Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Kemal Başkanım, öncelikle bizlere ekibimizi uzun yıllardan sonra yeni ofisinizde e misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sanayi Caddesi'ne geçmişsiniz Mudanya yolu üzerine daha güzel olmuş daha ferah bir mekan bunun için sizlere hayırlı olsun demek istiyorum. Baştan sizi tanımak isteriz sonrasında Bur Koop’un kuruluşu ve bugünlere geliş süreciniz ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim.

Yeni ofisimize gelip bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirme fırsatı tanımış olduğunuz için ben de size teşekkür etmek istiyorum. Ben Kemal Arman 1968 Orhaneli Göynükbelen doğumluyum. Göynükbelen Bursa'nın hemen hemen en büyük köylerinden biriydi, sonra belde oldu belediye oldu. 2014'te belediyeden çıktıktan sonra mahalleye dönüştü. 18 yaşında şoförlüğe başladım, minibüsçülük yapıyordum. Daha önce köyden Bursa'ya minibüsçülük yaptım. Göynükbelen-Bursa arasında ve ardından taşımalı eğitime geçildiğinde o süreçte servisçilik yaptım çevreden çocuklarımızı toplayarak sabahları getirdim, akşamları götürdüm. Ayrıca esnaflarımız vardı. Market, minibüsçülük ve servisçilik yaptık, ağabeyim babam üçümüz beraberdik. Sonra askere gittim askerde de şoförlük beni bırakmadı orada da şoförlük yaptım. Askerlik dönüşü tekrardan burada minibüsçülüğe devam ettim yine taşımalı eğitime devam ettim. Evlendikten sonra ayrıldık abimden babamdan, herkes kendi işini yapmaya başladı.1997 Ağustos ayında Bursa'ya geldim Hocailyas Okulu'nda okul servisçiliğine başladım. Özel okullar,fabrikalar derken bu zamana kadar devam ettik.

2015’DE KOOPERATİFİMİZİ KURDUK

2015 yılında Kooperatifimizi kurduk, kooperatifte 25 arkadaş bir araya geldik. Arkadaşlarımızın teveccühü ile yönetim kuruluna başkan olarak seçildim. 6 seneden beri kooperatif başkanlığını yürütmekteyim. Ayrıca 11 senedir de Bursa servis araçları ve halk otobüsleri Odası'nda yönetimdeyim. Bunun yanında Marmara Bölgesi Kooperatifler Birliği’nde yönetim kurulu üyesiyim. Şu anda 26 üyemiz var toplamda 26 üyemizin 120 aracı işte bazılarının 1 -2 bazen 3'er tane beşer tane araçları olanlar var. 200 civarında toplamda araç çalıştırıyoruz 80 civarında da bu anlamda dışarıdaki destek alıyoruz bazı arkadaşlarımızdan.

Başkanım Yeni ofisinize geçmişsiniz. Bu arada hayırlısı olsun demek isterim?

YENİ OFİSİMİZE TAŞINDIK

Acemler trafiği bizi çok yoruyordu hem okullarımıza, hem sanayiye daha yakın olmak için buraya geldik. Otopark anlamında da da eski yerimizde çok sıkıntı oluyordu. Burada park anlamında sıkıntı yok. Güzel bir hizmet anlayışı sunmak için buraya geçtik, hem de çalışma alanlarımıza okullarımıza fabrikalarımıza daha yakın oluyoruz bir eksiklik ya da bir sıkıntı olduğunda daha çabuk müdahale edebiliyoruz. O yüzden burası iyi oldu.

SIFIRDAN BUGÜNLERE GELDİK

Kooperatifimizi kurduğumuzda, sıfırdan başladık bir yıl kadar mücadele ettik. 1 yıl sonra yavaş yavaş işlerimiz açılmaya başladı. Burada üye arkadaşlarımız olsun esnaf arkadaşlarımız olsun Bursa'da da biraz geniş ağımız var.24-25 yıldır oldu bu işe başlayalı çevremizde oluşmaya başlayınca onların da katkısıyla belli bir yerlere gelmeye başladık. Bizde boş durmadık mücadele ettik fabrika okul araştırdık güzel yerler olması ile ilgili çalıştık. Şu an 11-12 tane fabrikamız oldu.5-6 tane okulumuz var Bursamızın önde gelen büyük okullarından 3 Mart Çağdaş Eğitim Kooperatifleri okullarını 4 yıldır çekiyoruz.

BİR ÇOK ALANDA SERVİS HİZMETİ SAĞLIYORUZ

Sınav Koleji Özlüce’yi geçtiğimiz yıla kadar 4 yıl çektik ama kısmet değilmiş bu sene için anlaşamadık. Kısmet değilmiş. Yine birçok devlet okulumuz var üyelerimizin kendi taşıdıkları devlet okulları ağırlıklı. Odunluk’ta İMKB Fen Lisesi var orasını da taşıyoruz 4 yıldan beri. Bünyemizde birçok okulumuz var, ayrıca az önce de söylemiş olduğum gibi fabrikalar anlamında da birçok önde gelen fabrikamızın servis taşımacılığını biz gerçekleştirmekteyiz. Bursa’mızın önde gelen fabrikalarından olan İnoksan fabrikamızın da servis taşımacılığını biz gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Bursa’nın önde gelen Sanayi kurumlarından Zimaş Zincir ve Topçesan Zincir fabrikalarının da servislerini biz sağlıyoruz. Tombaş Grupla’da çalışmaya başladık ve 23 aracımızla orada hizmet veriyoruz. Bunun yanına da yine birçok fabrika servisini de gerçekleştirmekteyiz.

YÖNETİMİMİZ UYUM İÇERİSİNDE

Her zaman daha iyiye, bu işi daha iyi nasıl yaparım mücadelesini vermekteyiz. Bu anlamda bütün üyelerimizi bütün esnaf arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda daha iyi fabrikalarda okullarda bağlantı kurma çabalarımız devam ediyor yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte. 7 kişilik yönetimimiz var. Yardımcım var Osman Bay yine Ali Ceylan ,Yunus Artık,Ramazan Sansar, Mustafa Başak ve Aytaç Arman yönetimimizdeki diğer isimler. Tüm çabamız şoför, esnafımızın ve üyelerimizin refahı için. Başta üyelerimiz olmak üzere, şoför esnafımız ve bütün Bursalılara 84 milyon Türk insanına Bursa'dan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ,

ABDULKADİR GEYLANİ CAD.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

NO:53 K:2 D:1