Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle Muhtarım bizleri böylesine güzel olan köyünüzde ağırladığınız için size teşekkür etmek istiyorum, sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz sonrasında elbette sorularımız da olacak.


Buralara kadar gelip bizlerle röportaj gerçekleştirdiğiniz için bende sizlere ve ekibinize teşekkür etmek istiyorum. Ben Selim Ay ,1956 doğumluyum doğma büyüme bu köylüyüm. Orman İşletmeden emekliyim ,muhtarlıktaki ilk dönemim , geçen yıl yapılan seçimlerde iki aday vardı  seçimi  rahat bir şekilde kazandım sağ olsun insanlarımızın desteğiyle.

İNTERNET YOK

   30 sene öncesinde köyümüz cıvıl cıvıldı, insanlar büyükbaş sığırcılık yapıyorlardı o zamanlarda köyümüzde çok sayıda gençte vardı. Sonrasında geçim kaynakları iş imkanları azaldı, millet tarlasını ekemedi, yem fiyatları yükseldi, tabii böylelikle sığırcılıkta yapamadılar şu an köyde sığır yok, şimdi sadece bağ bahçe işleri yapıyorlar. Çoğunluğu emekli şu anki nüfusumuz 82.   5-6 çocuğumuz da var köyde. Şimdi işte pandemi sürecinden geçiyor ülkemiz biliyorsunuz ve çocuklarımız internet üzerinden ders yapmaları lazım ama internet olmadığı için yapamıyorlar yurtlara gitmek zorunda kaldılar. Defalarca Turkcell'e müracaat ettim hemen yanımızda Altınsoy Mermercilik var orada da internet yok. Yetkililer geçenlerde geldiler baktılar ama yapamadan gittiler.


 

  •     Peki bu bir buçuk senede neler yaptınız köyünüzde muhtarım?

İnsan yaşamayan eski evlerimiz var köyümüzde 11 adet, çocuklar için büyük tehlike arz ediyor buraları, bütün sorumluluğu üzerime aldım, yıkın dedim, yıkmak için belediyeden dozer  istedim. Ama yapamayız dediler..


YARISINI KENDİMİZ YAPTIRDIK

   Köyde arkadaşlarla para topladık aramızda mezarlığımızın çevresi İçin direkt aldık teller aldık ama işte gördüğünüz gibi yarım kaldı. Kalan duvar çalışması ve çevre düzenlemesinin mutlaka yapmamız lazım çünkü dağ mahlukları mezarlığımıza giriyor, bunun bir an evvel bitirilmesi lazım. Kanalizasyonumuzda 90'lı yıllardan kalma ve çok eskidi ,yıprandı. Yenilenmesi ile ilgili de başvurdum, gerçekten de elden geçse çok iyi olacak.


Göçmek üzere olan evler tehlike saçıyor

Sulama havuzlarını kendim yaptırdım, göçmekte olan bir lojmanım vardı okulun dedim ki “bana 500 tuğla ve 50 çimento verin ve böylelikle bunun içini yapalım göçmesin, ama onu dahi alamadık maalesef.

2 FIRINIMIZDA KULLANILAMIYOR

Bunun yanı sıra yapılması gerekenler bakımından köyümüzde iki fırın var ikisi de kullanılmayacak durumda kadınlarımız maalesef Orhaneli’ne ekmek yapmaya gidiyorlar Muhtar olduğumda hemen ilk işim bu konuyla ilgili dilekçe vermekti ama hala bu fırınlarımız kullanabilecek hale gelmedi. Biraz sonra oralardan da gider fotoğraflar çekeriz.

ALTINSOY VE  YÜCE MERMERCİLİK’E TEŞEKKÜRLER

   Köyümüzde yakın çevrede mermer ocakları var ,ve yine 4 tane daha mermer ocağının açılacağı ile ilgili duyumlar alıyoruz yollarımızdan çok fazla ağır araç geçiyor mutlaka yolların yenilenmesi ve sıcak asfalt yapılması lazım ,bu yoğun trafiği kaldırabilecek bir şekilde. Bu arada köyümüzün birçok eksikliğini gideren Altınsoy Mermerciliğe  ve Yüce Mermerciliğe  yapmış oldukları yardım ve desteklerden ötürü buradan köyümüzde  yaşayan bütün insanlarımız adına teşekkür etmek istiyorum.


 Muhtarım röportajımızın sonunda sizi ilk seçiminizde  teveccüh göstererek seçilmenizi sağlayan Şükriye Köyü insanlarına neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?


HERKESİN MUHTARIYIM

Bana oy veren de vermeyen de bütün insanlarımıza  buradan  kendilerine  teşekkürlerimi  göndermek  istiyorum. Ben zaten burada kesinlikle İnsan ayrımı yapmıyorum onlardan almış olduğum destekle köyümüze en iyi hizmetleri getirmek maksadıyla çalışmalar ortaya koyuyorum. Biraz önce de söylemiş olduğum gibi köyümüzün bazı eksiklikleri var Sayın belediye başkanlarımızdan  destek bekliyorum. Çok büyük maliyetli işler değil mesela bu fırınların  düzenlenmesi, mezarlığımızın duvarları, diğerleri de elbette yapılmalı. Buradan başta Şükriye köyünde yaşayan insanlarımız olmak üzere Orhaneli’de  yaşayan, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime  sağlık ,sıhhat ,afiyet ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

1,5 yılda güzel bir gayret ortaya koyarak birçok girişimde bulunan Şükriye köyü muhtarı Sayın Selim AY’a üstün gayretlerinin devamını diliyor, azalardan Sayın Ahmet Zeybel’e de röportajımıza yapmış olduğu katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar