Sevinç Hanım Merhaba; Malum havalar soğuk ve herkes hasta. Kimileri gergedan, kimileri domuz gribi dese de bu grip geçtiğimiz yıllarda ki griplere hiç benzemiyor. Bir hafta yatırıyor ayağa kaldırmadan, antibiyotik keza hak getire bir faydasını göremiyor içenler. İlla iğne olmanız gerekiyor.

FENA GRİP oldum ACİL’E GİDELİM…

Geçen eve giderken yolda şifayı kapan eşim aradı. “Acile gidelim çok kötü hastayım, grip olmuşum” dedi. Bende “Grip için acile gidilmez. Zaten aciller gereksiz hastalarla dolu. Bir de biz boşuna doktorları meşgul etmeyelim. 182’yi bile aramamıza gerek yok, nasıl olsa E-devlet şifrem var. Yarın için hemen aile hekimimizden randevu alırım” dedim. Eşim “Tamam” dedikten sonra, hemen cep telefonundan Merkezi Hekim Randevu Sistemin internet sayfasını ziyaret ettim ve “RANDEVU AL” yazısına tıkladım.

E DEVLET ŞİFRENİZİ KULLANARAK RANDEVU ALAMIYORSUNUZ

Birde ne göreyim, www.mhrs.gov.tr sayfasını açtığınız da karşınıza ikinci haber olarak “MHRS e-devlet buluşması” diye haber çıksa da, cep telefonundan e- devlet şifrenizi kullanarak aile hekiminizden randevu alamıyorsunuz. Parolanızı unuttuysanız ya da bilmiyorsanız ekstra uğraşmanız gerekiyor maalesef.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA YAKIŞTIRAMADIK

Koca Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hem sayfalarından e-devlet buluşması diye haber verecek, hem de geliştirmek için bir çaba göstermemesi çok kötü olmuş! Bence bir an evvel teknolojiyi kullanmaları gerekir. Artık insanlar evdeki bilgisayarlarını bile fazla kullanmıyor. Her yere cep telefonları ve ya tabletlerini kullanıyorlar. Bu zamanda hastane ya da aile hekiminden randevu almak için bilgisayara ihtiyaç duyulmaması lazım.

ÖSYM’DE VAR

Bu arada devlet kurumlarının benzer hizmetlerde yaptığı uygulamalar mevcut. Mesela ÖSYM’de fazlasıyla var. Yılda bir kere sınava belki iki kere sınava girecek vatandaş ÖSYM’nin Aday İşlemleri sayfasında aynı işlemleri hem normal hem de e-devlet çok rahatlıkla yapabiliyor.

Ve son olarak mobil uygulaması da aynı, e-devlet şifreniz varsa sadece bilgisayar kullanarak www.mhrs.gov.tr sayfasından randevu alabiliyorsunuz.

Bir vatandaş

***

KALDIRIMLARIMIZ DÜZENLENSİN

Osmangazi Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Kaldırımlarımız çok yüksek ve dar. Bu durum bize bir türlü zorluk çıkarıyor. Ayrıca dar olan kaldırımlar bazı faktörler sonucu daha da daralınca zorluk ikiye, üçe katlıyor. Örneğin kaldırımda yürümeye çalışırken önümüze elektrik direkleri çıkabiliyor, esnafın dükkanlarının önüne malzeme koyma sonucu ise kaldırımlarımız neredeyse yok denilecek duruma geliyor. Böylece yürümemiz imkansız hale geliyor!..

LÜTFEN SIKINTIMIZI GİDERİN

Bundan birkaç yıl önce Mümin Gençoğlu Caddesi’nde yapılan kaldırım düzenlemesinin, yıllar geçmesine rağmen neden Vatan Caddesi’nde yapılmadığı hep merak konum olmuştur. Kaldırımların yüksek olmasından dolayı araç kapıları açılamıyor, inip binmede sıkıntılar yaşanıyor, vasıfsız eleman çalışmasından iş kalitesi düşüyor, kontrolü de yapılmayınca sıkıntıyı mahalle sakinleri olarak bizler yaşıyoruz. Belediye yetkilerinin bahsedilen yerleri tekrardan gözden geçirmesini, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Dikkate almanızı önemle rica ediyorum.

Saygılar sunuyorum…

Mahmut Sağlam

***

 

HALA MI!?..

İlginçtir ancak günümüzde şehrimizin bir çok mahallesinde hala ‘çıkmaz sokak’ kavramları var. Ve bizler artık bu çıkmaz sokakların çıkmasını çok istiyoruz… Bu yüzden de Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan bir ricamız var.

ÇIKMAZ SOKAKLAR ÇIKSIN ARTIK

Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan İsaklar Çıkmaz Sokağı’nın artık ‘çıkar’ sokak haline getirilmesini, ayrıca Yediselviler Mahallesi’nin Maruf Sokağı’nın hemen çaprazında bulunan ve de bir evin sokağı kapattığından dolayı çıkmaz hale geldiğinden bu sokağın da açılmasını istiyoruz. Başkanımızdan bunu çok rica ediyoruz.

KOLAYLIKLA HALLEDİLİR

Yapılacak olan teknik incelemeler sonucunda her iki çıkmaz sokağın, kolaylıkla çıkar sokaklar haline getirilebileceği inancı ve düşüncesindeyiz.

İsteğimizin dikkate alınmasını ve de gereğinin yerine getirilmesini önemle rica ediyoruz.  

Gülfinaz BAHAR

Mahalle Sakini

***

 CAHİLLERİN FATURASINI BİZE KESMEYİN LÜTFEN!

Yıldırım Yiğitler Mahallesi 336. Sokak aylardır bu şekilde. Çözüm bulmak adına sürekli gerekli yerleri arasak da, ulaşabildiklerimiz kişilerin telefonda ki ilgisiz halleri yetmiyormuş gibi, hiçbir şekilde olaya el atmıyorlar. Lütfen artık şu çirkin görüntüyü düzeltin.

ACİL MÜDAHALE İSTİYORUZ

Ne kadar bunu yapan belediye olmasa da, sonuçta temizlik sorumlusu belediye! Kaldı ki başka insanların cahilliklerini biz ödemek istemiyoruz. Böyle kişilerin yüzünden sokağımızda ne yapılan temizlik kalıyor ne de güzel bir manzara... Yıldırım Belediyesi’nin acilen bu duruma bir el atmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılar

336. Sokak Sakinleri

 ***

 TEMİZ VE AYDINLIK GÜNLER İSTİYORUZ

Yıldırım Yunusemre Mahallesi’nin 2. Vatan Caddesi’nde ikamet ediyorum. Millet ve Yunusemre Mahalleri yeni yapılanma alanında olmasına rağmen hiçbir şekilde ne bir geri dönüşüm, ne yürüyüş yolları, ne yeni nesil yer altında olan çöp konteynerleri vb gibi hiçbir iyileştirme yok. Olmadığı gibi bunların olması için herhangi bir çalışma da yok.

RİCAMIZDIR

Halbuki bir çok yerde olduğu gibi, mahallemizde giysi kumbarası, atık yağ toplama kutuları, her eve ya da apartmana atık plastik, kağıt, cam vb atık kutuları belediye tarafından temin edilmelidir ki daha temiz ve aydınlık günler bizimle olsun. Dikkate alınması ümidimle.

Saygılar

Sezin ESEN

 ***

 

Bir adama saldırdılar…

Nilüfer Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmaktayım. Ve her sabah saat 08’de işe gelirken (metrodan yürürken) korku içindeyim. Bu sabah gözümün önünde bir erkeğe, dört tane köpek saldırdı. Bu anlamda bir işlem yapılması için insanların ölmesi mi gerekiyor? Neden bu kadar şikayet varken bu durumla kimse ilgilenmiyor.

KAÇINCIYA BİLDİRİYORUZ!

Belediyeye kaçıncıya bu sorunu gerek sitelerinden gerekse çağrı merkezinden bildirmeye devam ediyoruz. Canımdan endişe ediyorum artık. Ya bana bir şey olursa bunun hesabını kim verecek? Lütfen başıboş hayvanları Nilüfer bölgesinden ve Küçük sanayiden toplayın ve de güvenli bir yere yerleştirin lütfen. Böylece hem hayvanlar rahat etsin hem de biz insanlar.

Saygılarımla

Özlem Hanım