Sanayi’deki diğer arkadaşlara tamir ettiriyorlar. Biz kendilerine böyle muayene öncesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz, tabi haliyle 30 yılın  verdiği tecrübe ile araba daha içeri girerken gidişatından  anlayabiliyoruz ne gibi sıkıntılarının olabileceğini... Eksperlere  götürüp gösteriyorlar araçlarını  ama biz daha işte araç içeri girerken anlıyoruz. Sonra abi nereden biliyorsun?  diye soruyorlar. Bizde  Olsun o kadar artık 30 yılımızı vermişiz  diyoruz. İnsanların  bir çoğu direksiyon şoförü olmuş , son zamanlarda ustaya  saygıdakalmadı  maalesef. Biz kesinlikle burada müşterilerimize kendimiz gibi davranıyoruz, kesinlikle onları yoldan geçen yolunacak kaz olarak görmüyoruz. Biz bunu burada uygulayarak insanlara örnek olma çabasındayız. Bizi , verdiğimiz eksiksiz hizmeti unutmasınlar , gittikleri yerlerde anlatsınlar, diğer arkadaşlarına dostlarına da önersinler istiyoruz. Bunlar esnaflıkta çok önemli olan şeyler , insan ilişkileri, saygı, sevgi  çok önemli olan şeyler kesinlikle insanlara , araç sahiplerine dokunmak istiyoruz onlara  en iyi hizmeti vermek için buradayız..

ŞÜKRETMESİNİ BİLMEK LAZIM..

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Hayatınızdaki hedeflerinize ulaştınız mı? Ve röportajımızın sonuna geldiğimizden  son mesajlarınızı da alalım..

Ne derler “Dünyada mekan, ahirette İman”. Bu çok önemli benim için. Sonuçta bir iş yerim var, bir evim var ,arabamvar  başka ne isteyeyim paşalık mı isteyeyim, padişahlık mı isteyeyim. Onun için Allah'a şükürler olsun sağlığımız sıhhatimiz de yerinde bunlar dünyadaki en büyük değerler. Biz buraya gelen müşterilerimize  insanlara dostça yaklaşıyoruz,  kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak insanlarımıza müşterilerimize  aynı şekilde davranmaya özen gösteriyoruz. Tabii bayağı uzadı röportajımız ,sohbetimiz, son olarak bütün Karacabey'de yaşayan Bursa'da yaşayan hemşerilerime, 84 milyon  vatandaşlarıma  buradan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum.