Özkan YILDIRIM/Ufuk IRGAŞ

Mustafa Muhtarım , uzun bir aradan sonra tekrardan bizleri , ekibimizi Gemlik Osmaniye Mahallesi'ndeki bu güzel muhtarlık binanızda  konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette sorunlarımız da olacak.

Teşekkürler. Ben Mustafa Altay ,1958 Bilecik doğumluyum. 1978 yılında Gemlik’e geldim, kamudan emekliyim emekli memurdum. Kaymakam beyin hem şoförü hem de korumasıydım. Emekli olduktan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinde görev aldım otobüslerle Avrupa ,Balkanlar belediye başkanlarımızı ,yönetim kurulu üyelerini, amirleri,müdürleri tam 18 sene gezerdim. Bu sayede tabii ben de yurtdışı gezilerinde Avrupa'da Balkanlar'da gitmediğim görmediğim ülke kalmadı yeşil pasaportum sayesinde. Bir oğlum, bir kızım var oğlum sağlık memuru, kızım hemşire. Ayrıca 4 torunum da var Allah uzun ömür versin hepsine inşallah.

Muhtarım 2019 seçimlerinde kaç adayı vardı? Sonrasında bizlere Osmaniye Mahallesi ni tanıtır mısınız?  Nüfusu ne kadardır vesaire?

Gemlik ilçemizde en fazla adayın olduğu  mahalle bizim mahalleydi 2019 seçimlerinde, toplam  7  muhtar  adayı  vardı. Burada sırası gelmişken  mahallemize muhtar olmama sağlayan  Osmaniye Mahallesi sakinlerine yaşayan insanlarımıza teşekkürlerimi  iletmek istiyorum. Mahallemizin aşağı yukarı nüfusu 14-15 bin, ancak seçmen sayısı 7000 civarı genç nüfus yoğunlukta. Burası eski bir mahalle olduğu için  yeni yerlerin  açılma durumu yok, ben bu durumdan çok musdaribim. Benim sağlık ocağım yok, camim  yok ,okulum yok, çocuk parkım bile yok  neredeyse 2 tane  çocuk parkı var ama eski yerleşim olduğundan işte açılabilecek durumda birkaç arazi haricinde hiçbir yer yok.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Büyükşehir’den tek ricam “altyapı”

Benim Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden bir tek ricam var. Buraları  eski mahalle olduğu için genelde eski evler hep yıkılmış yerine apartmanlar  yapılmış. O yıkılan yerlerde  eskiden 1-2 katlı evler var iken sonrasında yıkımdan sonra büyük daireler yapılmaya başladığından altyapının yenilenmesi gerekiyor komple yenilenmesi gerekiyor.Çünkü alt yapı kaldırmıyor. Ben artık Gemlik'teki Buski'yi aramaktan bıktım. Buranın Belediyesine yaptırıyor muyum  evet yaptırıyorum ama onlar geçici çözümler oluyor. Bunu mutlaka kökten çözülmesi için Büyükşehir belediyemizin altyapımızı  komple  yenilemesi  lazım buradaki dediğim gibi Gemlik'teki Buski’de benden  bıktı  aynı sokağa haftada 3-4 sefer araba çağırıyorum,çağırmak zorunda kalıyorum maalesef.

TOPLANMA  ALANIMIZ OLSUN İSTİYORUZ

Osmaniye Mahallesi, Değirmen Sokak'ta 1500 metrekare alanı bulunan eski emniyet binasının lojmanlarının olduğu yer burası maliyeye ait ,burası maalesef çöplük oldu ben burasını   komple istemiyorum toplanma alanı olarak depremde afetde vesaire kullanılması yönünde yani istedikleri zaman burasını  geriye de  verebilirim. Buraya bir tabela koyacağız, çevreyi  düzenleyeceğiz  Osmaniye Mahallesi için toplanma alanı yapacağız afet zamanlarında çünkü bunun için  hiçbir  uygun arsamız , arazimiz yok. Buranın bu şekilde değerlendirilmesini istiyorum sayın başkanlarımdan.

PEMBE SOKAK’TA ÇOCUK PARKI

Yine Osmaniye Mahallesi, Pembe sokakta eski ahır olarak kullanılan bir yer var. 50- 60 metrekarelik .Toplam arsa alanı da 100 metrekare civarı buranın pislikten arındırılarak çocuk Parkı  yapılması lazım biraz dik bir arazi yapısı mevcut. Bu doğrultuda şu anda Park Bahçeler müdürümüz Alihan Bey bunun üzerinde, buranın zaten yüzde kırkı belediyeninmiş, geri kalanı da vatandaşlarımızın . Bu konuyla ilgili çalışmaları yürütüyor Alihan Bey en kısa zamanda   buranın Park alanı olarak çocuklarımıza, insanlarımıza hizmet vermesini bekliyoruz. Ve bu manada Alihan Beye buradan  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Binalarımızın çoğu eski çoğu 1999 yılından önce yapılmış olduğundan depreme dayanıklı binalar değil. Mutlaka bu eski binaların yıkılarak Gemlik  merkezdeki kentsel dönüşümün bir an evvel başlaması lazım. Şu  ana caddede biraz ileride en yeni binalar 50 senelik. Şimdi bu eski evlere dış cephe yaptırıyorlar yeni zannediliyor Ama nasıl olacak bu konu da bilemiyorum.

EKSİKLERİMİZİ İLETMİŞTİK

İlk seçildiğimiz zaman büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş buradaki  kişilerle toplantı yaptı, orada müdürler ve de  amirler de vardı. Herkesin dertlerini sıkıntılarını söylemelerini, yazmalarını  istediler ben de işte bu eksikliklerle ilgili yazılarımı yazdım. Belki de bu durumdan Sayın belediye başkanımızın haberi yok müdürlerden gelen haber bize işte bu sene yapacağız bu sene yapacağız hep tehir ediliyor.120 sandalye dendi 20 masa dendi muhtarlıklara verilecek diye düğün, cemiyet  yapanlara günübirlik verilsin diye  ama onca zaman geçmesine rağmen bir gelişme olmadı.

YARDIM DAĞITIMLARINDA KOORDİNASYON SAĞLANMALI

Bunun  haricinde Ramazan ayı erzak tanıtımları ile ilgili mutlaka Büyükşehir Belediye Başkanlığı  mahallelerinde en büyük sıkıntı yaşayan kişilerin ailelerin kimler olduğu ile ilgili muhtarlar bilgili olduğundan  mutlaka muhtarlarımızla çalışmaları lazım. Belediye  ayrı dağıtıyor, kaymakamlık ayrı dağıtıyor, Kızılay ayrı dağıtıyor ,diğer kurumlar ayrı dağıtıyor. Bunun aslında güzel bir organizasyonla yapılması lazım birçok kere görüyoruz birçok aileye  3-4 koli erzak giderken,  bazı gerçekten geçim sıkıntısı çeken , sıkıntı yaşayan ailelerimize hiç erzak ulaşmıyor. Bizde arada kalıyoruz. Mutlaka bunun  güzel bir koordinasyonla  yapılması lazım. Bizler kendi mahallemizdeki kişilerin insanların ihtiyaç sahiplerinin kimler olduğunu en yakından bilen kişileriz,  bu manada mutlaka bu doğrultuda çalışmalar yapılması lazım. Ben kesinlikle ben dağıtayım demiyorum ,fakat  mutlaka esas ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ile ilgili bizlerle birlikte çalışılması gerektiği inancındayım.

HEPSİNE  BURADAN TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERMEK İSTİYORUM

Gemlik belediye başkanımızla iletişimimiz çok  güzel. Buradan Uğur Sertaslan başkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum,  hem kendisini hem Başkan yardımcımız Zeynep Hanım hepsi ilgileniyorlar.  Bayram Demir’de  çok ilgileniyordu sevdiğimiz saydığımız bir abimizdi, Fen İşleri müdürümüz Mustafa Bey, Park Bahçeler Müdürümüz Alihan Bey hepsi ile güzel bir diyaloğumuz var. Gemlik BUSKİ Müdürü Mustafa Bey, TEDAŞ müdürümüz Muharrem Bey, Emniyet müdürümüz Cafer bey  Allah  bin  kere razı olsun tinerciler  konusunda çok titiz davranıyor, hala daha bu işin  peşindeler. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç’de çok güzel iyi destekleri oluyor bu işlere çok duyarlı ondan da çok memnunuz. Temizlik işleri Müdürümüz Ahmet Bey’de  bizi kırmayan yardımlarını desteklerini bizlerden esirgemeyenler  arasında. 2019 seçimlerinde 7 kişi burada yarış ettik Osmaniye mahallesine Muhtar olabilmek için niye yarış ettik ,biz burada hizmet için daha güzel hizmetleri vatandaşımıza götürmek için bütün çabamız mücadelemiz  bunun için. Son olarak buradan bütün vatandaşlarımızın  geçmiş Ramazan Bayramını kutlamak istiyorum. Başta Gemlik'te yaşayan Bursa'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere 83 milyon   insanımıza  Gemlik'ten sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyor ve esenlikler diliyorum.