Özlem ATAÇ 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar açıklandı. Kurulduğu günden beri öğrencilere başarı kapılarını açan bir anahtar görevi gören Tan Anadolu ve Fen Lisesi Balat Yerleşkesi bu yıl da öğrencisi Yekta Eren Ercul’un Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS)  Türkiye’de elde ettiği başarıyla adından söz ettirdi. 4 yıldır Tan Okulları’nda eğitim gören Yekta Eren Ercul, YKS sayısal alanda Bursa 1.’si ve Türkiye 5.’si oldu.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

İLK 100’DE 7 DERECE
Öğrencisinin elde ettiği başarıyı 52. yaşına bir ödül olarak gördüğünü belirten Tan Anadolu ve Fen Lisesi Balat Yerleşkesi sahibi Şükrü Akyollu, “Evladımızın bu dereceyi yapması asla bir rastlantı değil. Seneler önce biz okul yönetimi olarak bir karar aldık ve bu karar gereğince artık çocuklarımızı herhangi bir eğitim kurumuna göndermeyip, bütün her şeyi burada yapacağımız, ‘Tan sistem’ denen bir sistem oturttuk. Bu ‘Tan sistem’ ile öğrencilerimizi üniversiteye tam hazırlıyoruz. Çocuklarımızın bugün aldığı dereceler dün de vardı, ondan önceki gün de vardı, yıllardır var… Tabi bu yıl daha muhteşem bir derece aldık. Birçok okulun hayatı boyunca elde edemeyeceği bir başarıyı bir yılda yakalaması gurur verici. Düşününüz, 2 buçuk milyonun içinden ilk 100’e 7 tane öğrencinizin girmesi... Dolayısıyla bu bizi çok çok mutlu etti ama bu beklenmedik bir sonuç değil, biz bunu Tan okulları olarak hep yapıyoruz. 52 yaşımı dolduruyorum ve bu evladımız bana bu yaşıma özel bir ödül verdi. Onu candan kutluyorum” dedi.  

ÖDEVLER, TIRMANDIĞIM BASAMAKLARIM
YKS Sayısal alanında Bursa 1’incisi, Türkiye 5’incisi olan Yekta Eren Ercul, “4 yıldır Tan Okulları’nda okuyorum. Kişisel olarak belli bir çalışma düzenim yokken 9-10. sınıftan beri dersi derste dinledim. Öğretmenlerimizin bize verdiği ödevler ve etkinlikler tamamen başarıya götüren ilk basamaklar. Ödevleri eksiksiz yapmayı da sınava giderken topladığım meyveler olarak görüyorum. Açıkçası Tan Okulları’nda okuyan biri zaten dersi derste dinlerse ve ödevlerini yaparsa planlı bir şekilde sınava hazırlanmış olur. Yıllarca zaten bu şekilde eğitimimi sürdürdüm, son yıl öğretmenlerimiz üzerimize daha çok düştü ve geleceğimize rehber oldu. Sadece ders çalışmak yetmiyor, konuyu bitirmediği halde ısrarla soru çözen çok arkadaşımı gördüm. Bu benim için yanlış bir uygulama, ben anlamadığım küçük bir konu bile olsa o konuyu öğrenmeden uygulamaya geçmiyorum. Yaşadığımız salgının ilk günlerinde pes etmeyi düşündüm ve o dönemi öğretmenlerim sayesinde çabuk atlattım. Tercihimi Bilgisayar Mühendisliği’nden yana kullanacağım. Sınırı neyse en yüksek sınıra ulaşmak hayalim” dedi. 

Oğlumuzun başarısının şahidiydik
Yaşadıkları gururu anlatamadıklarını belirten Yekta Eren Ercul’un babası K. Ali ve annesi Nermin Ercul çifti ise şöyle konuştu: “Oğlumuzla duyduğumuz gururu anlatmaya ne günler yeter ne aylar ne de seneler. Anne babası olarak aslında beklediğimiz bir sonuçtu, çünkü oğlumuzun ne kadar düzenli çalıştığının, ne kadar emek verdiğinin ve gittiği okulun ne kadar başarı getireceğinin şahidiydik. Buradan, bu başarıda emeği geçen Tan Okulları öğretmen ve idarecilerine çok teşekkür ederiz. YKS sınavında oğlumuz Yekta gibi başarıyı yakalayan tüm öğrencileri tebrik ederken, bu yıl başaramamış öğrencilere ise ‘hiçbir şey için geç değil’ diyerek başarılar diliyoruz.”