Gökçe Çalışci

Düşman işgalinde 2 yıl 2 ay 2 gün kalan Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşu coşku ile kutlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'nin 11 Eylül Bursa'nın Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümü dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği etkinlikler, protokolün katılımıyla Tophane'den Heykel Atatürk Anıtı önüne kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. 

WhatsApp Image 2023-09-11 at 11.10.27 (1)

BURSA'NIN KURTULUŞU CANLANDIRILDI 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Bursa'nın Kurtuluşu'nun canlandırıldığı tiyatro gösterisi yapıldı.

WhatsApp Image 2023-09-11 at 11.11.18

GEÇMİŞİMİZİ ONURLANDIRIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından öne çıkanlar; Bugün tarihimizin en anlamlı günlerinden birini kutlamak için buradayız. Az önce tiyatro ekibimiz o süreci tam 101 yıl önceki o süreci bize çok güzel ifade etti. Bursa'nın kurtuluşunun yüz birinci yıl dönümü coşku ve gururu içinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli günü kutlarken aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesini fedakarlığını ve vatan sevgisini hatırlıyor ve genç nesillere aktarma fırsatı buluyoruz. Geçmişimizi onurlandırıyor, geleceğe olan güvenimizi tazeliyoruz"

WhatsApp Image 2023-09-11 at 11.12.01

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI BURSA

Başkan Aktaş,  Yüz bir yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yürütülen bu kahramanca mücadele Bursa'nın kurtuluşuyla neticelendi diyerek sözlerine şöyle devam etti.  "Bu önemli zafer sadece Bursa'mız için değil aynı zamanda tüm Türk milleti için umut ışığı oldu. Bursa tarih boyunca pek çok zorluğa göğüs gerdi her seferinde dimdik bir şekilde ayakta kalmayı başardı. Bugün bu şehir gelişmiş sanayisi zengin kültürü ve tarihi mirasıyla Türkiye'nin parlayan bir yıldızı haline gelmiştir. Değer Değerli Bursalılar, bugünün anlam ve önemini vurgularken, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi daha da ileriye taşımak için kararlılıkla tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber  çalışmaya devam edeceğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum. Canla başla verilen mücadelenin ardından kazandığımız bu eşsiz kenti daha da büyüterek ve geliştirerek gelecek nesillerin iftihar edeceği bir güzellikte bırakmak için hep birlikte çabamızı sürdüreceğiz. Şehrimizin her köşesini daha yaşanabilir, daha yeşil, daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir yer haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katmaya şiar edindik. Bu olanlardan ibret alalım ki şu cennet vatana, şu cennet Bursa'ya hep beraber sahip çıkalım. Ben Bursa'nın kurtuluşunun yüz birinci yıl dönümünü bir kez daha kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin kahramanlığını Rahmet ve öyle minnetle anıyorum"dedi.

Editör: Duygu Doğan