Özel güvenlik denilince aklımıza polis kadar olmasa da adı 'özel güvenlik' olan etkili kolluk kuvveti geliyor. Bazı kurumlarda ise özel güvenlik kavramı sadece bilet kontrolü yapan kişi anlamı taşımakta...

Geçenlerde evime giderken Nilüfer’den Arabayatağı istikametine hareket eden metroya 3 genç bindi. Belli bir süre sonra gençler kendi aralarında argo kelimeleri ahlaka mugayyir yüksek seste konuşmaya başladı.

Daha sonra konuşmalar yerini çirkin ve görmek istemeyeceğimiz davranışlara bıraktı.

Birbirlerine tükürmeye başladı gençler. Metroda yolculuk yapan vatandaşların sabrı taşıyordu, bir yeren sonra sabır taşı çatladı, gençlere bağırdırlar. Ona rağmen bizim vurdumduymazların zevzekleri devam etti.

Yüksek İhtisas durağında indim ve direk özel güvenliğin yanına gittim. Metroda olan olayı anlattım ve bana ‘444 99 16 numarayı arayıp bildirirsen metronun gideceği duraktaki güvenlikler müdahale eder’ dedi.

Bunun üzerine güvenliğin bana vermiş olduğu 444’lü şikâyet hattını aradım ve tam 10 dakika müşteri temsilcini bekledim. Bu bekleme süresi de ilgimi çekmedi değil yani.

Acaba benim karşılaştığım bu olay gibi kaç tane olay oluyor ki şikayet hattında müşteri temsilcisine 10 dakika ulaşamıyorum gibi düşüncelere daldığım anda hat düştü, sonra müşteri temsilcisine kendimin gazeteci olduğumu belirterek metroda böyle bir sorun olduğundan bahsettim.

Çok ilginçtir verdiği cevap özel güvenlikler sadece kart basıp basılmadığından sorumludur, böyle bir şikâyetiniz varsa polisi arayın dedi.

Bunun üzerine telefonu kapattım. Peki sorarım şimdi güvenlikler sadece kartın basılıp basılmadığından sorumluysa neden ‘özel güvenlik’ yazıyor? O zaman bu işi verelim engelli vatadaşlarımıza en azından istihdama katkımız olur bu dezavantajlı insanlarımız için... Yani anlayacağınız bu durumda metrolarda hiçbir şekilde güvenlik yok her an her şey ile karşılaşabiliriz.

Ülkemizde terör olayları her geçen gün artarken, toplu taşımalara hep bir şüpheyle binerken,

Yani sizin anlayacağınız güvenliğin daha çok sağlanması gerekirken bu metrolarda böyle bir anlayış varsa ben artık ne yazayım...