Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Özkan YLIDIRIM

Muhtarım, kısaca tanıyarak söyleşimize başlayalım isterseniz. Sonrasında Derecik’le ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.
1959 Mustafakemalpaşa-Derecik Köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Ömrümüz hayvancılıkla, çiftçilikle geçti. Muhtar olma fikri, köyümüze hizmet getirme fikri hep aklımdaydı. İlk olarak 1999 sonrasında 2004-2009 ve 2014 seçimlerinde de aday oldum birçoğunu az farkla kaybettim. Hatta bir tanesini 1 oyla kaybettim, son olarak 2019 seçimlerinde de aday oldum bu seçimde insanlarımızın desteği ve teveccühü ile rahat bir şekilde muhtar oldum. Mahallemize güzel hizmetler getirmek için çalışıyoruz. Tabii bu manada bazı sıkıntılarımız olduğunu da ayrıca söylemek istiyorum. Gerçi bu eksiklerimizi sıkıntılarımızı belediyemize iletmiş durumdayız. Onların bunları bir an evvel yerine getirilmesini, hayata geçmesini bekliyoruz.

EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUM

Köy olarak belediyemizden birçok isteklerde bulunduk, tabii bunların yerine gelmesini bekliyoruz. Köylülerimiz ile kurumlar arasında kalıyorum,  İnşallah belediyelerimizin de kendilerine gelmesi ile daha da güzel şeyler olacak.

CAMİMİZİN KUBBESİNDE SIZINTI VAR

Camimizin kubbesinde sızıntı var, rutubet yapıyor tabii duvarları bozuyor, bu tür sıkıntılar yaşıyoruz. Gün geçtikçe değişik bölgelere de bu rutubetlenme yayılıyor, camimizin bu sıkıntısıyla ilgili girişimlerde bulunduk bu konuyla ilgili başvurularınızı yaptık ama bekleyin diyorlar, bekliyoruz, en büyük temennimiz bu bekleme sürecinde kalıcı bir olumsuzluk oluşmaması camimizde.

TATKAVAKLI YOLU- TOP SAHASI-DÜĞÜN SALONU

Sonrasında köyümüzün Tatkavaklı ve Mustafakemalpaşa ile bağlantısını sağlayan yolumuzda da bazı sıkıntılar var daha 6 ay önce yapılmış olmasına rağmen bozulmaya başladı. Daha yeni yapılmasına rağmen açılmalar oluştu. Hatta bu sene kar da yağmadı kar yağsaydı daha da kötü olabilirdi. Tabii bunun yanı sıra köyümüzde, Top sahamız yok gençlerin top oynayabileceği enerjilerini atabileceği bir yerimiz yok. Ayrıca düğün salonu gibi bir sosyal donatı alanımız da yok bu tür tesislerin bu tür projelerin hayata geçmesi lazım köyümüzde. Bunun yanında daha önceki dönemde köyümüze gelen parke taşları yıllardır öyle kenarda duruyor. Bir şekilde onların sokaklarımıza döşenmesini istiyoruz. Meydan haricinde hiçbir yerde döşeli parke taşımız yok. Sokaklarımızın bu görünümden kurtulması lazım, yağmur yağdığında çamur oluyor, diğer zamanlar toz oluyor.

 GÜLLÜCE-DÖLLÜK SULAMA PROJESİNİ BEKLİYORUZ

 Artezyenden insanlarımız tarlalarını sulamak zorunda kalıyorlar ama onunda maliyeti çok büyük. Tabii bu anlamda mazot çok pahalı çok yüksek oranda yakıt ücretleri ortaya çıkıyor. Güllüce-Döllük Sulama sistemi projesini de ayrıca 15 seneden beri bekliyoruz, o projenin hayata geçmesi durumunda üretimlerimizde çok artacak, köylümüz çok rahatlayacak, daha önce köy nüfusumuz çok daha fazlaydı, ilçeye şehre insanlarımız gittiler. Bu projenin hayata geçmesi, ortaya çıkması durumunda giden insanlarımızda geriye dönebilirler diye düşünüyorum. Tersine göç başlayabilir. Buradan başta Derecik köyü sakinleri olmak üzere Mustafakemalpaşa’da yaşayan bütün hemşerilerime Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza herkese sağlık, sıhhat, afiyet esenlikler diliyorum, selamlarımı gönderiyorum. Ayrıca hepsinin geçmiş kurban bayramlarını kutluyorum.