Fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında ülkemizin uluslararası kuruluşu olan Destek Patent, IP Star Ödülü’nü üst üste 4’üncü kez kazanarak şov yaptı.
Uluslararası Markalar Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde Barcelona’da düzenlenen dünyanın en büyük marka etkinliği olan INTA’ya katılan Destek Patent, IP Star Certficate (Fikri Haklar Yıldızı Sertifikası)  ödülüyle döndü. 
Bursa doğumlu İstanbul merkezli Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz’i kutluyorum.
140 ülkeden 10 bin 668 marka yöneticisi, marka vekili, avukat ile patent ofisi yetkililerinin arasından sıyrılarak ödüle uzanması takdire şayandır.
Şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda merkezi İstanbul’a taşıyan Destek Patent fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında otorite olarak kabul edilir. 
Türkiye’nin markalaşma ve markayı koruma konusunda dünya standardına eriştiğini belirten Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Uluslararası tescil sistemine dahil 192 ülkede, müşterilerimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Sınai haklar konusunda, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek ve markalaşma konusunda yapılan çalışmaları analiz etmek amacıyla dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı marka etkinliği olan INTA kongresinde bu yıl da yerimizi aldık. 4 yıl üst üste ödülle Türkiye’ye dönmek ise ayrı bir keyif”” diyor. 
 Destek Patent’i temsilen ödülü alan Yönetim Kurulu üyesi Ersin Dereligil, “Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmek ve müşterilerimiz için her zaman profesyonel, katma değerli bir hizmet sunma amacındayız. Bunu başarmış olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz” diyor.
Verilen bilgiye göre, dünyanın en büyük marka etkinliğinde markaların karşı karşıya kaldığı taklit suçuyla mücadele, gümrüklerde koruma, Çin dahil büyüyen ekonomilerdeki marka sorunları, Türkiye’de de yeni kanunla gündeme marka “uzlaşma” yaklaşımları başta olmak üzere çeşitli bölgesel ve global marka uygulamaları ve yaptırımları ele alındı.
Destek Patent’in Barcelona ekibine bakar mısınız? 
İspanya Konsolosumuz Cihan Geleri, Kemal Yamankaradeniz, Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Dereligil’in yanı sıra Claudia Kaya, Ahmet Faruk Yamankaradeniz, Yeşim Metin, Simay Akbaş, Pelin Demiroğlu, Ahmet Furkan Özdemir hazır bulundu.
Vallahi bir ben eksikmişim.
Şaka bir tarafa önemli başarı; kutluyorum.

Muhasebecilerden dayanışma örneği
Ramazan ayı hoş görünün, dayanışmanın, kısaca maneviyatın zirve yaptığı müstesna aydır.
İftar sofraları kurulur, konuklar ağırlanır, dualar edilir.
Hele Bursa her zaman olduğu gibi bu ramazan ayında da müthiş bir sinerji oluşturmuş durumda. 
İş dünyası temsilcileri bir yandan, belediyeler öbür yandan, meslek örgütleri diğer yandan, hemen herkes ramazanın sofralarında binlerce insanı bir araya getiriyor.
İnsan ister istemez bu dayanışmayı bu paylaşma ruhunu görünce her gün ramazan olsa demekten kendini alamıyor.
İftar sofraları demişken, bu iftar sofralarından birini de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Çelik Palas Grand Swiss-Belhotel kurdu. Meslek örgütleri kapsamında en geniş katılımlı olanıydı.
Üstelik katılımın ücrete tabi olmasına rağmen muhasebecilerin ilgisi gerçekten şaşırtıcıydı.
Bence dayanışmanın en güzel örneklerinden biriydi.
Çelik Palas demişken gerek hizmet kalitesi, gerekse menü bakımından eski Çelik Palasların yerinde yeller estiğini üzülerek söylemeliyim.
Dikkatimi çeken bir başka husus ta; Başkan Ahmet Hikmet Sönmez’in mesleki sorunlara dahi değinmeden ramazanın kutsiyetine vurgu yapmasıydı. 
 “Bu ayın güzelliğini ve değerini, 30 gün ile sınırlı tutmayarak, hayatımızın her dönemine yansıtmalıyız” dedi.
Bu arada Sönmez’in özellikle son yıllarda, Türkiye’de Ramazan’ı, tüketim kültürünün bir parçası olarak değerlendirerek, “Büyük sermayeli şirketler ürettikleri malların tüketilmesini sağlamak için iftar sofralarını cazibeli ve çekici hale getiriyorlar” sözü çok anlamlı değildi.
Çünkü, bu işin büyüğü küçüğü olmaz. Bu ülkede büyüğe de küçüğe de ihtiyaç var. 
Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı’nın deyimiyle ‘oda lazım, o da lazım.’
İkinci husus o büyük işletmelerde küçük ücretlerle evine nafaka götürmeye çalışan binlerce insanı da unutmayalım.