Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Başkanım dile kolay 12 yıldır başkanlık yapıyorsunuz ve hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir Kumlukalan ile uzun yıllar sonra karşılaşmak bizleri de sevindirdi. Futbol sahanızda hizmete açılmış bu konular başta olmak üzere bizlere bir değerlendirme yaparsanız sevinirim.

SAHAMIZ ÇOK GÜZEL OLDU

Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Kumlukalanspor 2. Amatör kümede şampiyon olarak 1. Amatör kümeye çıktı. Bu senede yine a takım olarak 1. kümede play-off’u hedeflemekteyiz. Aramızda ikinci ile 3 puanlık bir fark var. Kulübümüz 1984 yılında kuruldu kulübümüzü aralıksız hiç kapanmadan bu yıla kadar geldi. Köyümüzün gençlerine örnek olalım sağda solda farklı şeylerle uğraşmasınlar diye koşturmaya çalışıyoruz. 1992'de Kumlukalan’ın lisanslı topçusu oldum, bu durum 2004 yılına kadar devam etti, uzun yıllar top oynadım.2010 yılında şu anki muhtarımız spor kulübü başkanıydı, onunla beraber top da oynamıştık.2010 yılında ben spor kulübümüzün başkanlığını devraldım.12 seneden beri de devam etmekteyiz. Sahamız daha yeni hizmete girdi 8 ay kadar oldu.

ALT YAŞ KATEGORİLERİNDE 4 TAKIMLA VARIZ

A takımımız birinci kümede genç takımlarımız şu şekilde U-15/U-13/U-12/U- 11 yaş kategorilerinde katılmaktayız. Şu anda U-13 oynuyor onlar da güzel gidiyor. Bursaspor futbol okulunu Gürsu'da düzenleyen Hasan Yıldırım ve Recep Çetin Hocamız şu anda yetişmiş Bursaspor altyapısını oluşturmaya çalışan 100-150 çocuğumuzun içerisinden iyi gördüklerini (tabii bunların içerisinde kendi köyümün çocukları da var) bunlardan 22-23 tane 13 yaş grubuna bir kadro yaptık şu anda Kumlukalan Spor Kulübü adına o kadroyu sahaya sürdük. 3 hafta oynadılar 2 galibiyet 1 mağlubiyetle devam ediyorlar. U-15'ler 2 hafta sonra başlıyor. U-12’ler 1 ay sonra başlıyor. Hatta dün hocam buradaydı 9-10 yaşları toplayalım Hürriyet sahasında Hürriyet'in düzenlediği bir şenlik olacak Kumlukalan spor adı altında oraya 9-10 yaş grubuna Hakanspor’dan 20 tane forma siparişi verdim. Pazar günü oradaki şenlikte de inşallah böyle 9-10 yaş grubunda da iştirak sağlayacağız. Bu ilk defa olacak bir durum.

EN ZOR KISIM BİTTİ

Tabii bu halı sahamızın, tesisimizin yapılması çok iyi oldu daha önceden mezarlığın arkasında eski bir sahamız vardı orada oynamaya çalışıyorduk virane olmuş durumdaydı. Ama köyün gencini oraya çekemiyorduk, olmuyordu. Şimdi burada her akşam gençler geliyor ışıklar var burası eski kooperatif binası bir depo vardı onun yerine bu halı saha oldu. Şimdi soyunma odası kafeterya gibi eklemeler de olacak inşallah. En önemli en zor kısmı bitti Gürsu Belediye başkanımız Mustafa Işık’a buradan teşekkür etmek istiyoruz. Soyunma odaları olduktan sonra diğerleri yavaş yavaş olur zaten. Kendisi de bize burasını yapacağız diye söz vermişti. Geçen sene sadece A Takım ve 8 kişiden oluşan U-12 yaş grubunu çıkartabiliyorduk. Çünkü bu sene dediğim gibi Mustafa başkanlığımızın burasını 3 ay içerisinde yapacağım diye söz verdiği için ben de bu anlamda neden 2 yaş grubunu daha eklemeyelim dedik ve böylelikle U-12 /U-11 ve U-15’de de katılmaya karar verdik, başvurularınızı yaptık. Soyunma odaları da bittikten sonra zaten işte bir kafeterya gibi bir yerimiz olmasını bile çevre düzenlemesi olduğunda zaten işimiz bir daha ilerleyen süreçte hesabımızı etrafında daha başka oluşumlarla da ilgili hedeflerimiz var ama her şey yavaş yavaş. Başkanıma dediğim şey şu ‘başkanım soyunma odasını bana yapıp teslim ederseniz ben halı sahanın geliriyle Kumlukalan spor kulübünü Gürsu'da yetişen çocuklardan burada U-11'den tutunda U-19 yaş grubuna kadar 7 tane yaş grubunda aynı şekilde kazandırmak gençlere yönlendirmek hedefinde olacağımızı söyledik’. O da bizi bu anlamda dinledi ve destek olacağını söyledi. Bir de bu durum çok hoşumuza gitti bütün yaş gruplarında a takımımızın yanı sıra mücadele etmek çok güzel olacak. Ben bu arada Mustafa Işık Başkanımıza buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. O da bize güvendi bırakmazsan sen olursan desteğimizi esirgemeyiniz demişti. Biz de başkanımızın bu söylemleri karşısında bu şekilde hareket etmeye başladık, güzel bir sevgi yakaladık ve en kısa zamanda da soyunma odalarının bir an evvel bitmesini bekliyoruz.

Peki Başkanım a takımınızın hocası kim?

Şu anda A Takım ve U-13’ü çalıştıran hocamız Hasan Yıldırım. Gürsuspor’da senelerce oynamış İznik'te Orhangazi'de top koşturmuş benden daha genç bir hocamız şu anda 35 yaşında. Futbol oynadım şimdi çocuklara daha çok önem vermek istiyorum dedi çocuklarla başlayıp sonrasında diğer takımları da çalıştırmak istiyorum dedi, 2 seneden beri yine Recep Çetin Hocam var o da Gürsu Belediyespor'da belediyenin alt yaş gruplarında faaliyet göstermiş bir hocamız. Şu anda Hasan Yıldırım ile beraber Gürsu bölgesindeki Bursaspor futbol okulunu düzenleyen iki arkadaşımız.

8 ay önce başkanım sahanıza kavuşmuşsunuz, şimdi soyunma odaları ardından çevre düzenlemelerinden sonra orta ve uzun vadede hedeflerinde Kumlukalanspor’un neler olacak?

DAHA DA ARTACAK İNŞALLAH

Alt yaş gruplarına öncelik vermek bizim için hep en önemli husus olacak. Bugün Gürsu Belediye bile süper amatörde takımını tutmak istemedi. Çünkü maliyetler çok yüksek şimdi 33 yaşında bir adam süper amatörde 40 bin TL ,30 bin TL para istiyor. Yani oraya verilecek maliyetle U-13 yaş grubunun forması, eşofmanı, yağmurluğu ve sezon boyunca diğer masrafları karşılanabilir. Mustafa Işık Başkanımı belki çok eleştirenler var. Koca ilçe takımısın ama süper amatörde bir takımımız yok diyerek, eleştiri yapabiliyorlar ama bunu bilmek lazım bunu tartmak lazım. Bugün Gürsu Belediye Spor U-11, 12, 13 ,14, 15, 16 ,17 yaş gruplarında faaliyette. Bence en güzeli bu, süper amatörde takımınız olup da hadi Bal Ligi olmuş olsa olabilir Bal Ligi nerede ise 3.Lig. Bal Ligi dediğinde sen bölgesel temsil kazanıyorsun. Sakarya'ya, Kocaeli'ye, İstanbul'a, Balıkesir'e gidiyorsun. Burada Gürsu’yu temsil etmenizi gerçekten isterim, bal liginde bir takım olsun isterim, dışarıda temsil edebileceği için ama süper amatör 400-500 bin hatta bugün bazı İnegöl takımlarının 1 Milyon, 1,5 milyon harcayıp sadece Bursa içerisinde mücadele etmeleri gereksiz, gerçekten hiç bu kadar büyük yatırımlara gerek yok, bu anlamda milyonlar havada uçuyor, sonra bakıyorsun alt kategoride kaç tane takımın var bir bakıyorsun buralarda a takıma bir milyon harcıyorlar ama U-11- 12- 13- 14 -15 yaşında yaş gruplarında çocukların yok. Bununla ilgili çevrede de yine çevremizde de bir çok örnek var. Kazıklıspor, Ağaköyspor Kulüpleri 1. Amatör’de mücadele ediyorlar federasyon diyor ki 2. Amatör de mücadele diyorsan en az 1 alt yaş grubunda mücadele etmek zorundasın. 1. amatöre yükseldiğinde en az iki kategoride, süpere çıktığında en az 3-4 gruptan yaş gurubunda mücadele etmen gerekiyor ama bu takımların maalesef alt yaş grupları yok. Çünkü ben kendimi İnegöl, Kemalpaşa geçtim ben Gürsu içerisindeyim onlarla kendimi kıyaslıyorum. Ben Mustafa Işık başkanımızdan halı saha istiyorum soyunma odaları istiyorum başkanım bana bunları yaparsanız ben diğerlerini de diğer eksik kalan yaş gruplarını da ekleyebileceğim diyorum.

