Özkan YILDIRIM’ın röportajı

Ahmet Amca öncelikle seni tanımak isteriz ,kendini bizlere ve okuyucularımıza tanıtır mısın?

DEDELERİMİZ BU KÖYÜ KURMUŞLAR..

Elbette, teşekkür ederim bana söz hakkı verdiğiniz için sizlere minnettarım. 1940 doğumluyum. Sanat okulunda okudum fakat imkansızlıklar nedeniyle bitiremedim. Dedelerimiz Artvin'den buraya gelmişler bu Karaislah köyünü kurmuşlar. Buraya yerleşim yapmışlar, şu karşıda gördüğünüz camimizin taşlarını bile kendileri döşemişler. Birazdan gider ordan da fotoğraflar çekeriz. Ben burada doğdum, yaşamış olduğum hayat gerçekten ufak bir zaman gibi akıp geçti, 1963'te askere gittim, çavuş oldum, ordudan terhis olduktan sonra Almanya'ya gittim. Audi fabrikasında yıllarca çalıştım, büyük hizmetler verdim işçi mümessili olarak çalıştım orada. Avrupa'yı gezdim bir çok yerini biliyorum, ülkemi gurbet ellerde en iyi şekilde temsil ettim. Ama vatanımız gibi ,Türkiye'miz gibi hiçbir yer göremedim. Burada 83 milyon olarak Reis-i Cumhurumuzdan vatandaşımıza kadar herkes ülkemize, vatanımıza insanlık namına sahip çıksın.

AVRUPALI BİZİ HİÇBİR ZAMAN SEVMEZ İSTEMEZ

Avrupa zaten hiçbir zaman bizi sevmez. Çünkü uzun yıllar Viyana kapılarına kadar dayanmışız, onları gerçek anlamda tehdit etmişiz, bu durumu onlar hiç unutmamışlar. O manada bizi hiçbir zaman sevmezler yanlarına almak istemezler. Kendimiz bütün Türk toplumu olarak el birliği içerisinde kendi vatanımıza kendimiz sahip çıkmamız lazım, tekrardan silkinerek kendimize gelmemiz lazım. İşte görüyorsunuz Türk askeri olarak iha'lar, siha'lar çeşitli silahlar, tanklar, toplar her şeyi üretebiliyoruz. Zamanında Kıbrıs Harekatı'nda onların silahlarını kullanmamamız yönünde bizlere diretmişlerdi. O günlerden bugünlere geldik kimseye muhtaç olmayacaksın dünyada bir de şunu anlatmak istiyorum. 15 Temmuzda neler yaşandı. Gençler anneleriyle babalarıyla helalleşerek kendilerini sokağa attılar. Bu başarıyı ortaya koydular. Böyle şeyleri dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz. Konu vatanın savunması olduğunda herkes çekinmeksizin kendisini sokağa atacağını gösterdi. Herkese korku saldı. Almanya'dan döndükten sonra burada da birçok işler yaptım kahve işletmeciliği yaptım. Bursa'da Mesken hattında dolmuşum vardı yine bir dönem orada çalıştım, elimden geldiğince halkımıza insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Malım , mülküm, tarlam var Allah'ıma şükürler olsun ama dediğim gibi insanlara yardımcı olmaktan da büyük zevk alıyorum. Benim dedelerim geldiğinde İşte bu karşıda görmüş olduğunuz caminin taşlarını onlar yapmışlar onlar gelmişler bu köyü buraya kurmuşlar.

KARAİSLAH ÇOK GÜZEL BİR KÖY..

Karaislah köyümüz çok güzel, yeşillikler içerisinde çok güzel bir yer, temiz havası, suyu, meyveleri, kirazı müthiş. Ben zamanında Burada Soğukpınar Spor Kulübü vardı orada futbol oynadım. Kaleci Mehmet, Necmi Ertürk, Büyük Kaptan Cihat Bey sonra Devlet Su İşlerinde Müdür oldu o da bizimle beraberdi kulübümüzün Başkanı Burhan Vatan’dı. Onlar iki kardeşti. Ne günler geçti, Ayrıca Almanya'da boks sporu ile de ilgilendim vücudumun bu sağlığını ona borçluyum, hala daha değişik hareketleri tek ayak üstünde ritmik olarak yapabilmekteyim.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

SAYIN CUMHURBAŞKANIMA SONSUZ SELAMLAR...

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a buradan selamlarımı iletmek istiyorum, her zaman onun yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ülke olarak nerelerden nerelere geldik, Kıbrıs savaşında silahlarını kullandırmak istemezlerken şimdi görüyorsunuz silahlarımızın neredeyse tamamını kendimiz yapıyoruz. İHA larımızla, son model üretmiş olduğumuz silahlarla kendimizi gösteriyoruz. Suriye'de olsun, Libya'da olsun her türlü harekata girebiliyoruz, dostlara güven veriyoruz, bu güçlü Türkiye'nin ayak sesleri tekrardan geri gelecek. Biraz önce söylemiş olduğum gibi silkinerek eski günlerimize gelmemiz lazım, benden artık geçti 80 yaşına 81 yaşına geldim ama gençler bunu başarabilir bu manada son olarak buradan başta Karaislah köyünde yaşayan insanlarımız olmak üzere Bursa'daki bütün akrabalarıma , Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarıma ve ülke sathına yayılmış olan bütün Türk milletine buradan sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyor, esenlikler diliyorum.

BU RUH BU BEDENDE KALDIKÇA

Yıkılmaz Koca Çınar Ahmet amcanın sözlerini katılmamak elde değil, gördüğüm kadarıyla 80-81 yaşına gelmiş olan amcamızın anlattıklarından anladığım kadarıyla bu ruh bu bedende kaldıkça Türk milletinin önü açıktır. Sayın amcam sen hiç merak etme ayrıca gözünde hiçbir zaman arkada kalmasın diyerek bizler de gazetemiz anlamında Ahmet Amca’ ya uzun ömürler diliyoruz, güzel paylaşımlarının Türk halkı tarafından özümsendiğini de hiçbir zaman unutmasın.