Özkan YILDIRIM
Evet, bugün Çaycı İsmail'in kurucusu ve işletmecisi İsmail Şeherli ile uzun bir aradan sonra tekrar oturup bir röportaj yapma fırsatımız oldu. Öncelikle bizleri bu güzel daha da genişlemiş olan mekanınızda konuk ettiğiniz için  size teşekkür etmek istiyorum İsmail Bey...

 

Röportajımıza başlamadan evvel sizi tanıyabilir miyiz acaba?

ÇAYIMIZIN HARMANINI 9 YILDIR 
AYNI ŞEKİLDE BEN YAPIYORUM
Elbette, memnuniyetle. 1961 İnegöl-Alibeyköy doğumluyum. 2006'nın Kasım ayında buraya geldim. Buradaki  büfemizi altı buçuk sene kadar işlettikten sonra 2011 yılı 9 Nisan da çay ocağına döndük. Burada çocuklarım Yalçın ve Kazım’da yanımdalar. Ayrıca  çalışanlarımız Emre ve Halil İbrahim’de  bizlere yardımcı oluyorlar. 2011'de Çay Ocağı’na geçtikten sonra  2015 yılında  yandaki mekanı da aldık ve sonrasında en son  arka taraftaki bahçesi olan yeri de bünyemize ekledik. Çayımızın  kalitesini  kesinlikle hiçbir zaman bozmadık.2011 yılında nasılsa şimdi de öyle , özel olarak ben harman yapıyorum çayımızı 9 yıldır aynı şekilde.

TEVECCÜH BİZLERİ MEMNUN EDİYOR
•         İsmail Ustam kahvaltı servisine de  başladınız değil mi? Çünkü başka kahvaltı mekanlarında adam  başı 40 liraya, 50 liraya kadar  fiyatların yükseldiğini duyuyoruz.
Çay servisimizin yanı sıra simidin yanında, tahinli pidenin yanında, böreğin yanında biz çay servisimizi yapıyoruz. Bunun yanı sıra isteyenlere kahvaltı servisi de verebiliyoruz. Kahvaltı servisimizde zeytin, bal kaymak, peynir, haşlanmış yumurta gibi daha birçok ürünümüz bulunmakta. Simidin yanına gerekli olan kahvaltı servisi yapıyoruz, bu da tabii oldukça uygun oluyor. Evet söylemiş olduğunuz gibi birçok mekanda adam başı yüksek ücretler alınırken burada dört kişilik, beş kişilik  bir ailenin simidinin ,tahinli pidesinin, poğaçasının  yanına  bizim  kahvaltı tabağımızı da almış olsalar  5 kişi 40 lira para toplamda tutmaz. Bu da elbette halkımız tarafından görülüyor. Şükürler olsun çok güzel bir teveccüh  görüyoruz. Sabah 6 gibi açılıyoruz , çay ve  kahvaltı servislerimize  başlıyoruz. Hava durumuna göre akşam 21:00- 22:00’ye kadar  devam ediyoruz, tabi çocuklarımızla birlikte burada güzel bir görev bölümü yapmış  durumdayız. Hafta da bir izin yapıyoruz. 

Arka taraftaki en son çay bahçesini de işletmemize ekledik. Tabii burasıda bilhassa ailelerin rahatlıkla oturabileceği bir yer oldu. Şimdi gider oradan da fotoğraflarımızı çekeriz. Gerçekten burada bu tarihi fırınlar bölgesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çabalıyoruz ,10 yıla yakındır. Aynı kalitede çayımız ile ve her gün daha gelişen mekanlarımız ile hizmet vermekteyiz. Burada kesinlikle 5 bardak çay ,6 bardak çay  içseniz bile  dokunmaz. Çok güzel özel harmanında çayımız mevcut. Az önce de söylediğim gibi benim arkamdan çocuklarım Kazım ve Yalçın geliyorlar ,onlar  nasıl benim yanımdalarsa ,onlarında çocukları yani torunlarım onların yanlarında olacaklardır inşallah. 

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

MEMNUN AYRILMALARI  
BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Tabii etraftan çevreden çayımızın  kalitesi ile ilgili servisimizin kalitesi ile ilgili duymuş olduğumuz sözler  kulağımıza kadar geliyor , bu durum bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İş şevkimiz daha da artıyor. Bizim düsturumuz her zaman kalite, hiç bir zaman kaliteden ödün vermeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü şunu biliyoruz “İnsanlar memnuniyetini bir iki kişiyle, memnuniyetsizliklerini 7-8 kişi ile paylaşır” bu şekilde bu anlayışla hizmet etme çabasındayız.


•        İsmail Ustam çayınızın kalitesini anlattınız duyduk. Peki kahvaltı servislerinizde peyniriniz olsun, zeytininiz olsun, nerelerden tedarik ediyorsunuz?


Zeytinimizi de, peynirimizi de diğer bütün ürünlerimizi de  piyasadan daima en güzel markalardan tedarik ediyoruz. Zeytinlerimiz Orhangazi'den geliyor yine bunun yanı sıra acil ihtiyaçlarımızı Bursa'nın tanınmış süthanelerinden  Sütmanlar’dan karşılıyoruz. Onların da ürünleri gerçekten çok güzel bu konu bizim çok önemli peynir de yine çok önemli, beyaz peynirimiz  Yenişehir İtimat’tan  geliyor. Samimi söylüyorum piyasada kilosu 50 liraya satılan peyniri burada halkımıza kahvaltıda servis ediyoruz. Bu konuda da yine piyasanın en iyi en güzel peynirlerini tercih ediyoruz. Peynir olsun ,zeytin olsun zaten bunlar kahvaltının  ana unsuru ve de biz de bu konuda  çok titiz bir çalışma ortaya koyuyoruz. Yine soslarımızı da yine güvenilir bilindik yerlerden tedarik ediyoruz.

ÇOK UYGUN FİYATLARA KAHVALTI İMKANI  

•        İsmail Ustam röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza ne gibi mesajlar vermek isterseniz, neler söylemek istersiniz?


10 yıla yakındır burada Bursalılara hizmet vermekteyiz hiçbir zaman değişmeyen  harman çayımızla Bursa'nın en iyi bilinen en sayılan ürünleri ile kahvaltı servisimizle her geçen gün genişleyen mekanlarımızda hizmet veriyoruz. Tarihi fırınlardan almış oldukları simidi ,tahinli pidesi ,poğaçanın yanında bizim çayımız ve kahvaltılık ürünlerimiz gerçekten çok güzel gidiyor. Evlerinde kahvaltı yapmaları durumunda tabi bu unlu mamuller yolda  soğuyabiliyor. Sıcacık taze taze almış oldukları ürünleri vakit kaybetmeksizin hemen yiyerek  kahvaltılarını yapmış oluyorlar bu manada biz Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerimizi bütün vatandaşlarımızı buraya davet etmek istiyoruz gelsinler görsünler bizim çok uygun fiyata olan bu kahvaltı servislerimizi mutlaka bir denesinler demek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.


KAÇIRILMAYACAK FIRSAT
   Birçok mekanda kişi başı kahvaltı  ücretlerinin 40 liralara  kadar çıkmış olduğunu gördüğümüz şu günlerde aldıkları sıcacık simidin ,tahinli pidenin v.s. yanı sıra Çaycı İsmail'den almış oldukları çaylar kahvaltı servisleri ile birlikte İsmail Usta’mızın da söylemiş olduğu gibi dört beş kişilik bir aile hepsi birden anca 40 lira tutması gerçekten kaçırılmayacak bir fırsat. Bu manada ben de Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarımızı hafta sonlarında olsun hafta içinde olsun mutlaka bu güzel mekana giderek bu güzel lezzetlerden tatmalarını tavsiye ediyorum.