Özkan YILDIRIM


Öncelikle muhtarım,  bizleri bu doğa harikası köyünüzde konuk ettiğiniz , ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum  ekibim adına. Öncelikle sizi bir tanıyalım isterseniz, sonrasında da elbette sorularımız olacak…

Tabii ki ,bende sizlere buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız ve gazetenizin sayfalarında bizler için yer ayırdığınız için teşekkür etmek istiyorum. Ben Metin Avcular,  1967 Ballıkaya Köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. 12 yaşında Bursa'ya gittim. kendi mesleğim olan oto tamirciliği sektöründe çalışmalar yürüttüm. 1990 yılında Tofaş'a girdim, 1996 yılında ayrıldım. Sonrasında köye dönüş yaptım. Köye döndükten sonra çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştım. 2014 yılında ilk olarak Muhtarlık seçimlerinde aday oldum fakat o dönemde kısmet olmadı, 2019 seçimlerinde tekrar aday olduğumda köy halkımızın teveccühüyle muhtar seçildim. Buradan beni seçen, beni destekleyen, desteklemeyen bütün köy halkıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum, elimden geldiğince köyümüze hizmet getirmek için uğraşıyorum.

 Bize Ballıkaya’yı  tanıtır mısınız?  Nüfus ne kadar burada yaşayan insanların geçim kaynakları nelerdir muhtarım?

Köyümüzün 110 civarı bir nüfusu bulunmakta, elbette bu yazın biraz daha artmaktadır. Genel olarak köyümüzde tarım ve hayvancılık mevcut. %50 -50 yarı yarıya  bu şekilde geçimlerini sağlamaktadırlar.


   Muhtarım aşağı yukarı bir buçuk yıldır muhtarsınız.. Bu süreçte köyünüze ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız?


KANALI KAPATTIK,  DAĞ YOLLARINI SIYIRDIK YANGIN YOLLARI AÇTIK

İlk olarak dere üzerindeki kanalı kapattık, çok güzel oldu. Sonrasında dağ  yollarını sıyırdık Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber, yangın yolları açtık. Buna benzer daha birçok hizmetin gelmesini sağladık..

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Yeniköy’e köprü çok önemli
 

  •    Peki Muhtarım ne gibi eksiklikler var?  Şu olsa güzel olur, bu olsa iyi olur dediğiniz neler sayabilirsiniz?


Yeniköy'e çok daha kısa zamanda bağlanmak için bir köprü istiyoruz. Bu köprü gerçekten bizim için çok önemli bu sadece bizim değil hemen yanımızdaki köy içinde güzel olacak böyle bir beklenti içerisindeyiz.

KARACABEY  VE MUDANYA’YA ULAŞIMIMIZI SAĞLAYAN YOL YENİLENMELİ..

Ayrıca Karacabey'den gelen köyümüzden geçen ve sonrasında Mudanya'ya bağlanmamızı sağlayan yolunda birçok yerinde bozukluklar var bazı zamanlar bu yol gerçekten çok işlek  oluyor. Bizler de bu yolun  tekrardan yenilenmesini istiyoruz.

DENİZE ULAŞIMIMIZI SAĞLAYAN YOL TOPRAK

 Bunun yanı sıra Köyümüzün denizle bağlantısını sağlayan bir buçuk kilometrelik bir yol var orası toprak olduğundan  tabii yaz da olsa kış da olsa sıkıntı oluyor. Buradan denize  ulaşımımızı sağlayan bu yola   en azından  satıh  asfalt atılmasının iyi olacağı kanaatindeyim. Çok da uzun bir yol değil sonuç itibarıyla.

DEFNE SAHALARI AÇILMALI TARIM SULAMA BARAJI DEVREYE GİRMELİ

  Defne sahalarımızın açılması ile ilgili orman bölge müdürlüğüne başvurularınızı yaptık bu konuya da ilgili yeni gelişmelerin bir  an  önce  sağlanmasını bekliyoruz. Tarım sulama barajı ile ilgili DSİ’ye dilekçemi verdim inşallah olur diye düşünüyorum. Sulu tarıma geçmemiz bizim için çok önemli, köyün geleceği için çok önemli..

ÇINARDERE MEVKİİNE MESİRE ALANI  OLABİLİR..

 Bunun yanı sıra hemen üst tarafta Çınardere dediğimiz mevkide mesire alanı olabilecek bir yerimiz var. Buranın da bu şekilde bir mesire alanı olarak köyümüze kazandırılması durumunda köyümüz daha bir hareketlilik kazanacak. İşte biraz önce de söylemiş olduğum gibi Defne sahalarının açılması konusunda olsun,mesire alanının açılması konusunda olsun,sulu tarıma geçilmesi hususunda olsun  ve böylelikle buna benzer iş sahalarının köyümüze kazandırılması neticesinde tersine göçünde başlayacağını tahmin etmekteyim ve de bizler bunun için uğraşıyoruz..

   Muhtarım Karacabey Belediyesi ile olsun Bursa Büyükşehir Belediyesi ile olsun iletişiminiz nasıl?


BAŞKANLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Belediyelerimiz ile iletişimimiz çok güzel, tabii Karacabey'e uzak olmamız bizim için biraz dezavantaj gibi gözükmüş olsa da,  bozulmamış dokusu  ve yemyeşil doğası  köyümüzün en büyük avantajı.  Birçok hizmetin bu bir buçuk sene de köyümüze gelmesini sağladık ama biraz önce de söylemiş olduğum gibi Yeniköy'e bağlanmamızı sağlayacak olan köprü, denize ulaşımımızı sağlayan bir buçuk kilometrelik toprak yolun asfaltlanması, Defne sahalarının açılması, ÇınardereMevkine  Mesire Alanı açılması ve tarım sulama barajı ile ilgili gelişmeler bizler için çok önemli bu konularda Sayın belediye başkanlarımızdan yardımlarını, desteklerini bekliyoruz son olarak  Ballıkaya Köyü sakinleri başta olmak üzere bütün Karacabeylilere, Bursalılara bütün hemşerilerime sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum sağlık ,sıhhat, afiyet içerisinde olsunlar demek istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Röportajımız esnasında hep yanımızda olan Ballıkaya tepesine çıkmamızda da yardımcı olan Sami Sarı Ağabeyimiz başta olmak üzere Osman Deveciler, Sefer Yıldız ve Şaban Avcular ağabeylerimize de röportajımıza  yapmış oldukları katkılardan ötürü teşekkür etmek isteriz.