Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

•                 Turgay Bey, öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; cağ döner usulü tavuk döneriniz gerçekten mükemmel, enfes..  Bizlere ve okuyucularımıza önce kendinizi sonra Şevkat Döner’in kuruluşundan bu günlere gelişini anlatırsanız sevinirim.

BU İŞİN MUTFAĞINDA PİŞTİM

Ben Turgay Polat, 1986 Artvin-Yusufeli doğumluyum. 2000 yılında Bursa'ya geldik. Ben çekirdekten yetiştim, aslında bu meslekte komilik  olsun, bulaşıkçılık olsun,bütün işleri yaptım. Bu mesleğin   temelinden çıraklığından bugünlere geldim. Bir nevi bu işin içerisinde piştim diyebilirim. Ayrıca bir dönem yurtdışında değişik bir sektör olmuş olmasına rağmen bu 4 değişik ülkedeki  çalışmalarımda  beni tecrübelendirdi, deneyim oldu. Akabinde evlendim bu arada iki kızım var Allah bağışlarsa Elif Yüsra ve İkra adında.

ET DÖNER ZANNEDİYORLAR

Şevkat Döner’e ilk olarak yıllar önce yine Gürsu-Zafer Caddesi'nde karşı tarafta 35 metrekarelik bir yerde başladım ben orayı devralmıştım. O zamanlar tabii, 4 tane masamız vardı orada 20 kilo kadar döner satılıyordu o süreçte bayan müşteri aileler vesaire  gelmiyordu. Nasıl aileleri  getiririm diye düşündüm eşimi getirdim, sağ olsun eşim de bana yardımcı oldu, sonrasında aileler gelmeye başladı 50-60 kiloları çıktık. Orada  tabi 4 masa yetmez oldu sonrasında nasıl yapalım, ne edelim  derken 2 sene kadar önce işte şimdi bulunmuş olduğumuz bu mekana geçtik. Bu mekan gerçekten eski dükkanında tam karşısında olması fazla uzaklaşmamızdan  dolayı bizim içinde çok iyi oldu. Burada şimdi benimle birlikte 9 kişi hizmet vermekteyiz, çok güzel bir ivme yakaladık. Odun ateşinde tavuk döneri cağ döner usulü  yatay tezgaha koyuyoruz. Şükürler olsun ki insanlarımız lezzetimizi beğendiler, bazen döneri gördüklerinde   bunu et döner zannediyorlar, ama sonrasında tabii uygun olan fiyatını da duyduklarında hoşlarına gidiyor. Burada  kesinlikle işte porsiyonu  100 gramdır 120 gram dırın hesabını yapmıyoruz, bol bol koyuyoruz insanlarımız vatandaşlarımız güzel bir şekilde doysunlar, beğensinler diye. Bu da bizim için elbette sıkıntı olmuyor. Tabii bu ivme devam ettiğinden şimdi aşağı yukarı 70 kilolara  kadar çıkmış bulunmaktayız.

•                  Peki Turgay Ustam döneri nasıl hazırlıyorsunuz? Gerçekten bu tavuğu cağ döner usulü tezgahta yatay oturtmak da çok kolay olmasa gerek?

Şöyle biz tabi burada kendi şefkatimizi de  ekliyoruz yapmış olduğumuz işe. Buraya açılmış bir şekilde geliyor tavuklar ,kemiksiz. Bunların sosları tamamen bana ait ben kendim marine  ediyorum tamamen bütün ürünlerimiz helal kesim belgelidir. O şekilde kullanıyoruz, insanlarımız ilk baktığında bunu et  zannediyor bazen et diye yiyorlar, sonrasında tabii öğrendiklerinde şaşırıyorlar.. Ben bunu mesela 10 kiloluk döner  üzerinde özel  karışımlar soslar ,baharatlar vesaire uzun süre denemeler yaptım istediğim gibi olmadığında arkadaşlara dostlara dağıttım. Bu şekilde  80-90  ,  100’e yakın  denemeler neticesinde bu soslama yöntemini beğendim ve dükkanı açtığımızdan beri bu sosla marine ediyorum dönerimizi.Tabii bu tada  bu lezzete  ulaşmak bizler için de çok kolay olmadı. Dediğim gibi bu formülü ortaya çıkartmak için  neredeyse 100'e yakın deneme yaptım.

•                Odun ateşinde cağ usulü tavuk dönerin yanı sıra  ne gibi hizmetler vermektesiniz?

Sabah 6-6 buçukta çorba servisimiz  başlıyor.

**İşkembe

**Kelle Paça

**Ezogelin

** Mercimek

** Tavuk Suyu  çorbalarımızda bulunmaktadır.

Ayrıca  ek olarak pilavda yapıyoruz. 11.00 gibi döner servisimiz başlıyor. Akşam gün içerisindeki tabii işin yoğunluğa  göre  akşam 18.00-19.00’ a kadar bu şekilde devam ediyor. Ayrıca paket servisimiz var. Gürsu  içerisinde motor kuryemiz var. Ayrıca sanayiye de dahil dağıtım yapıyoruz. Ayrıca Kestel ve Yıldırım taraflarından da  çok yoğun bir talep var ama o taraflara şu an servis yapamıyoruz maalesef.

•                Turgay Bey 6 yıl kadar eski mekanımız da ve son 2 yıldan beri de yeni geçmiş olduğunuz  bu mekanınız da gerçekten güzel bir ivme yakalamışsınız. Şevkat Döner’in gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

KAPALIÇARŞI VE KÜÇÜK SANAYİ PLANI

Aslına bakarsanız şöyle; Ben şubeleşmeyi de düşünüyorum. Bursa merkez Kapalıçarşı civarında ve yine Nilüfer Küçük Sanayi civarında bazı planlarımız var oradan çok müşterilerimiz var gelmek istiyorlar ama bazen giriş çıkış saatleri uymuyor ama toplamda 3-4 tane şube açma niyetimiz var orta ve uzun vadede. Bunu biz franchising  olarak düşünmüyoruz. Çünkü franchising olduğunda  kalite devamlılığı olamayabiliyor. Kendi olanaklarımızla, inşallah üç dört tane daha şube açmayı planlıyoruz. Şöyle bir şey daha var,önceleri  belediyenin İŞKUR sertifikasını almak için kurslarına başvurmuştum bir süre gitmiştim oraya orada birkaç tane firma ile tanışmıştım,  Kobi Destek firmaları yönlendiriyorlar bizleri personel konusunda vesaire işlerimizi  daha yukarı nasıl çıkarabiliriz  diye bizim  işlerimizi büyütmek  hakkında  tabii bu tür firmalarla diyaloğa  geçeceğiz ve böylelikle kendi ekibimizle inşallah böyle şubelerimizi  yaymak istiyoruz, Bursa çapında. Şimdiden Bursa merkez ve  Nilüfer'de yaşayan değerli vatandaşlarımıza böyle bir müjde vermek istiyorum  buradan sizin aracılığınızla. Bizim Tabii bu konuda en önemli hedeflerimizden biri de söylemiş olduğunuz gibi istihdam sağlamak daha fazla şube  açarak daha fazla personel çalıştırarak insanlara  iş vermek ülke ekonomisine istihdamda destek sağlayabilmek bizler için çok önemli. Mesela bizlerde  pandemi sürecinde gerçekten sıkıntılı günler geçirdik  o günlerden  bu günlere  geldik, yeri geldi zarar ettik ama personelimizi hiç mağdur etmemeye çalıştık.

•                Turgay Bey, başta Gürsu'da olmak üzere Bursa'da yaşayan lezzet dostlarına buradan  neler söylemek? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

BENİM İÇİN PARA HER ZAMAN İKİNCİ PLANDA GELİR

Aslında buradaki en önemli politikamız kendi yiyemediğimiz ürünü, çocuklarımıza yedirmediğimiz ürünü insanlara müşterilerimize sunmamaktır. Olmazsa olmazımız budur bizim. Çünkü bunun birde vebali  vardır, ben önce vicdan olarak bakıyorum ,işin para boyutu daha sonra , para zaten benim için her zaman ikinci planda gelir. Çünkü insanlara bir şeyler verildikten sonra onlar da bize  karşılığını zaten veriyorlar. Bu güzel lezzeti şu anda Gürsu Zafer Caddesi üzerindeki  mekanımızda bizleri ziyaret ederek tadabilirler, deneyebilirler. İnşallah da dediğim gibi şubeleşme çalışmalarımızda orta vadede olacak inşallah az önce değindiğimiz gibi.

 HERKESE ŞİMDİDEN İYİ BAYRAMLAR

Burada başta Gürsu’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Bursa'da yaşayan herkese bütün hemşerilerime bütün halkıma  sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Şimdiden yaklaşmakta olan Kurban Bayramlarını da herkesin kutluyorum.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 Zafer Mahallesi , Zafer Caddesi  No:33, 16580

Gürsu/Bursa

Telefonlar: 0 538 429 38 40 - 0 543 934 08 08