Özkan YILDIRIM

Mutlu Ustam,  siz tabii Kebapçı Hüseyin Usta’nın yanında, bu markanın ikinci kuşak temsilcisisiniz ve gerçekten daha  çok da gençsiniz. Sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz,  sonrasında elbette Kebapçı Hüseyin ile ilgili merak edilenleri de size soracağız…

Elbette, memnuniyetle. Ben Mutlu Karaman, 1993 doğumluyum. Okula başladıktan sonra tatillerde hafta sonlarında hep babama  yardıma gelirdim, tabii babamın da yapmasından dolayı iyice bu mesleği sevdim, hoşuma gitti. 12 yaşında döner bıçağını elime aldım bu zamana kadar şimdi 28 yaşına geldim, aşağı yukarı 16 senedir devam ediyorum. Babamdan sonra inşallah bu bayrağı güzelce taşımaya devam edeceğim, evliyim bir kızım var Allah bağışlarsa inşallah benden sonra çocuklarım üçüncü kuşak olarak da bu mesleği devam ettirirler. Burada biz  aile işletmesiyiz aile markasıyız,  aynı zamanda benimle birlikte babam da, annem de yine hep birlikte burada çalışmalar yürütüyoruz..

•                Peki Mutlu Ustam, bize bu lezzetin sırrını verir misin? Gerçekten Bursalılardan olsun, şehir dışından gelenler olsun ,hatta ülke dışından ülkemize gelenler bile bu lezzetten ayrı kalamıyorlar ve hemen buraya geliyorlar bu teveccühün , bu ilginin sırrı ne? Bu lezzet nasıl ortaya çıkıyor?

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

BÜYÜK BİR BİRİKİM VE EMEK NETİCESİNDE  “LEZZET” ORTAYA ÇIKIYOR..

Şöyle söyleyeyim; Babam, Hüseyin Usta 1976'dan beri bu işin içerisinde. Biz bütün hayvanlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz, hayvanlarımız dağda yayılan hayvanlar. Dağda kekik yiyen gezen hayvanlar. Özellikle bu konuya parmak basmak istiyorum. Biz gidip kendimiz seçiyoruz. Et işleri ile kesinlikle kendim ilgileniyorum. Hayvanlarımız bize karkas halinde geliyor. Aşağıda imalathanemiz var, dükkanımızda yaklaşık 7 usta beraber çalışıyoruz kendimde dahil. Toplamda 16-17 kişinin emeği. Eti en ufak noktasından, en yüksek noktasına kadar işliyoruz. Sinirlerini alıyoruz, kemiklerini ayırıyoruz. Kıymalar şöyle söyleyeyim; Kasaplardaki gibi bütün parçalarla kıyma çekilmiyor. Kemik sıyrıntılarından oluşan kıymalardan oluşuyor. Etin en büyük özelliği güzel, sinirsiz ve ayrıca dağ hayvanı olması. Kısacası bunun en püf noktası yaptığın işi severek yapacaksın, düzgün yapacaksın. Biz de bunu yaptığımız başardığımız  inancındayım.

 “et” deyip geçmeyin

Bu tabi daha ilk kısmı, ondan sonra et hazırlanıyor , dinleniyor sonra takılıyor. Sonra  bir de ocak kısmı var. Tabii ki bu işin kömürü var ,döneri var, pidesi var, ızgarası var. Etin  pişme süresi var, bu çok önemli. Etin  kesinlikle  kurumaması lazım, etin  sulu olması lazım. Bunlar çok önemli yediğin anda çatalı attığın zaman ağzında dağılması lazım..Elbette bu işin çıraklığını yapmamışsan, yapamazsın olmaz. Yıllardır  sizde  bir çok işletmeye  gitmişsinizdir ,görmüşsünüzdür. Burada tabii büyük bir emek var yarım asra yakın tecrübe var,birikim var. Babamın (ayrıca babama ustam derim ben)  Hüseyin Ustamın büyük emeği var. Bende tabi dediğim gibi 12 yaşından beri bu işin içerisindeyim,  inşallah benden sonra 3. kuşak olarak   çocuklarım devam eder. Bu lezzet ,bu marka ancak bu süreçte yarım asırda ortaya çıktı. İnsanların sevdiği  güzel lezzetleri onlara sunmak çok güzel bir duygu. Ve bu konuda biz çok iddialıyız. Şöyle söyleyeyim  et çok  farklı bir sektör. Et  deyip sakın geçmeyin. Sinirinden kemiğine, pişiminden  masaya sunumuna kadar hepsinde A'dan Z'ye çok büyük bir emek var. 

                Peki gelecekle ilgili kurumsal hedefleriniz var mı Mutlu Ustam?

AZ MÜŞTERİ, ÖZ  MÜŞTERİ  OLSUN AMA LEZZET EKSİK OLMASIN

Bizim bu sektördeki en önemli düsturumuz, az müşteri, öz müşteri ama en öncelikle lezzet, öncelik oluyor buradan kalkıp ikinci bir şube açsam aynı kalite ile kesinlikle devam edemez. Başka bir şube olmuş olsa yine her ikimizin de oraya gitmesi lazım, incelemesi lazım, şubeleşmeye  geçtiğiniz zaman bu işi iyice yanlış oluyor,  fabrikasyona geçiyor. Ne oluyor fabrikasyona geçince müşterilerle ilgilenme sona eriyor, tamamen her şey fabrikasyona  geçmiş oluyor. Bir firmada kurumsallık havası illaki olmalı ama kesinlikle özünden de çıkılmaması gerekir diye düşünüyorum. Senin önerdiğin kişiler ‘buraya gelip, bu kebabı yiyip memnun bir şekilde  seni arıyorsa’  bundan güzel bir şey yok ondan sonrası gerisi zaten lafı güzaf..

GÜZEL YORUMLAR BİZE  ENERJİ  OLUYOR

Zaten görüyorsunuz masalarımızın üzerinde gelen müşterilerimizin yorumları  yüzlerce, binlerce kişi bu konuda yorumlarını küçük notlar halinde bırakıyorlar bizde onları masalarımızda camın altına koyuyoruz.  Bu da tabii bizim için  çok güzel ,mutluluk verici olay.

•                Mutlu Ustam , yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, buradan Bursa'da , ülkemizde yaşayan  lezzet  severlere insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ BU LEZZETİ  GELECEK NESİLLERE AKTARMAK..

Şöyle söyleyeyim; hedeflerimize  adım adım yaklaşıyoruz. Allah nasip olmayan hiçbir şeyin hayalini kurdurmazmış. En büyük hedefimiz bu dükkanı gelecek nesillere taşımak. İkinci  olarak da bu kebabı devam ettirerek  gelecek nesillere ulaştırmak ,aktarmak. Şuan ben bunu yiyebiliyorsam ,benden sonra gelecek nesillerinde bunu yemesi lazım. Bu tadın kaybolmaması lazım. Bu tat Bursa'ya özgü bir tat ,bunun kaybolmaması lazım. Küçüklüğümden beri bu işin  içerisinde  olduğumuz için tabiri caizse hep esnaflıkla  büyüdüğümüz için alıştık , bizim için iyi mi oldu?  Evet , benim için özellikle çok çok iyi oldu. ”Kebapçı Hüseyin”  markası  şöyle söyleyeyim; hep mücadele ile babamla ,usta larımızla ,ben, annemle birlikte biz hep burada bir aile şirketiyiz, dediğim gibi hepimiz canla başla mücadele ettik. Hedeflerimize birer birer ulaştık, bundan sonra yapabileceğimiz en güzel şey  lezzetimizi  bozmadan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bu lezzeti sunmak. Herkesi tabii  işletmemize davet etmek istiyorum. Son olarak,  ayrıca   buradan başta Bursa'daki hemşerilerim olmak üzere ülke genelinde yaşayan bütün vatandaşlarıma herkese bütün lezzet severlere bütün insanlara buradan sevgilerimi , selamlarımı göndermek istiyorum...

Onlarca dalda Oscar almış filmlere “Başyapıt” denilir. Kebapçı Hüseyin’in kebapları, güzel lezzetleri bence tam bir başyapıt kalitesinde. Bursa’da herkes gerçi bilir ama bilmeyenlere ,yolu düşmeyenlere kesinlikle önermek istiyorum. Bursa’da kebap, Kebapçı Hüseyin’de yenir.

Alacamescit Mah. Tuzpazarı Sokak

(AVP Devlet Tiyatrosu Arkası)

No:16/B

www.facebook.com / kebapcihuseyinusta

www.instagram.com / kebapcihuseyinusta

www.twitter.com / kebapcihuseyin

    Heykel /Osmangazi/BURSA