Ulaş Girgin

Türkiye’nin her şehrinde sıklıkla kullanılan toplu taşıma araçlarına biniş için bilindiği üzere şehre özel kartlara para yükleniyor. Fakat bazen kart yüklemek için kullanılan istasyonlardaki makinelere veya yükleme yapan bayilere civarda rastlanmıyor. Bursa’da bu gibi durumlar için hayat kurtarıcı bir uygulama bulunuyor. Uygulama sayesinde akıllı telefonlar aracılığı ile BursaKart’a online olarak para yüklenebiliyor.

terminal04

Online yükleme yapmak için BursaKart mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. İndirme işleminden sonra üyelik oluşturup ekranda çıkan panelde online işlemlere tıklayıp kart ekle butonuna bastıktan sonra, eklediğiniz karta isim verip arkasında bulunan seri numarasını istenilen alana yazmanız gerekiyor. Bu işlem sonunda karşınıza gelen ekranda kredi kartınız aracılığı ile BursaKart’a para yükleme veya BursaKart’ınızı abonman karta dönüştürme imkanınız oluyor.

kurallar-rayli-sistemler-tramvay-1024x694

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Bu uygulama sayesinde yükleme noktası bulma arayışı veya otobüs içinde kart isteme zorluklarından da kurtulunmuş oluyor. Ayrıca uygulama indirme veya internete ulaşma imkanınız yoksa Bursa’da kredi kartınızın temassız özelliği ile de toplu taşıma kullanabildiğiniz başka bir yol daha var. Fakat yolculuk için BursaKart yerine kendi kredi kartınızı kullanmayı tercih ederseniz, yolculuğun maaliyeti bir nebze artıyor.

Editör: Ulas Girgin