Özkan YILDIRIM

Gelecek Partisi Bursa İl  Başkanlığına gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Sayın Ali Kılıçlıoğlu, Teşkilat Başkanı Sayın M. Fuat Kadıoğlu,  Başkan Yardımcısı ve Yerel yönetimler Şehircilik Başkan Yardımcısı Sayın Duran Çiftçi, Yerel yönetimler ve Şehircilik Başkan Yardımcılarından Sayın Şevket Bozkurt ve Başkan yardımcısı, Yaşlılar Komisyonu Başkanı Sayın Halim Akkurt ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Toplantı sonunda Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Sayın  Ali Kılıçlıoğlu ile güzel bir değerlendirme röportajı yapma fırsatımız  oldu.

BURSA’DA YÜZDE 85 TEŞKİLATLANMAYI TAMAMLADIK

Öncelikle Başkanım hayırlı olsun demek istiyorum. İl Başkanlığınız  gerçekten çok hoş çok güzel olmuş gelen vatandaşlarımızı karşılamak ile ilgili olsun, ağırlamak hususunda olsun her şey düşünülmüş. Size fırsat bulmuşken birkaç soru sormak isteriz.  Bursa'da Teşkilatlanma anlamında Gelecek Partisi ne durumda bu konuyla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

Şu anda Bursa'da yüzde 85 anlamında teşkilatlanmayı tamamladık. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, İnegöl, İznik teşkilatlarımız tamamlandı. Yenişehir'de yakında tamamlanacak ,İznik'te atama yapıldı, orası da yönetimini oluşturuyor. Şu anda Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Keles, Harmancık kaldı. Dağ  ilçelerinin yanı sıra Karacabey ve Kemalpaşa kaldı. Bu konuda tabi ince eleyip sık dokuduğumuzu söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle en kısa zamanda onları da tamamlayacağız. Talip olan arkadaşlarımız var onlarla bir değerlendirme yaptıktan sonra kalan 5 ilçemizde de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Zaten biliyorsunuz seçime girmek ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok büyük kongremizi yapmış durumdayız. Türkiye genelinde %75 teşkilatlanmamızı tamamlamış durumdayız. Bu anlamda geleceğe emin adımlarla yürüyoruz diyebilirim.

BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ

Peki sayın Başkanım  bizlere Gelecek Partisi'nin Bursa'daki olsun Türkiye'deki hedefleri anlamında olsun neler söylemek istersiniz.

Türk siyasetinin bizlere ihtiyacı var memlekette liyakat gözetilmeksizin kişileri benim adamım diye hak etmediği yerlere getiriyorlar. Bizim bizlerin esas amacı Gelecek Partisi’ne girmekte ki amacım Sayın Davutoğlu'nun  yanında yer almamızın sebebi benim  dünya bakışımı  yansıttığı  için ben buradayım. Dürüst oldukları için, en öncelikle bu dürüst bir yerel yönetim, dürüst bir ihale yasası, dürüst bir milletvekili topluluğu, dürüstlük çok önemli hak sahipleri haklarını alsın bu en önemli düsturumuzdur. Biz demokrasiden yanayız, biz istiyoruz ki artık hak eden hak ettiği yerde olsun.

VATANDAŞIN MESAJI ÖNEMLİ

Sayın Başkanım  kamuoyu araştırmalarında görüne o ki büyük bir kararsız  kesim var.

Elbette  bizde bu kararsız kesimin oylarına talibiz ve fakat kendimizi doğru ifade etmemiz lazım kendimizi onlara  anlatmamız gerekiyor, kendimizi göstermemiz gerekiyor. Bunun içinde yönetimimize oluştururken ilçe yöneticilerimizi oluştururken partimize yakışır Türk siyasetine  yeni bir soluk katacak kişileri seçmeye çalışıyoruz bizi temsil edecek, sayın genel başkanımızı temsil edebilecek kişileri seçmeye çalışıyoruz. İnşallah bu konuda da ince eleyip sık dokuyoruz. Sayın Ahmet Davutoğlu'na yakışır il  yönetimlerini, ilçe yönetimlerini oluşturma çabasındayız Yapacaksak en iyisini yapacağız .Türk halkının aradığı ve İşte benim siyasetçim  bu, benim il başkanım bu, ilçe başkanım bunlar, bunlar beni temsil eder, benim vekillerim  de bunlar olur bizleri bunlar teslim eder, biz bunların doğruluğuna güveniyoruz desinler derdimiz bu,çabamız bu. İnşallah Türk halkına layık oluruz biz inanıyoruz biz doğruları yaptığımız sürece insanımızın da bizim arkamızda olacağına  Bursa'nın da arkamızda olacağına Türkiye'nin de arkamıza olacağına inanıyoruz. Biz şuna inanıyoruz memleketimizin doğru ve dürüst insanlara ihtiyacı var. Dürüst siyasetçilere ihtiyacı var. Sayın genel başkanımız tabii ki bizim Rehberimiz Türk siyasetçisinin  kabul ettiği bir başbakan ,Türk siyasetinin kabul ettiği bir siyasetçi, Türk siyaset  tarihinin en büyük en yüksek oyunu alan kişi. Bunun yanı sıra bagajı temiz olan geçmişi temiz olan tertemiz bir insandır kendisi. Biz ona layık olmaya çalışıyoruz.

HALKIMIZIN PARTİMİZDEN BEKLENTİLERİ BÜYÜK

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Bütün Bursa'yı karış karış dolaştık dolaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde Aziz milletimizin partimizden büyük beklentileri olduğunu gördük. Vatandaşlarımız siyasette büyük bir değişimin şart olduğunu söylüyorlar.Destek olabilecekleri doğru bir adresin beklentisi içindeler. Vatandaşlarımızın gündeminde 3 hassasiyetin olduğunu gözlemledik.

 Birincisi işsizlik ve ekonomik daralmanın getirdiği problemler. ikincisi ağır bir güvensizlik ve korku ikliminden duyulan rahatsızlık. üçüncüsü partizanlık yandaşlık ve kayırmacılıktan duyulan büyük öfke.

ÜÇ HUSUS ÇOK ÖNEMLİ

Bu  üç  şikayet hususunda vatandaşlarımız  ”Bıçak Kemiğe Dayandı” ifadesinde bulunuyorlar. büyük bir kızgınlık birikmiş durumda. bu sorunların çözümü konusunda gelecek Partisi olarak tecrübeli kadrolarıyla gerekli planlamaları yapmış durumdadır.

FARKLI BİR “PARADİGMA”

Biz önümüzdeki dönemde siyasetin farklı bir paradigma çerçevesinde şekilleneceğini inanıyoruz. Klasik sağ ve sol söylemlerinin bu yeni dönemi anlamakta ve anlamlandırmak da yeterli olmayacağını öngörüyoruz, genel başkanımız sık sık dillendiriyor, önümüzdeki dönemde klasik sağ sol ittifakların ötesinde siyaset farklı şekillenecek.

-- Kapsayıcı siyaseti yapanlarla dışlayıcı siyaset yapanlar,

-- Türkiye'yi dünyaya açacak olanlarla dünyaya kapatacak olanlar,

-- Özgürlükçü siyaset yapanlarla güvenlikçi siyaset yapanlar arasında bir ayrışma olacak.

Bu öngörünün ışığında şu partiye eklemleneceğiz, şu teminatı vereceğiz diye bir tutumumuz olamaz. İttifak meselesinde sadece seçimlerle alakalı görmüyoruz. Konu bazlı ittifaklar, süreç bazlı ittifaklar, ilkesel bazlı ittifaklar olacak şekilde üçlü bir tasnif yaptığımızda farklı partilerle farklı adımların atılabileceğine  inanıyoruz.

Ancak özellikle bilmemiz gerekir ki önceliğimiz kiminle ittifak yapacağız  sorusuna değil sağlam güçlü bir Parti kurma, toplumun  kılcal damarlarına kadar örgütlenme çabasına veriyoruz. Şunu bilmemiz gerekir ki bütün Anadolu'dan büyük bir teveccüh görüyoruz. Corona salgınına rağmen büyük bir hızla teşkilatlanmamız bunun en açık işaretidir. Son olarak buradan başta Bursa'da yaşayan vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz olmak üzere bütün yurt çapında yaşayan 84 milyon insanımıza Bursa'dan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.