Özkan YILDIRIM

- Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım

BİRÇOK GÖREVLERDE BULUNDUM

- 1984 Gürsu doğumluyum, aslen Bulgaristan göçmeni bir ailenin evladıyım. İlk ve ortaokulu Gürsu'da okudum, sonrasında Bursa Anadolu Lisesi’nde lise tahsilimi tamamladım. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdim. Evliyim 3 çocuk babasıyım. Cumhurbaşkanımızın ilk öğüdünü tutmuş olduk böylelikle. İkizlerim var bir kız, bir erkek bir de onların ağabeyleri var.1951’den beri burada ticaret ile intikal etmiş rahmetli dedem ve babam. Biz de hala ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çiftçilik yapıyorum ve meyve üreticisiyim. Gürsu ile alakalı çeşitli kurum ve kuruluşlarda bugüne kadar görev aldım. Ziraat Odası’nda yönetim kurulu üyeliklerimiz oldu. Onun haricinde yine Gürsu Kültürünü Yaşatma Derneği’nde görevlerimiz oldu. AK Parti kurulduğundan beri gençlik kolları ile başlayan bir serüvenimiz var. Siyasi hayatımıza AK Parti'de başladık, uzun yıllar Gençlik Kolları daha sonrasında 2014 yılında ana kademede başkan yardımcılıkları İle başlayan süreçte 2018 yılında da ilçe başkanlığı görevine büyüklerimizin teveccühü ile görevlendirilmiş olduk, halen devam ediyoruz.

-Gürsu'da çalışmalar nasıl gidiyor teşkilat anlamında acaba sayın başkanım?

 15 BİN HEDEFİMİZ VAR 

-Üye çalışmaları ile alakalı öncelikle bilgi vermek isterim. Gürsu'da bizden önceki dönemlerden itibaren artan bir grafik ile seçimlerden çıkıldı, son seçimde Cumhur ittifakı olarak yüzde 63,5 oy aldık. Üye sayımız biz göreve geldiğimizde 11 bin civarındaydı, şu anda 13 bin 500 civarında üyemiz var. 3.5 yıllık süreçte bu düzeye geldik. Bundan sonraki hedefimiz rabbim nasip ederse inşallah üye sayımızı Gürsu'da 15 bine çıkartmak. Buna da ulaşacağız. Geçtiğimiz bir önceki hafta cumartesi pazarımız da standımızı kurduk. Pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz bir süreçte yine vatandaşımızın çok güzel teveccühü ile karşılaştık. İnsanlar AK Parti'yi bekliyorlar, insanların umudu açıkçası AK Parti. Biz insanlarımıza dokundukça, gittikçe sıkıntıları varsa da yine AK Parti ile bizlerin aracılığıyla sıkıntılarının aşılacağını açıkçası insanlar biliyorlar inanıyorlar. Hızlı bir şekilde üye çalışmalarımıza devam ediyoruz.

GÜRSU’DA HİZMET KERVANI HIZLA DEVAM EDİYOR 

Yerel yönetim olarak belediyemiz ile başkanımızla beraber uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Başkanımız da yerel yönetimler ile alakalı çalışmalarında seçim beyannamesinde sunduğumuz hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Pandemi koşulunda ekonomik sıkıntılara rağmen Gürsu hem yerel hizmetler ile büyümeye devam ediyor hem de merkezi hükümetten almış olduğu hizmetlerle büyümeye devam ediyor. Türkiye'de 4 tane bulunan bir tanesi Gürsu'da bulunan sporcu fabrikası yine gençlik merkezimiz, büyük şehrimizin kapalı pazar yerimiz Yenidoğan mahallemizde, burada zaten vardı. Belediyemizin kendi imkanları ile yapmış olduğu kültür merkezi şu anda bitmek üzere. Hastanemizden bahsederken Cüneyt başkanımızı da anmadan olmaz. İsmi ile var oldu hastanemiz yapıldı, faaliyete geçti işte onun yolları da inşallah yapılacak çok güzel bir şekilde. Buranın aktif bir hastane olarak hizmet vermesi ile ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Daha birçok projelerimizde halihazırda devam ediyor onlar da inşallah peyderpey biterek hizmete girecek.

-Başkanım Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman neredeyse her konuşmasında 2023 yılının çok önemli olduğunu belirtiyor bu konuda siz neler söylemek istersiniz?

2023 SEÇİMLERİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

-2023 hedefleri doğrultusunda teşkilatlar olarak sivil toplum kuruluşlarımız, hemşeri derneklerimiz ve vatandaşlarımız ile birebir buluşmalarla görüşme ve istişarelerle 2023 yılında cumhurbaşkanımızı tekrardan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak adına teşkilatımıza ve partiye düşen ne ise biz onun yolunda devam ediyoruz. İldeki temsiliyet noktasında eğitim ve katılımlar anlamında Gürsu hep ilk 3'ün içerisinde oldu. İl Başkanımız Davut Gürkan başkanlığında planlamalar ile programlarla süreci inşallah 2023'e hep birlikte taşıyacağız. Şöyle; belki biraz iddialı gelecek, vatandaşımıza doğru gidip doğru anlatırsak, bizim ittifak olarak hedefimiz yüzde 70. Yerel seçimlerde de bizim açıkçası o zaman da yüzde 70 hedef koymuştuk 63,5 oldu. Bu 63,5’un üzerinde olmalı ama hedefimiz yüzde 70 Gürsu’da.

Dolu dolu AK Parti 20 yıldır iktidarda. Kamuoyu araştırmalarında son zamanlarda yaşanılan ekonomik sıkıntılardan sizi kim kurtarır diye sorulduğunda vatandaşa  Recep Tayyip Erdoğan cevabı açık ara önde. Bu dünya literatüründe pek görülmüş bir şey değil herhalde başkanım?

SON 20 YILDA YAPILANLARI MUTLAKA KARŞILAŞTIRIN

- Kesinlikle. Şöyle ki; AK Parti sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyor. 11 milyonu aşkın üyesiyle AK Parti dünya konjonktüründe değerlendirdiğimizde en büyük sivil toplum örgütü. 20 yılın sonunda hala Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’ye olan güvenin sebebi de vaatlerle değil yaptıklarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Ben bunu yerelde de hep söylüyorum. Bizim AK Parti iktidarı döneminde il, ilçe, kasaba, köy ve mahalle neresi olursa olsun yapılanlarla, Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetleri karşılaştırabilirsiniz. Bizim dönemimizde kat kat fazla yapıldığını görürsünüz. Bununla ilgili hep gurur duyduk. Neden gurur duyduk? Söz verdiklerimizi yerine getirdiğimiz için gurur duyduk. Bir söz verdiysek Cumhurbaşkanımızın hedefleri yükseltmesi ile 2 yaptık, 3 yaptık ve 5 yaptık. Bölünmüş yollardan, hastanelerden, üniversitelerden, köprülerden veya barajlardan aklınıza ne geliyorsa yapılmış olan hizmetlerin tamamı Cumhuriyet tarihi ile AK Parti iktidarına kadar yapılanlarla kıyaslandığında kat kat fazla yapıldığını görürsünüz. Biz bunu teşkilat başkanı arkadaşlarımıza da görüştüğümüzde ifade ederken bizim sahada çok konuşacak donemiz var. Ben esnafım çeşitli meslek gruplarından gelen insanlarla beraberiz konuştuğumuzda işte ‘ekonomik sıkıntı’ diyorlar.

ŞU ANDA ÖZEL BİR DÖNEM YAŞANIYOR

Tamam ekonomik sıkıntı var. Tamam ama bütün dünyada aynı sıkıntılar var. Şu an özel bir dönem yaşıyoruz, dünyanın yüzyılda bir yaşadığı pandemiden sonra ekonomik göstergeler ile konuşuyoruz. Bu çok afaki bir durum bu öngörülebilir bir durum değil. Enerji ise enerji, gıda fiyatları ise gıda fiyatları Avrupa Birliği üyeleri ile kıyasladığımızda dahi bunu görürsünüz. Devletimiz bunu vatandaşımızı minimum oranda etkilemesi için korumalar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanımız tekrardan iyileştirmeler yaptı. Buna doğru şekilde bakmamız lazım. Asgari ücreti 2 bin 850 liradan 4 bin 250 liraya beklenmedik şekilde yükseltti. Hep dar gelirliler için. Bizler hayat standardını o kadar yükselttik ki, refah seviyesi o kadar yükselttik ki insanlar oradan taviz vermeden aynı şekilde devam etmesini istiyorlar. Kesinlikle haklılar. Bu durum yine devam edecek. Yine AK Parti döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde bu devam edecek. Belli noktalarda tabii sıkıntılı günler geçiyor geçmekte. Ama bunların arkası Allah'ın izniyle güzel günler, biz buna inanıyoruz. Pandemi döneminde sosyal hayatı kısıtladığımız, kısıtlamak zorunda kaldığımız dönemde bile üretim ile alakalı hiç taviz vermedik. Bu çok önemli her şeyi ürettik ürettiğimiz noktada şu andaki büyüme oranları ihracat rakamları ihracatın ithalatı karşılama oranı o makasın kapanması vesaire ekonomik göstergeler ile alakalı çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Fakat bunun tabii yansımadı hemen olmuyor. 

2022’NİN İKİNCİ YARISI İLE BİRLİKTE OLUMLU YANSIMALAR OLACAKTIR

Ama şunu ön görebiliyorum 2022’nin ikinci yarısı ile ilgili olarak insanların beklentilerini karşılayacak noktada olacağına inanıyorum. En sonunda biliyorsunuz bir savaşta çıktı bu sefer kuzeyimiz de. Bugüne kadar hep söyleneni yapan bir ülke olmuşken bugün dünyada savaşın konuşulduğu yerde müzakere ortamında Türkiye'de olsun İstanbul'da olsun istenilen bir noktaya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde görüşülmesinin istenildiği bir noktaya geldik. Yani ülkemizin yurtdışı arenadaki etkinliği, tanınırlığı, haysiyeti, bilinirliği ile ilgili hat safhada güzel gelişmeler oluyor. Bugün savaşın seyrine etki edecek teknolojik silahların kullanıldığı noktalarda SİHA’ların İHA’ların savaş sahasında yaptığı başarılı uygulamaları da görüyoruz. Savaşı onaylamama, doğru bulmamakla birlikte savunma sanayimizde her zaman güçlü olmalıyız. Caydırıcı güç olmak çok önemli bu manada Türkiye bölgesel ve dünya sahnesinde görünen bir aktör olmuştur. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ufku ile oluyor.

-Peki son olarak başkanın buradan değerli Gürsululara neler söylersiniz?

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ÜMMETİN UMUDU VE LİDERİ, BU UNUTULMAMALI!

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

-Bugüne kadar hakikaten Türkiye çapında da söyleriz bunu, Gürsu ölçeğinde de söyleriz. Bugüne kadar elhamdülillah ne yapıldıysa AK Parti iktidarında Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetiminde gerçekleşti. Bugünden sonra da yine ne yapılacaksa AK Parti kadroları ile ve Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile yönlendirmesiyle liderliği ile yapılacak. Bizim şunu benimsememiz lazım, bilmemiz lazım. Bizim için çok kıymetli olan birliğimiz beraberliğimizdir. Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın ümmetin umudu ve lideri olduğunu unutmamak lazım. Bize düşen memleketimizin, devletimizin yanında olmak, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında olmaktır. Hemşerilerimizden bugüne kadar nasıl ki her seçimde bizlere desteklerini fazlasıyla verdilerse bugünden sonra da bu desteğin artarak Sayın Cumhurbaşkanımızın özelinde 2023 seçimlerinde sandıklara yansıyacağına ben inanıyorum. Hepsini saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.