Özkan YILDIRIM

Kemal Muhtarım, öncelikle bizleri Yalova'da, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarlığında konut edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Kemal Kaya kimdir Öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım, sonrasında da elbette Adnan Menderes mahallesinin kuruluşu ve bugünlere gelişi ile de ilgili bize bilgi verirseniz sevinirim.

24 YIL ANADOLU’NUN DÖRT BİR YANINDA GÖREV ALDIM

Bana, bizlere, mahallemize böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1965 Amasya doğumluyum, 16 yıl oldu Yalova'ya geleli. 24 yıllık süreçte Anadolu'nun birçok şehrinde, ilçesinde astsubay olarak görev aldım. Son görev yerim Yalova Jandarma idi, sonrasında emekli oldum. Emeklilik sonrası sivil toplum kuruluşlarında, derneklerde birçok yerde  görev aldım. Bu bölgeler eskiden Kazım Karabekir Mahallesi’ne bağlıydı. 2012 yılında Kazım Karabekir mahallesinden bölünen kısımlara Adnan Menderes Mahallesi adı verildi. Ara dönemde yeni oluşan mahallelerde seçim yapıldı Toplam 3 aday vardı seçimde. Vatandaşa o süreçte herkese anlatarak sahada bire bir tarama çalışması yaparak ne yapılması gerektiği, neler yapılacağı ile ilgili bilgi verdim, yeni oluşacak Mahalle için yeni bir Muhtar seçilecek diyerek anlattım destek istedim aşağı yukarı % 60'lık bir oyla Muhtar seçildim. Sonrasında yapılan 2014 seçimlerinde de yine %60 civarı bir oy aldım, en son 2019 Mart seçimlerinde ise oy oranım  %70'lere kadar çıktı.

2012'den bugüne 9 yıldır  yeni kurulan Mahallenizin  muhtarısınız,  o  zamandan bu günlere  neler değişti Adnan Menderes Mahallesinde?.

NÜFUSUMUZ 20 BİNİ  GEÇTİ

Şunu belirtmek isterim ki nüfusumuz 7 binden Araplarla birlikte  20 binin üzerine  çıkmış bulunmakta. Burası nezih bir semt giriş artı 2 kat şeklinde  bütün yapılar depreme tamamen dayanıklı olması  düşünülmüş olup toplumun bütün kesimlerinin olduğu gibi üst düzey yöneticilerin,  idarecilerin,  bürokratların  rağbet gösterdiği bir mahalle pozisyonuna gelmiş bulunmakta. O zamanki valimiz Esengül Civelek döneminde mahallemize ortaokul yapıldı. Sonrasında ilkokulumuz da yapıldı. Mevlana Camimiz olsun ve daha birçok  alt yapısıyla üst yapısıyla  hizmet geldi. Buralara eski   rahmetli belediye başkanımız Cengiz Koçal Allah rahmet eylesin o zaman alt yapısı  vesaire bu bölgeye  yapmış ama üst yapısında hiçbir şey yoktu.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

ÖLÜM OVASINDAN CAZİBE MERKEZİNE

Bu bölgeye Hacı Mehmet mevki deniliyormuş eskiden. Burada depremde birçok insanımız ölmüş olduğundan Hacımehmet mevkinin  adı “ölüm ovasına” çıkmıştı. Hatta gazetelerin  birçoğunda manşet olmuştu o dönem. Yarım metrelik temel üstüne 5 katlı 6 katlı evler yapıldığından depremde hepsi yıkıldı daha sonraki belediye başkanımız Barbaros Binicioğlu kendisi bu ovaya 1152 konutluk TOKİ ile birlikte bir site yaptı. Deprem bölgesi  olmuş olduğundan radyan temelli ,çok sağlam binalardan ibaret olan bu konutlar sayesinde   onun yanı sıra çevredeki arsalar evlerde rağbet görmeye başladı. Giriş artı 2 kart anlamında oralarda da evler yapıldı, kat çıkmaya vesaire kesinlikle izin verilmedi giriş artı 2 katı şeklinde oldu buradaki bütün evler.

GEÇMİŞTEN BUGÜNLERE...

En son ki başkanımız Vefa Salman başkanımız zamanında muhtarlığımızın da bulunduğu bu  pazar yeri yapıldı. Bunun yanı sıra çok miktarda mahallemizde çocuk parkları yapıldı. Genelde eğitimli, okumuş, kültürlü insanlar söylemiş olduğum gibi mahallemize rağbet göstermekte burada yaşamaktalar. Kesinlikle sokaklarımızda otopark  sıkıntısı yok, caddelerimiz bu manada çok geniş planlanmış  zamanında, çok geniş bir şekilde yapılmış gelecek  düşünülerek.

GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN BAŞKANLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Bu manada geçmiş bütün belediye başkanlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Allah rahmet eylesin Cengiz başkanımız tamamen bu çalışmaların içinde, başında durmuş çok ilgilenmiş belediye başkanlarımız  gerçekten sırasıyla kimseyi ayırt etmeksizin hepsine  getirmiş oldukları yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. En son belediye de sıkıntılar yaşandı biliyorsunuz, şu an Mustafa Tutuk başkanımız devam ediyor.

ÜRETİM TESİSLERİ FABRİKALAR AÇILMALI

Yalova'nın nüfusu son 16 yıldır çok arttı, geldiğimden nüfusu 70 Bin  iken şu an nüfus 270 bine kadar çıktı. Yalova’nın  şöyle bir  özelliği var,  dışarıdan göç aldığı gibi bunun yanı sıra  Yalova'dan da göç edenler oluyor. Dışarıdan gelen göç İstanbul'da çalışmış emekli olmuş insanlar gelip buraya yeşil güzellikler içerisinde yaşamak istediklerinden yerleşiyorlar. Gidenler ise gençler ,çocuklar, Yalova'da iş imkanları kısıtlı olduğu için büyükşehirlere  gidiyorlar. İşte Aksa gibi ona benzer  şirketler fabrikalar olsa tabii bu nüfus dışarıya gitmeyecek. Tabii yine yeni yeni fabrikalarda açılıyor iş imkanları sağlamak açısından bu göçü engellemek için. Bunun yanı sıra tersanelerinde karşı taraftan buraya gelmeleri buraya büyük katkı sağladı ama ne oluyor gemi ile geri gidiyorlar burada  gönül ister ki kalsınlar.

Birçok hizmet gelmiş üstyapı ile ilgili hiçbir sıkıntı kalmamış ama ufak tefek de olsa ve şu da olsa, bu da olsa dedikleriniz var mı acaba muhtarım Adnan Menderes Mahallesinde?

YALOVA TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Pandemi  dolayısıyla esnaflar maalesef sıkıntı yaşıyorlar, işsiz kalan insanlar var, şu anda pandeminin  getirdiği bir durgunluk var. İnsanlar ekonomik olarak alışverişte vesaire çekingen davranıyorlar. Almanya bile yavaş yavaş krize gidiyor diye duyuyoruz. Yalova gerçekten Türkiye'nin en güzel, en huzurlu şehirlerinden biri. Adnan Menderes Mahallesi de tabii Yalova'nın yeni gözdesi. Vefa Salman başkanımız merhum Başbakanımız  Adnan Menderes'in büstünü yine mahallemizdeki bir parka yaptırdı, şimdi gider oradan da birkaç fotoğraf çekeriz mahallemize adı verilmiş büyük bir devlet adamı. Bundan sonra da hizmetlerimizde hizmet  devam edecek, Doğada hiçbir şey durduğu yerde durmuyor, mahallemizin Mevlana Cami’nin ilerisinden yol daralıyor o bölgelerde imara açılacak olan yerler var , yine oraları  imara  açıldığında nüfus  daha da artacak yine orada da giriş artı 2 katı olarak yapılacak binalar.

MAHALLE HALKIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Küçük bir aydınlatma ile ilgili sıkıntımız vardı, bir bölgede gece aydınlatma tek lamba ile olduğundan biraz zayıf kalıyordu ,oraların çift lamba olması ile ilgili girişimde  bulundum, İnşallah Orası da en kısa zamanda hallolacak.

Adnan Menderes Mahallesinde yaşayan bütün insanlarımıza sakinlerimiz  her3  seçimde de vermiş oldukları  desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Benim  telefonum  herkes de vardır ,mesai saatleri dışarısında olsun ya da ne bileyim yurtdışına gidecek  bir kardeşimize evrak lazımsa onların işlerini gece gündüz zaman ayırt etmeksizin halletmeye çalışıyorum. Bazı durumlarda watsap üzerinden bile gönderdiğim durumlar oluyor, her şey sonuçta vatandaşa hizmet için. Kesinlikle burada bir Muhtar-vatandaş ilişkisi değil hepimiz bir büyük bir ailenin parçaları gibi  burada çalışmalar yapıyoruz ,gece-gündüz hizmet ediyoruz. Halkımızla iletişimin  iyi olması 10 yıllık kadar Karakol Komutanlığı yapmış olmamın da tabii büyük katkısı olduğunu söylüyorum. Son olarak  gelmişgeçmiş  Yalova'ya, mahallemize hizmeti dokunan bütün başkanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Başta  bütün Adnan Menderes Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Yalovalılara, yurt genelinde  yaşayan 85 milyon insanımıza sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyor, esenlikler diliyorum.