Mustafa TANITAN – Ufuk IRGAŞ

Bursa Çocuklar Gülsün Derneği Başkanı Sibel Arı'nın Altınsaban Spor Kulübü ile başlattığı kütüphane ve okul yaptırma projeleri büyük ilgi görüyor. Kuruluşundan bu yana sayısız örnek projelerle adından söz ettiren başarılı başkan son olarak Şırnak İdil Mehmet Akif İmam Hatip Okulu ile Diyarbakır Meydan Şehit Asteğmen Mehmet Bozkurt İlk Okulu Kütüphanesi’ne kitap yardımında bulunmuştu. Sibel Arı, Altınsaban Spor Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği kampanyada toplanan kitapları geçtiğimiz hafta sonu Soğanlı Altınsaban Tesisleri’nde düzenlenen sade bir törenle ihtiyaç sahibi okullara göndermişti.

SIRADA KONYA VE DİYARBAKIR VAR

Koronavirüs yüzünden geçici olarak derneğine kilit vurup, Altınsaban Spor Kulübü ile hareket ettiğini açıklayan başarılı başkan Sibel Arı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçtiğimiz hafta içinde Arabayatağıspor, MNÇ ve Demirtaş Bursaspor Futbol Okulları’nda çalışmalarını sürdüren minik futbolcularla bir araya gelerek kitap okumaları ve okudukları kitapların özetlerini çıkardıktan sonra doğu illerde kütüphaneleri olmayan okullara gönderilmek üzere Altınsabanspor Kulübü’ne gönderilmesi ricasında bulundu. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen kampanya ülke genelinde de ses getirdi. Arı'nın takdire şayan faaliyetlerini duyan Konya'nın Taşkent ilçesinin Bolay Köyü İlköğretim Okulu’ndan bir yetkili Arı'yı telefonla arayarak okullarına kütüphane yaptırması teklifinde bulunurken, Diyarbakır Hani Yukarıturalı İlkokulu’ndan restorasyon teklifi yapıldı ancak Sibel Arı restorasyona sıcak bakmadığını; okulun yıkılıp yeniden İnşa  edilmesinden yana olduğunu okul yetkililerine iletti. Arı en kısa zamanda Diyarbakır'a giderek yetkililerle görüşeceğini ifade ediyor. Bu arada Arı’nın sosyal medyadan paylaştığı projelere onlarca firma ve iş adamlarından da destek sözü geldiği ifade ediliyor.

SİBEL ARI KİMDİR?

Orhaneli Sadağı Yeşiller İkizoluk köyünden Bursa’ya göç edip Kanalboyu’na yerleşen Yörük çiftin evlatlarından biri olan Sibel Arı, 31 yıl önce dünyaya gözünü açtığı gecekonduda yokluklar içinde okuyarak öğretmen oldu. Çocuk anneler misali henüz 15 yaşında istem dışı bir evlilik yapan Arı'nın bu evliliğinden "çocuklarım benim her şeyim" dediği iki kız ve bir de erkek evladı dünya ya geldi. Şiddet ve uzaklaştırmalarla geçen 13 yılın sonunda Sibel Arı anlaşmalı olarak boşandı. Sokaklarda ağlayan bir çocuk gördüğü zaman başını okşayıp derdini dinledikten sonra çareler arayan, hasta ve yoksul vatandaşların ameliyatlarına varıncaya kadar yardımlarda bulunan; tanıyanların "iyilik meleği" dedikleri, kendini yetim ve engelli çocuklara adayan Arı şimdilerde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Altınsaban Spor Kulübü’yle birlikte "Haydi Sen de Minik Ellere Dokun" diyerek başlattığı projeyle taktir topladı.

‘ARI’ MİSALİ ÇALIŞIYOR

Kütüphanesi olmayan okullara giden çocukların kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını bir nebze de olsun karşılamaya ve destek olmaya çalışıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan, çocuklarımıza faydalı olmaktan onur ve gurur duyduğunu her fırsatta dile getiren Bursa Çocuklar Gülsün Derneği Başkanı Sibel Arı, pandemi sırasında da tedbirlere uyarak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Altınsaban Spor Kulübü’nün 25 Nisan’da yapacağı genel kurulda yönetim kurulu üyeliğine de seçileceğini dile getiren Arı, kendisine bu imkanı sağlayan Altınsaban Spor Kulübü Başkanı Fikret Koçanalı’ya da teşekkür ettiğini ifade ediyor.

"YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR"

Özlüce Adamola Restoran işletmecisi Muhsin Akkuş'un düzenlediği onuncu yıl kutlamasında bir konuşma yapan Sibel Arı, "Öncelikli olarak bana bu sürpriz bir kutlamayı düzenleyen mekan sahibi Muhsin Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Sürpriz misafirlerinde katıldığı kutlamada son on yılda gerçekleştirdiğim ve gerçekleştirmeyi planladığım projelerimden sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Spor kulübümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz doğuda kütüphanesi olmayan şehir ve köylere kütüphane kurduk. Futbol Eğitiminde Kitap okumanın önemini minik sporcularımızla paylaştık. Futbolcu kardeşlerimize Kitap okumanın faydalarını açıkladık, Köy okullarının İnşaatlarına hız verdik. Diyarbakır Hani Yukarıturalı İ.O.O. yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek, Nilüfer’de arsa temin edersek Şehit Polisimiz Erman Özcan adına kütüphane inşa edeceğiz. Çadırdaki hayatlara önemli dokunuşlar gerçekleştirilecek; lösemi, kelebek hastası ve SMA'lı çocukların tedavilerinin gerçekleştirilmesinde önemli adımlar atılacak, yetim ve öksüz çocuklara ücretsiz spor eğitimi sağlanacak, mağdur kadınlara yeni hayatlar ve destekler verilecek. Kitap okumayan çocukların hayal kuramayacakları anlatılacak ve okuyan bir toplumun oluşması adına evlatlarımız için en güzel farkındalık projeleri oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti