Gökçe Çalişci
Vatan Partisi üyeliğine geçen Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursaspor Eski Yönetim Lideri Emin Adanur ve  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ortak basın açıklamasında bulundu.
Perinçek'in konuşmasından öne çıkan satır başları;

Bu deprem nedeniyle propaganda ve kötü düşüncelerin meydana geleceğini düşünüyorum. Acıları güce çevireceğiz, acıların üstesinden gelecek güce sahibiz. Devletimiz vatandaşın imdadına koşacaktır. Vatan Partisi olarak biz de vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Türkiye'nin önünde büyük çözümler var, çözüm Türkiye'nin kapısını çalıyor siz duyuyor musunuz? İki sebebi var çözümün Türkiye'nin beş yüz milyar dolar borcu var, Türkiye'nin dış ödemeler açığını büyüterek yaşaması mümkün değil, kapıda ki büyük çözüm üretim. Borçlanarak değil, üretim çarkını nüfus ve insan gücünü üretim süreçlerine sokarak, ancak üretim ile Türkiye ayakta kalabilir. Bu bir arzu değil mecburiyettir. 2. neden Ege ve Akdeniz'e baktığımızda Amerika'nın namlularını görüyoruz. Doğu Akdeniz'de namluları görürken tatbikat ayağına sınırlarımızda dolaşanları görüyoruz. Türkiye büyük çözümün eşiğinde 1 ekonomi 2 ise güvenlik. Türkiye ittifak birikimini Amerikan İsrail eksenli tehdide karşı durması lazım. Komşularımıza baktığımız zaman Amerika ile savaşan ülkeler Türkiye'nin ittifak birikimini oluşturmakta. Türkiye Atlantik sistemi içerisinde ekonomisini sürdürme şansına sahip değil, borçlanma ekonomisi dayatılmakta. Atlantik sistem içinde ekonomi ve güvenliğimiz tehdit altındadır. Bunun çözümleri Vatan Partisi'ndedir, birikimleri ile planlar yapmıştır. Çözümler hazırlamıştır. Çözümle ilgili olarak sistemin partiler 6'lı masa var. Bütün çözümleri Amerika'ya bağlı Amerika'nın derin devlet listelerinde adları anılmakta. İktidarda olan AK Parti bocalama içinde.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Güçlü devlet 300 milyar doları ülkeye getirir, Türkiye'nin o gücü var. Ancak o kararlılığı uzak görüşü ve halka bağlılığı getirmek. 2021 yılında bankaların kârı 90 bin, bir yıl içinde 433 milyar liraya çıkıyor. Arada 340 milyar gibi muazzam bir kaynak var. Bu para Türkiye'nin yatırım sermayesine dönüşebilir. Türkiye'de kaynak var ama kaynaklar faiz yoluyla dışarıya akarak yağmalanıyor.  
Vatan Partisi bir ittifakın parçası mı?
Bizim bocalamalara ortak olmamamız lazım AK Parti ve MHP milli ve yerli cephede bu güzel ama bu konumların gerektirdiği ağırlık konusunda bocalamadalar. Cumhur İttifakı ise müttefiklerini yiyor,  MHP'yi bitirdi. İttifakın koşulları yanlış beraber yönetiyorlar, MHP kriko durumunda kişiliğini kaybetti. Vatanseverler kopmaya başladı, bu AK Parti ve MHP'nin hatası. Eskiden MHP'nin vatansever iddiaları vardı, şu an öyle bir durum yok. Vatan Partisi Cumhur Partisi'nden bağımsız. 
Sinan Ateş cinayetini nasıl yorumlarsınız?
MHP'ye zarar vermek insanları koparmak için işlendi bu cinayet. Ben sonuçlarına bakıyorum. MHP'ye zarar vermek için işlendi.

Editör: Duygu Doğan