Şimdi de gelelim başkanım sizi bu yolda Kumlukalansporumuza destek sağlayan kurumlara, işletmelere. Sonrasında da yavaş yavaş röportajımızı tamamlayalım isterseniz.

MUSTAFA IŞIK BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Öncelikle tabii Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Başkanım her zaman bizim yanımızda oldu destekledi,güvendi. Önemli olan güven. Sonuçta Gürsu ilçesinin hemen yanındayız 2,5 kilometrelik bir mesafedeyiz, adeta merkez mahalle gibiyiz. Sağolsun her zaman bize yardımcı olmaya çalıştı çalışıyor da öncelikle ona teşekkür etmek isterim.

HEPSİNE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM

CKM Otomotiv -Cüneyt Kaya, Kadir Uzun, Muhammed Irmak’a ,Kumlukalan Muhtarımız Süleyman Kaya’ya,Yörük Kardeşler Soğuk Hava Deposu-Ömer Yörük, Otoport Müdürü Fetih Arslan ve Sülün Soğuk Hava Deposu sahibi çok değerli arkadaşım İsmail Sülün’e kulübümüze her platformda destek oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Kumlukalan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Sadıç’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. 5 seneden beri Kumlukalan Kooperatifi Başkanlığını yapan şu anda ikinci döneminde olan Ali Sadıç için özel bir teşekkür etmek istiyorum. Ali abimiz gerçek anlamda bizim destekçimiz 22 seneden beri futbol oynamışlığım var ondan sonra 12 seneden beri kulüp başkanlığı yapıyorum benim dönemimde belki 4 tane başkan bir çok idareci değişti bu zaman zarfı içerisinde hepsinin gerçekten destekleri oldu ellerinden gelen yardımı sağlamaya çalıştılar ama Ali Abim gerçek anlamda başka bir yerde hiçbir şekilde her ne olursa olsun gece 12-1’ de bile olsa eğer gençlerle alakalı bir sıkıntı varsa beni arayacaksın diyen biri. Ara demiyor “arayacaksın” diyor bu bizim için gerçekten büyük şans, bu tür insanların olması bizim için büyük avantaj. Hepsine bütün destekçilerimize sonsuz teşekkürler. Biz bir şey başarıyorsak onların bu destekleriyle bunları hayata geçiriyoruz.

Bütün amatör liglerde mücadele eden takımlara öncelikle başarılar diliyorum, sakatsız sıkıntısız sorunsuz bir sezon olsun temennisinde bulunmak istiyorum. Başta Kumlukalan’da bizleri destekleyen herkese Mustafa Başkanımıza ve bütün Kumlukalan’da, Gürsu'da Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerimize insanlarımıza ve yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına Kumlukalan’dan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum ,esenlikler diliyorum.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

BAŞKAN ŞERİF TÜRK HER KULÜBE LAZIM

Birçok birinci kümede ve süper amatör küme takımlarından bulunmayan alt yaş gruplarıyla hem Kumlukalan’da hem Gürsu'da yaşayan gençlerimize çocuklarımıza güzel bir spor kültürü edinmeleri konusunda güzel çalışmalar ortaya koymasının yanı sıra köye güzel bir halı saha tesisi kazandıran bunun yanında sosyal tesislerin yapılması konusunda da yol kat eden ve böylelikle güzel bir sinerji ortaya koyan Kumlukalanspor'un 12 yıldır başkanlığını yürüten Şerif Türk Başkanımıza bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.