Fabrika boyahanelerinden gelen ve Gürsu Adaköy Mahallesi kanalına akan zehirli su, çevreye ve özellikle de tarlalarda yetişen sebzelere ciddi zarar veriyor.

Gürsu İlçesi Adaköy Mahallesi kanalından son zamanlarda su değil, zehir akıyor. Kanalın fabrika boyahanelerinden aldığı ve çevreye akıttığı zehirli su sadece koku yağmakla kalmıyor, yağışlı havalarda taşıp zehirli suyu çevreye vererek insan sağlığının büyük bir felakete sürüklemesine neden oluyor.

BU SUYLA BAHÇE SULANIR MI?

Fabrikaların akıttığı, boyamada kullanılan kimyasal maddelerin suyun renk değiştirmesine neden olduğu bölgede, çiftçiler simsiyah akan suyla elma, armut, şeftali bahçelerini suluyor… Ayrıca, derenin felaket bir kokusu olduğundan, sabah buharlaşma meydana gelince etrafa çok kötü ve dayanılmaz bir koku yayılıyor. Gazeteniz aracılığı ile Gürsu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Işık’a sesleniyorum ve Adaköy Mahallesi’nin zehirli kanalının sorununu bir an evvel çözmelerini talep ediyorum. İnsan sağlığı bu kadar ucuz değildir çünkü. Ve en nihayetinde bu zehirli suyla sulanan meyveler, bir gün yine halkın sofrasında yer alıyor… Gereğinin yapılması dileklerimle.

Bursa Gürsu İlçesi Adaköy Mahallesi adına

Sercan ÇELİK

 ***

 Bir kaza daha olmadan…

Osmangazi İlçesi, Veysel Karanı Mahallesi İnönü Caddesi’nde 20 Nisan (Cuma günü)2017 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, B.D.isimli öğrencimize otobüs çarpmıştır. Ve bu fazlasıyla işlek olan cadde üzerinde ne bir üst geçit ne de trafik lambası bulunmamaktadır.

BİR AN EVVEL YAPILSIN

Bu nedenle okullara yakın bir mevkiye üst geçit veya trafik lambası yapılmasını istiyoruz. Bir öğrencimizin daha başına böyle bir şey gelmesini ve bizim başımıza gelmeyeceğini bilmediğimizden dolayı korkuyoruz.

En kısa sürede bu hayati önem taşıyan konuyla ilgilenilmesini arz ederim.

Bir grup öğretmen

‘Ekmek parası’ tamam da…

Namazgah Mahallesi sakileriyiz. Ve mahalle aralarında araçlarıyla dolaşan hurdacılardan çok fazla şikayetçiyiz. Söz konusu hurdacılar, megafonlarının seslerini o kadar çok açıyorlar ki ses sokakta değil, insanın beyninin içinde ötüyor. Diğer satıcılarda öyle. Bir şey derseniz de, ‘Ekmek Parası’ diyorlar. Sabahın sekizinde bir başlıyorlar, akşam hava kararana kadar devam ediyorlar.

BİR TEK TÜRKİYE’DELER Mİ?

Ve bu saç baş yoldurtan kişiler, günde belki de en az 50 elli sefer sokaklarımızdan geçiyorlar. Ricamız yetkili birilerinin gelip durumu önce bir yerinde görmeleri (zaten hak vereceklerdir), sonra da gerekli işlemi yapmaları. Bir sürü ülkeye gittim ancak Türkiye’mizde olan bu aşırı seyyarları ve kirli gürültüyü başka hiçbir ülkede görmedim! Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.

Namazgah Mahalle Sakinleri adına

Salim ALTAY

 ***

D6/A’da aktarımda ücret alımı

Sayın BURULAŞ yetkilileri;

Bursaray’dan iner inmez D6/a adlı otobüse aktarma yaptığımda, kartımı okutur okutmaz 0.50 TL’lik ücret alımı yapılıyor. Ancak otobüs üzerinde Bursaray’dan aktarmaya ücretsiz adlı ibare var. Bunun hangisi doğru? Aktarım ücretli mi, ücretsiz mi?

Bu konuyu en yakın sürede çözmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla

Serpil SAYGIN

 4G No’lu otobüs sürekli geç kalıyor!

Sayın BURULAŞ Yetkilileri;

Her gün Görükle’de, okula gitmek için 4G No’lu aracınızı bekliyorum. Otobüs saatlerinin yazdığı çizelgede beklediğim aracın saati 09:54 diye geçiyor. fakat aracınız nedense sürekli 10 dakika sonra geliyor.

FAZLA PARA ÇIKIYOR

Ve bende her seferinde okula yetişebilmek için daha fazla beklemeyip dolmuşa biniyor öyle okuluma gidiyorum. Bu durumda bir yandan sizin yüzünüzden benim cebimden fazla para çıkarken, diğer yandan sizin yerine başkaları kazanıyor.

ÖĞRENCİYİM BEN!

Ve 17 Nisan 2018 tarihinde fazla para vermemek için çünkü ÖĞRENCİYİM BEN! 10 dakika geç gelen otobüsü bekledim ve o gün okula geç kaldım. ‘Çok teşekkürler sayın Burulaş” demek isterdim. Ancak ne yazık ki yine diyemedim…

DOĞRU YOLDA VE SAATLERDE

Lütfen otobüsleri kontrol edin ve ne halkı ne de biz öğrencileri mağdur etmeyin. Halkı doğru yolda ve saatlerde ulaşımı devam ettirmeniz dileğiyle, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mert CAN

Uludağ Üniversitesi Öğrencisi

 

 Üst geçit yok  can güvenliği sıfır

Bursa İnegöl’de İnegöl AVM ile taksi durağının arsında ki yolda yapılan saçma sapan bir yaya geçitimsi yol ile araçların yavaşlamasını sağlayan tümsek bir arada bulunuyor! Bu durumda ne insanların ne de araç sürücülerinin güvenliği yok!

ÜST GEÇİT OLMASI ŞART

Bu yüzden de her iki tarafı da mağdur eden konuyu belirtmek ve çözüm bulunması için yazmak zorunda hissettim kendimi. O yola bir üst geçit olması kesinlikle şart. Hareket halinde ki araçların önüne intihar edermiş gibi atlıyoruz resmen.

BÖYLE BİR FİYASKO  BAŞKA YERDE YOK!

Böyle bir fiyasko muhtemelen başka bir ülke de yok! Bir çok kez olduğu gibi çözüm muhtemelen biri ölürse bulunacak herhalde. Görseli de siz değerli yetkililere gönderiyor ve yorumu da yine size bırakıyorum.

TÜRK TELEKOM’DAN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 18 Nisan 2018 tarihinde ‘Türk Telekom’a duyurulur” başlıklı habere yer verilmiştir.

Lorbi PR olarak Türk Telekom’un iletişim danışmanlığını yürütmekteyiz.

MHP Bursa İl Bşk. Vekili Erol Sönmez Bey’in Türk Telekom’a dair mesajını gördük.

Gazeteniz ve Sayın Bşk. Vekilimizin görüşleri bizler için oldukça önemli olduğundan bu uyarıyı dikkate alarak telefon kulübemize dair çalışmalarımızı başlattık.

Gönderdiğimiz fotoğraflarda telefon kulübemizin son halini görebilirsiniz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

L’ORBİ”PR

Tanıtım ve Halkla İlişkiler – Beyoğlu/İstanbul

Not: Lütfen telekom2 kodlu fotoğrafın üstüne “ÖNCEKİ HALİ” yazılsın

Telekom3-4’ün üstüne de (TEMİZLENMİŞ HALİ) yazılsın. Teşekkürler

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 13 Nisan 2018 tarihinde ‘Parkımızın Döşemeleri Can Çekişiyor’  başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan park, Nilüfer ilçe sınırlarında olduğundan Nilüfer Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü