Aile sağlığı merkezimiz yok… Gençlerin vakit geçirebileceği sosyal tesisler yok… Bazı sokaklarımız asfaltlanmayı bekliyor… Altyapıda eksiklerimiz çok… Yapılan hizmetler için belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederiz ancak mevcut sorunlarımızın da bir an önce çözüme kavuşturulmasını rica ediyoruz.

 Yolun sağı Yıldızevler mevkii, solu Doğanevler Merkez. Bu iki mahalle bütünleşiyor ve bir mahalleyi, yani Doğanevler Mahallesi’ni oluşturuyor.

SORUNLAR İKİYE KATLIYOR

İki mahallenin bütünleşmesi sorunların daha da çoğalmasına sebep oluyor. 2014 yılı seçimlerinde, muhtarlık görevime başlamadan önce mahallenin eksiklerini kendimize göre zaten analiz etmiştik ve de karşılaştıklarımız bizlere sürpriz olmadı.

BİRÇOK SORUNUMUZ VARDI

Ciddi ve halledilmesi gereken sorunlarımız vardı. Bunlardan bir tanesi de üstgeçitti; mahalleyi birbirine bağlayacak, yayaların karşıdan karşıya güvenli şekilde geçişini sağlayacak olan… Onun dışında altyapılarımız, yağmur suyu giderlerimiz, imar sıkıntımız, park, meydan gibi sıkıntılarımız ve olmazsa olmaz sağlık ocağımız noksan.

TEŞEKKÜRLER DÜNDAR BAŞKAN

Şükürler olsun ki dört yıllık muhtarlık sürecimde bu eksiklerin bazılarını tamamladık. Henüz görevimin başlarında Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın sayesinde üstgeçidimizi yaptık. Böylece daha önce 4-5 tane can kaybı olan yoldan şu anda vatandaşımız güvenli bir şekilde geçebiliyor.

BİR CAN DAHA YOK OLDU

Ancak üstgeçit, ne yazık ki vatandaşlardan da kaynaklanan sebeplerden dolayı, yüzde 100 can kaybını engelleyemedi ve geçtiğimiz günlerde yine bir trafik kazası sonucu bir kadın aynı yerde can verdi.

ÜSTGEÇİDİ KULLANIN

Üzücüdür ki üstgeçit olduğu halde, onu kullanmayan vatandaşlar, yoldan hızla gelen araçlara rağmen karşıya geçmeye çalışarak canlarını bile bile tehlikeye atmaya devam ediyor. Bu vesileyle vatandaşlara şu anda “Lütfen üstgeçidi kullanın ve canınızı tehlikeye atmayın” çağrısında bulunmak istiyorum.

TEŞEKKÜRLER AKTAŞ BAŞKAN

Ayırca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a da çok teşekkür ederiz. Sayelerinde 15 senedir yapılmayan altyapı sorunu muhtarlığım döneminde çözüldü.

YAĞMUR SUYU SORUNUMUZ KALMAYACAK

BUSKİ çalışanlarına ve personeline de yaptıkları güzel çalışmadan dolayı bu vesileyle çok teşekkür ederim. Bu sene içinde inşallah altyapının tamamı bitmiş olacak ve böylece mahallemizin, yolun sağı ve solu dediğim, Doğanevler merkez kısmının yağmur suyu çalışmasıyla alakalı hiçbir sorunu kalmayacak.

AÇILIŞI İPLE ÇEKİYORUZ

Uzun yıllar mahallemizin park ve meydanı yoktu. Şu anda iki park ve bir de meydan yapıyoruz. Bunlar için de Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ederiz. Şu an çalışmalar hızla devam ediyor ve bizler de sabırsızlıkla açılışını yapacağımız günü iple çekiyoruz.

CAMİMİZİ TAMAMLADIK

Büyükşehir, Osmangazi belediyeleri ve de duyarlı işverenler, kişilerin yardımlarıyla muhtarlık dönemim içinde Yıldızevler Camimizi tamamladık. Şu anda camimiz çok güzel ve halkımız rahatlıkla ibadetini yapabiliyor, Cuma namazlarını kılabiliyor. Kaldı ki nihayet yollarımız da yapılıyor… Ancak bu işlerle elbette ki sorunlarımız bitmedi.

ASFALTI OLMAYAN SOKAKLARIMIZ VAR

Hâlâ yarım kalan ve asfaltlanması gereken sokaklarımız var. Yıldızevler Mahallemizde yağmur suyu çalışmamız var. Bu yolların asfaltlanması gerekiyor. Bunu daha önce de dile getirdik ancak BUSKİ Müdürleri ‘bütçe kaynaklı sıkıntılarımız var’ diyerek konuya sıcak bakmadı.

SAĞLIK OCAĞIMIZ YOK

Amma velakin ‘mahallenizin en büyük sıkıntısı nedir’ diye sorsalar, saniye dahi düşünmeden “Doğanevler Mahallesi’nin en büyük sıkıntısı sağlık ocağının olmaması” derim. Çünkü bana göre şu anda en büyük, çok büyük ve de en önemli sıkıntısı sağlık ocağının olmaması.

1 SAAT YÜRÜYORLAR

İnsanlarımız buradan kalkıp hasta halleriyle 45 dakika, 1 saat yürüyüp Panayır Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağı merkezine gidiyor, tedavi olmaya, ilaç yazdırmaya çalışıyorlar. Ve oraya giden bir vesait de yok!

9 BİN NÜFUS…

Halbuki iki mahallenin toplam nüfusu 9 bin! Böyle ciddi bir nüfusun olduğu bir yerde, bir aile sağlık merkezinin olmaması üzüntü vericinin ötesinde büyük de bir sorun teşkil etmekte.

ACİLEN YAPILMALI

Kaldı ki bölge günden güne genişlediği için, nüfus daha da artıyor. Hemen karşımızda Yeşil Bursa, Sinpaş GYO, Bursa Modern ve şu anda iki etaptan oluşan BakGör Yapı’nın da inşaatları mevcut. Bu mevkide bulunan nüfusun da zaten bizim aile sağlık merkezlerine geldiği bilinmekte. Tüm bu sebeplerden dolayı mahallemize aile sağlık merkezinin çok ivedi bir şekilde yapılması gerekiyor.

ARTIK CEVAP BİLE ALAMIYORUZ

Konuyu Mustafa Dündar Başkanımızla da paylaştık, Halk Sağlığı Müdürüyle de paylaştık, bu hususta toplantılar da gerçekleştirdik, ama şu ana kadar bir adım yol bile kat edemedik. Başkanımız “Biz artık bu tarz inşaatları yapmıyoruz, Halk Sağlığı bunlarla ilgileniyor” diyor, Halk Sağlığı da açıkçası bunu yapmaktan sanki kaçınıyor. Kaç defa toplantı yaptık ve sonraki toplantı taleplerime cevap bile vermediler.

RİCAMIZDIR…

Lütfen ivedi bir şekilde Osmangazi Belediyesi ile Halk Sağlığı Merkezi Birimleri bu işi halletsin ve bizi bu büyük dertten kurtarsın. Gerekirse biz bir tane iş adamı buluruz. Yeter ki bize “Evet bu proje hazır, buraya yaptırabiliriz” desinler.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ

Bugüne kadar mahallemize yapılan hizmetler için her bir birime ayrı ayrı teşekkür ederim. Ama daha yolun başındayız biz. Mahalle olarak henüz çok eksiğimiz var.

UYUŞTURUCUYA DUR DEMEK İÇİN

Tıpkı sağlık ocağının olmaması gibi, özellikle de gençlerin uyuşturucu ve kötü bataklara saplanmaması için bir spor merkezine ihtiyacımız var. Ayrıca gençlerin rahatlıkla gidebilecekleri, kafalarını meşgul edebilecekleri bir lokalimiz de yok. Ve muhtarlık binasının duvarları da zaten olup biteni apaçık ortaya koyuyor…

ARAZİ KİME GÖRE ‘UYGUN’

Son olarak bir soruna daha değinmek istiyorum, yetkililerden acil çözüm bekliyorum. Muhtemel ki birçok kişi Doğanevler Mahallesi’nin arazisi çok uygun olduğundan dolayı bakamadıkları köpeklerini buraya bırakıyor. En azından belediyenin savunması bu doğrultuda, “Muhtarım senin arazin çok uygun, yapacak bir şey yok!” diyorlar.

SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYIN

Tamam, yapacak bir şey yok ama burada vatandaşa saldıran köpekler var! Evet hepimiz havyan severiz ancak okula giden çocuklar, sokakta dolaşan yaşlılar, köpekten korkan insanlar var. Özetle; doğal yaşama kimsenin bir şey dediği yok, lakin saldıran, uyuz köpeklere çok itirazımız var. Bu durumu anlamayan hayvan sevenlere çok karşı duruyorum. Sapla samanı karıştırmamak gerek.

BU DURUMA KİMSE HOŞ GÖRÜLÜ BAKAMAZ

Ben de köpekleri, hayvanları çok hem de çok fazla seviyorum. Çocukluğumdan bu yana da bir sürü hayvana baktım ki hâlâ bakıyorum. Ama bir insanın hayatını tehlike altına alacak şeylere de hiç kimsenin hoş görülü bir şekilde bakacağını düşünmüyorum.

KİMSENİN BAŞINA BİR ŞEY GELMEDEN

Hayvan haklarını koruyorum diye koruma iç güdüsüyle savaşan kişilerin bu hassasiyeti göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. Acilen sokak köpeklerinin (kimsenin başına bir şey gelmeden) Doğanevler Mahallemizden alınmasını önemle rica ediyorum. Gereğinin yapılması yetkililerden ricamdır.

 Saygılarımla

Doğanevler Mahalle Muhtarı

Seyhan MESUT