Yeri gelip yağmur duası yaptığımız, kuraklık olmasın diye korktuğumuz, bir yudum suyun hayat kurtardığını bildiğimiz halde, hastane gibi bir yerde neden sular boşa akar ve bu duruma nasıl izin veriliyor anlamak mümkün değil.

Yaklaşık bir ay önce rahatsızlığım sonucu Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittim. Yapılan tahlil sonucu ultrason servisine yönlendirildim. Sıra beklerken tuvalete kadar gittim ve gördüm ki tuvaletin birindeki çeşme sürekli akıyor. Her ne kadar çeşmeyi kapatmaya çalışsam da başaramadım ve çıkışta görevli personele durumu bildirdim.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

Ve 4 Eylül (Salı günü) tekrar hastaneye gittim ve ultrasona gittim. Merak ettiğim için tuvalete hususi olarak gittim ve ‘muhtemelen arıza daha o günlerde giderilmiştir’ diye düşündüm. Ancak koridordan daha akan çeşme sesi geldiğini duyunca hayal kırıklığına uğradım. Bırakın arızanın giderilmemiş olduğunu, eskiye göre su çok daha fazla akıyordu.

BİR YUDUM SU HAYAT KURTARIRKEN

Yeri gelip yağmur duası yaptığımız, kuraklık olmasın diye korktuğumuz, bir yudum suyun hayat kurtardığını bildiğimiz halde, hastane gibi bir yer neden bu duruma izin veriyor açıkçası anlayabilmiş değilim. Hadi diyelim ki benim söylediğim personel bunu gerekli yere iletmedi. Hastanede çalışan veya temizlik personelinden hiç mi kimse mi bu durumdan etkilenmiyor? Bu nasıl bir zihniyet ve anlayış?

BAŞHEKİMLİĞİN DİKKATİN

Bu sebeple bende duyarlı bir vatandaş olarak, Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimliğine durumu bildiriyor ve gereğinin yapılmasını önemle arz ediyorum. Çünkü ben bu durumun bir aylık kısmını biliyorum? Ya gerçek nedir? Ne zamandır bu çeşme bu şekilde, boşa akıyor… Bilen var mı? Sanmıyorum olduğunu… Yazıktır günahtır!..

Saygılar

 

Sevgi TELEK

 

Lütfen çözün artık!

Yıldırım Belediyesi’ne bağlı Vatan Mahallesi’nden yazıyorum. Kaç defa şikayet etmemize rağmen sorunumuzla hiç kimse ilgilenmiyor. Ve mahallemizde bulunun naylon hurdacısının yaptığı gürültü, koku ve kurum yüzünden evimizde oturamıyoruz.

GEREKİRSE BAŞBAKANLIĞA KADAR GİDECEĞİM

Şikayetimiz üzerine bazen geliniyor. Ancak ‘kartpostal’ izlermiş gibi bakıp gidiyor. Durum da aynen kaldığı yerden devam ediyor. Bildirmek isterim ki şayet bu duruma belediyemiz bir çözüm getirmezse, Ankara’ya, Çevre Bakanlığı’na, oda olmadı Başbakanlık'a bu kez hurdacığı değil, sizi belediye olarak şikayet edeceğim.

BU BİR TEHDİT DEĞİLDİR

Lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu bir tehdit vs. değildir. Sadece hakkımızı arayacağımızın beyanıdır. Çünkü hayatımızı zindan eden bu hurdacıyla bizler asla yaşamak zorunda değiliz ve de buna belediyemiz çözüm bulmuyorsa, o zaman da bulana kadar uğraşırız.

Şayet yazdıklarımızdan şüphe duyan varsa, lütfen buyursun mahallemize ve durumu kendi gözleriyle yerinde görsün.

Saygılarımla

Mahalleli adına

S.B

İşkembe pisliği hala sokakta!

Alemdar Mahallesi Çimento İlköğretim Okulu karşısında yeni yapılan evlerin önünde, Rüyapark Düğün Salonu çevresinde bayramdan beri kalma işkembe pisliği hala duruyor! Hal böyle olunca da etrafa artık çok pis kokular ve de bolca sinek yayılıyor.

BİR KİŞİNİN DUYARSIZLIĞINI TÜM MAHALLE ÇEKİYOR!

Çevredeki herkes bu durumdan çok rahatsız. Özetle; Duyarsız bir insanın yaptığı pisliği tüm mahalle çekiyor. Bunun için de Osmangazi Belediyesi’ni artık haberdar etmek ve de bu duruma bir çözüm getirmelerini rica ediyorum.

LÜTFEN MÜDAHALE EDİN

Lütfen, bizler bir an önce artık bu pisliğin kalkmasını istiyoruz. Bölgede 4 tane düğün salonu var ve buradan gelip geçenler her kez çok rahatsız bu durumdan.

ANLAYAMADIK!

Ayrıca anlayamadığımız bir konu da: Şu çöp arabaları gelip çöpleri alırken, onun kokusunu ve o pisliği nasıl görmüyorlar? Ve görüyorlarsa da (ki görüyorlar) neden müdahale etmiyorlar? İlla ki söylemek mi gerekli? Belediyeden bu işkembe işkencesinden bizi kurtarmasını rica ediyoruz.


Saygılarımızla

Mahalle Sakinleri

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

27 Ağustos 2018 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Köyümüzün suları akmıyor”  isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “…Mustafakemalpaşa Doğancı Köyü’nde çeşmelerden gelen su çoğu zaman akmıyor…” denilmektedir.

Belirtilen adresteki su sorunuyla ilgili Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar ile görüşülerek herhangi bir su sıkıntısı olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca konu ile alakalı olarak Alo 185 Çağrı Merkezi’nde herhangi bir kayda rastlanmamıştır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

****

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 27 Ağustos 2018 tarihinde ‘Neden Durdurdunuz?’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Çekirge Devlet Hastanesi karşısında bulunan bölge, dinlenme alanı olarak belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince düzenlemeye başlandı. Eylül sonu itibari ile çalışmaların tamamlanması planlandı.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü