Özkan YILDIRIM

  •    Ahmet Muhtarım, değerli büyüğümüz  bizleri  öncelikle Mustafakemalpaşa’daki bu şirin muhtarlık ofisinizde kabul edip konuk ettiğiniz için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Mustafakemalpaşa sizi gayet yakından bilir, tanır biliyorum ama  bizler için  ve okuyucularımız için öncelikle sizi tanımak isteriz, sonrasında bizlere Çırpan Mahallesi’ni  tanıtırsanız sevinirim?


  ALTINCI DÖNEMİMDEYİM

Elbette, memnuniyetle. Buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız için bende sizlere ve ekibinize teşekkür etmek istiyorum. Ben Ahmet Solak 1945 doğumluyum. Benim esas mesleğim tornacılık ilkokuldan çıktıktan sonra tornacılık yapmaya başladım. Askerden geldikten sonra Bursa'da Şenerler’de çalışmaya başladım. Sonrasında Mustafakemalpaşa'ya geri döndüm. Muhtar olmamdan önceki dönem önceki muhtarımızın yanında azaydım, muhtardan   fazla oy almamdan dolayı 1.aza  oldum. Sonrasında muhtarımız  rahmetli olduğunda   1991 yılında kaymakam  tarafından muhtarlığa getirildim. Sonrasındaki 1994-1999 -2004-2009 -2014 ve 2019 seçimlerini de kazanarak toplamda 6 dönem ve daha önceki yarım dönem olmak üzere Muhtarlığı  devam ettirmekteyim. Çırpan mahallemizde 3000 seçmenimiz vardı bizim bir sokağımız sağlı sollu Selimiye Mahallesi'ne kaldı, ayrıca okul içinde mahalleden gidenler var. Fakat  toplamda yine de 5000'e yakın bir nüfusumuz mevcut.

SAĞLIK OCAĞI 3 MAHALLE İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ

 Eski günlerden bugünlere neler değişti  muhtarım Mustafakemalpaşa'da Çırpan Mahallesi'nde?


En önemli sıkıntımız şu;  Eski hastane yıkıldı eski hastanenin tabii büyük bir alanı vardı oraya Verem Savaş Araştırma Hastanesi gibi küçük bir hastaneye yapıldı, geri kalan arka tarafında çok büyük bir arazi boş kaldı. Bizim amacımız, isteğimiz burada bir sağlık ocağı yapılması yönünde, Çünkü o alan  eskiden çok canlı cıvıl cıvıl olmasına rağmen hastanenin  yıkılmasından sonra esnaf arkadaşlar da çok zor duruma düştü bu manada. Şimdi gider oradan da fotoğraflarımızı çekeriz gerçekten oraya yapılacak bir sağlık ocağı çok büyük bir eksikliği giderecek. Sadece bizim mahallemiz ile ilgili değil bizim mahallemizin yanı sıra Hamidiye ve Selimiye  mahallelerine de  hizmet verebilecek bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Burası  geniş bir arazi  olduğundan tinerciler giriyor bu araziyi kendi istedikleri gibi  kullanıyorlar. Çırpan Mahallesi Hamidiye Mahallesi'ndeki sağlık ocağından hizmet alıyor, Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan insanlarda Sanayi Mahallesi'ndeki sağlık ocağından hizmet alıyorlar. Tabii bu büyük sıkıntı uzun yol yürümek zorunda kalıyor insanlar gidiş geliş olarak düşünmüş olduğunuzda .Bu konuyla ilgili birçok kereler  dilekçemizi  verdik ama bir türlü olumlu bir geri dönüş alamadık, bütün halkımız, bütün insanlarımız işte sorun burada ki eczacılara ,burada yaşayan insanlarımıza, burada ikamet eden vatandaşlarımıza sorun herkes buraya güzel bir sağlık ocağı yapılmasını istiyor. Çünkü alanımız çok müsait görmüş olduğunuz araziye rahatlıkla Sağlık Ocağı olur bu konuda Sayın belediye başkanlarımızdan Sayın Sağlık İl müdürümüzden, ilçe müdürümüzden bu konuyu hayata geçirmeleri açısından destek bekliyoruz ve onlara şimdiden buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

UNUTAMADIĞIM ANI

     İlk geldiğimde yollar doğru düzgün değildi, Bayırdı  tabii buraları o zamanlarda,  belediye başkanına  hiç Bayır mahallesine geldiniz mi dedim.. Ne demek istiyorsun dedi .Yollar köstebek gibi oy istemeye geliyorsunuz ama mahallenin   yolları  çok kötü dedim, gelirseniz takılır düşersiniz dedim. Allah rahmet eylesin MHP'liydi o başkan  arkadaşım.  “Senin mahallenin yollarını  baştan aşağıya yapacağım” demişti o zaman  ve sonra da yapmıştı sağ olsun tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum kendisine. Böyle unutmadığım bir anım olmuştu kendisiyle.


KANAR VE AKTAŞ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

   35 metrekarelik bir çocuk parkımız var burada, Merkez Mahallesi olmamızdan dolayı çok yerleşim alanı olduğundan çocuk parkı olarak eksikliğimiz var o da tabii çok yetersiz kalıyor. Koca mahallenin bir tanecik çocuk  Parkının olması tabii kötü. Büyükşehir belediyemizden bu konuda mahallemizin  daha değişik noktalarında çocuk parkları yapmasını beklediğimizi ,yeşil alanların açılmasını beklediğimizi söylemek istiyorum. Belediye Başkanlarımız  ,Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman bizlere yardımcı oluyorlar bundan sonra da yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum. Tabii ufak tefek eksiklerimiz var bunların da bir an evvel halledilmesini bekliyoruz mahalle olarak.. Ayrıca mahallemizin 2 Camisi var bir de okulumuz var.

Muhtarım son olarak sizi 6 dönemdir seçen muhtar olmanızı sağlayan Çırpan Mahallesi sakinlerine vatandaşlara neler söylemek istersiniz?

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

HALKIM  SAĞ OLSUN HEP YANIMDAYDI..

6 seçimdir beni desteklediler ,oylarıyla benim Muhtar olmamı sağladılar. Buradan Çırpan Mahallesi sakinlerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Birçok yenilik yaptık mahallemizde bu 6 dönemde birçok hizmetin gelmesini sağladık işte dediğim gibi son olarak eski yıkılan hastanenin arkada kalan boş arazisine Sağlık Ocağı yaparsak çok iyi güzel olur, çok güzel bir hizmet olur diye düşünüyorum. Başta Çırpan  Mahallesi'nde  yaşayan insanlarımız olmak üzere Bursa'daki bütün hemşerilerime bütün vatandaşlarıma  herkese ,sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.