Basketbolda cumartesi günü Bursa’da bir derbi yaşadık ve sonuçta Bursa adına kimsenin kaybetmediği maçta sevdamız Bursaspor, tahminlerin aksine basketbol efsanemiz Tofaş’ı 80 – 76 yenerek lige galibiyetle girdi.

Maçın teknik analizini yapacak kadar bilgim yok ama gördüğüm tabloda sonucu iki takımın motivasyon farkı ve seyirci faktörünün belirlediğini bilecek kadar basketbol ile yakınlığım vardır.

Maratonun sonunda iki takımımızın da playoff turlarına kalarak Avrupa yolcuğuna çıkmasını diliyorum.

Salonda kulaklarımı tırmalayan, içimi karartan vefasızlık örneği bir tezahürat vardı.

‘Ev sahibi geldi kiracı gitsin!’

Kimse havaya girmesin ve nankörlük yapmasın!

Bursa’da basketbolun ev sahibi Tofaş’tır!

Bursaspor’un amatör şubeleri sponsorlar yok diye bir bir kapanırken, TOFAŞ Bursa’yı sadece Türkiye’de değil dünyada basketbol şehri yapmak için proje üzerine proje üretiyor ve hayata geçiriyor.

Bursaspor Basketbol takımını Ali Ay vizyonsuzu kapatıyordu da Sezer Sezgin şahsi gayretleri ile iki yıldır ayakta tutuyor ama nereye kadar…

Bir gün parasızlıktan sporcu alacakları ödenmediğinde Bursaspor basketbol şubesi belki kapanacaktır ama Tofaş tarih boyunca var olacaktır.

Senin ev sahibiyim dediğin salonun bakımını ve düzenlemelerini Tofaş yapmazsa o salonda top bile zıplatamayacağını biliyor musun?

Tofaş, basketbolun gelişmesi için Bursa’ya yerel kahraman yetiştirebilmek için yüzlerce gence yatırım yapıyorken sen Bursaspor’da kaç tane Bursalı basketbolcu var diye düşündün mü?

Öteki otomobil fabrikası parasının üzerine kırk düğüm atıyor ve kurumlar vergisini bile İstanbul’da yatırıyorken gıkı çıkmayanlar, rahmetli Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un talimatını vasiyeti olarak kabul eden ve Bursa basketboluna büyük katkı yapan Tofaş’a dil uzatıyorlar; bu en hafifinden nankörlüktür.
Tofaş, Bursa basketbolunun ev sahibidir!