Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri ,ekibimizi mahallenizde ,muhtarlığınızda  konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza giriş yapmış olalım sonrasında elbette gelen hizmetlerle ilgili sorularımız da olacak.


 

HER GEÇEN GÜN NÜFUS ARTIYOR

Buralara kadar gelip bizlerle mahallemiz ile ilgili röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Balabey Gürler 1958 yılında Ardahan'da doğdum evliyim 3 oğlan çocuğu babasıyım. İlk olarak 2009 yılında mahallemizde muhtar adayı oldum. Rahat bir sonuçla Muhtar olarak seçildim sonrasında 2014 seçimlerinde karşımda hiçbir aday yoktu ,sonrasında en son 2019 Mart ayında yapılan seçimlerde tekrardan 6 arkadaşımız daha vardı aday olan ama  yine Alanyurt Yeni Mahalle sakinlerinin desteği ile bu seçimde de rahat bir şekilde çıkmış oldum. Buradan beni  destekleyen her zaman yanımda olan oylarıyla bana güvendiklerini gösteren değerli  Alanyurt Yeni Mahalle sakinlerine  teşekkür etmek istiyorum. 

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Muhtarım gerçekten güzel hizmetlerin gelmesine mahallenize aracılık etmişsiniz. Peki bu girişimleri bu çalışmalarla  ilgili sistem olarak nasıl çalıştığınızı bizlerle paylaşır mısınız?

Elbette, bütün yapmış olduğum yazışmaları  öncelikle dosyalarda muhafaza ederim ne zaman hangi dosya hangi konu ile ilgili hangi girişimlerde bulunmuşsam ,müracaata  gelen cevaplar vesaire bunların durumunu anbean takip ederim belirli bir süre geçtikten sonra bu konuyla ilgili bir gelişme olmamışsa onu tekrardan gündeme getirerek tekrardan  o konu  ile ilgili girişimlerde bulunurum. 

HİZMET ANLAMINDA ÖN AYAK OLMAYA ÇALIŞTIM

Tabii bu manada 2009 yılından beri yapmış olduğumuz çalışmalarda altyapı, kaldırım, tretuvar, elektrik aydınlatma, araç otoparkları, çocuk oyun parkları, yeşil alanlar, koruluk ,çamlık ,okul, Kur'ankursu ,şadırvan, sebil ,çeşme, sağlık ocağı ve bunun gibi hizmetleri kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı dilekçe ile müracaat ederek mahallemize kazandırdık. Görmüş olduğunuz bu dosyalarda da görmüş olduğunuz gibi işte isterseniz bir tane dosyayı birlikte açıp bakabiliriz ne zaman nerede talepte bulunmuşuz, talebimize karşı gelen yazı ne olmuş vesaire bunların tabi hepsini ayrı ayrıtakibini yaparak bugünlere geldik .Gerçekten bu anlamda da birçok hizmetin mahallemize gelmesini sağladık. Haritada da görmüş olduğunuz gibi mahallemize çocuk parkı anlamında  10 tane Çocuk parkı kazandırdık. Bunun yanı sıra birçok yerde Çamlık koruluk kazandırdık. Bu ağaçların  hepsi benim birer çocuğum gibi ,burada bulunan bu ağaçlara  gözüm  gibi bakıyorum  büyümesi için. Bu görmüş olduğunuz dolaplarda bu konuyla ilgili onlarca dosyamız yüzlerce binlerce dilekçemiz takip yazılarımız gelen evrak yazıları gelen cevaba karşı yapmış olduğumuz girişimler hepsi mevcut.

OKULUMUZ SAĞLIK OCAĞIMIZ MAHALLEMİZE YAKIŞTI

Daha yeni muhtarken Çamlık açılışında bizim burada bir yerimiz var burası okul yeri okul yaptırmak istiyoruz. Mahallemizde 4 tane camimiz var ama hiç okulumuz yok ben okul olmayan mahallede Muhtar Olmak istemem dedim kaymakam beye  ve sağ olsun kısa süre içerisinde okulumuzun yapılmasına başlandı. Sonrasında Okulumuzun yanında yine düğmemi ilikleyerek yapmış olduğum  girişimler neticesinde  Zübeyde İbrahim Sülek ailesine mahallemize bir sağlık ocağı yaptırmalarını sağlamaya çalıştık. Sağ olsun değerli ailemizin desteğiyle bunu başarmış olduk. 
 

AZİM VE İSTEK BAŞARIYI GETİRİYOR

Ben Muhtar olduğum zaman bizim mahallemizin  mevcut  seçmen sayısı 2700 civarıydı, şu an nüfusumuz 19 bine çıktı seçmen sayımız 12 bine geldi.  7000’de  hane  sayısına çıkmış durumdayız. Şuan nüfus bakımından İnegöl'ün en büyük Mahallesi Kemalpaşa Mahallesi’dir. Nüfus anlamında söylüyorum mahallemiz İnegöl’ün 3.yada 4. mahallesidir. Bir dönem sonra İnegöl'ün en büyük Mahallesi de olabilir. Çünkü bizim burada imar yapılaşma devam ediyor. Halihazırda tabii göçte devam ediyor. Nüfus arttığından mahallemize bazen BUSKİ geliyor, Gaz İdaresi geliyor yolu bozulabiliyorlar ,ben  de onların bozmuş olduğu yerleri günübirlik saat saatine  fotoğraflarım ve belediyeye BUSKİ'ye kim bozmuşsa ona gönderirim. Elektrik kurumu bozmuşsa Elektrik Kurumuna, BUSKİ bozmuşlar Buski'ye,belediye bozulmuşsa belediyeye günübirlik müracaatı mı yaparım takip ederim onların vermiş olduğu numarayı kaydederim ve buraya gelirim, hemen dosyanın üzerine zımbalarım cevabı döner bana 15-20 gün sonra onlar da benim titiz olduğumu bildiklerinden ben o dönem cevabı da hemen dilekçeme bu sayfada ise hemen gelen cevabı da dosyada arka tarafa iğnelerim hepsini dosyalarım. 2-3 ay beklerim bir  seneden beri zaten biliyorsunuz pandemi dönemi onları da yormamak için sıkıntıya düşürmemek için İnegöl'de 116 tane mahalle var hep bana hep bana istersek o da olmaz belediye bugün burada çalışırsa yarın öbür gün  diğer mahallelerde çalışır onları da düşünerek bıkmadan yorulmadan hep bana hep bana demeden nezaket kuralları çerçevesinde  ceketime bir ilik daha  açarım bir düğme daha iliklerim saygıyla girişimde bulunurum onlar da bana geri dönüş yaparlar sağ olsunlar.

HER ŞEYİ DOSTLARIMDA SAKLARIM

Sayın muhtarım birçok konulara değindik Muhtar olarak gerçekten  girişimde bulunmuş olma sisteminiz  mükemmel, dosyalarda takip işi olsun gelen evrakların cevabı olsun vesaire gerçekten çok hoş ve de örnek teşkil edecek şekilde. Müthiş hizmetlerin gelmesinde önayak olmuşsunuz. Alanyurt Yeni Mahalleye bu manada da yapmış olduğunuz çalışmalar İnegöl haricinde, Bursa genelinde, Marmara özelinde ,Türkiye çapında  hatırı sayılır derecede ses getirmiş durumda, bu manada bizde size bu  özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür etmek istiyoruz, son olarak sizi destekleyen her zaman yanınızda olan Alanyurt Yeni Mahalle sakinlerine  neler söylemek istersiniz?  Son eklemek istediklerinizi alalım isterseniz yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşırken?

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA, ÖRNEK BİR SİSTEM

2009-2014-2019  seçimlerinde  beni destekleyen yanımda olan oylarıyla güven duyduklarını bana hissettiren değerli Alanyurt Yeni Mahalle sakinlerine teşekkür etmek istiyorum,esenlikler diliyorum kendilerine. Bunun yanı sıra hem İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban  olsun hem diğer Başkan Yardımcıları arkadaşlarımız olsun idarecilerimiz olsun, Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Alinur Aktaş olsun bizlerin her zaman yanında oldukları için destekledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Onların  her zaman bizlerin yanında olduklarını biliyoruz  onların  bizim yanımızda olması zaten bizi mahallemizde burada güçlü kılıyor.