Bazen trenlerimizin vatmanlarını anlamak mümkün değil. Neyin acelesi varsa bilemiyoruz kapılar açıdığı gibi ayna anda kapanıyor. Bu durum bir gün büyük bir felakete sebep olacaktır bizden hatırlatması.

9 Temmuz 2018, Acemler Metro Durağı İstasyonu’nda arkadaşımla birlikte treni bekliyorduk ki saat tam 14:07’te beklediğimiz tren geldi. Ancak vatmanın belli ki işinin dışında ‘bilemediğimiz’ bir acelesi vardık ki, ön vagona tam arkadaşım bindi derken ve de benim ayağımın birisi içeride diğeri henüz dışarıdayken kapılar birden açılmamak üzere kapandı. Butonlara bassak da çabamız işe yaramadı.

TRENİN ARKASINDAN BAKA KALDIK…

Benimle birlikte olup biteni anlamakta zorluk çeken birkaç kişi, (tren hareket de etmediğinden) vatmana doğru el kol işareti yaptık, ancak binmişiz, kalmışız  kimsenin umurunda olmadığından, ‘trenin arkasından bakan……’ gibi kalakaldık…. Sayın BURULAŞ; şimdi soruyoruz müsaadenizle: Bu da neyin nesi!?

HİÇ BİR İZAHATI YOK!

Vatman dikiz aynasından henüz binmeye çalışan kişilerin olduğunu görmüyor mu. Nasıl oluyor da bir insanın bir ayağı içeriye atılmış ve diğeri dışarıdayken kapılar kapatılabiliyor ve bir daha da açılmıyor? Yaşadığımız bu durumun hiçbir izahatı da olamaz. BURULAŞ yönetiminden ricamız gerekli uyarıların yapılması ve de halkın mağdur edilmemesi yönündedir.

Saygılarımla

Zuhal YILDIRIM – Fehime AKKAYA Birileri ölmeden…

Birkaç yıl önceye kadar ve de halen, Bursa’nın en eski ve gelişmiş mahallelerinden olan Kükürtlü’nün Konca ve Küpe sokaklarının kesiştiği noktada, gün geçmiyor ki bir kaza meydana gelmesin. Bu sebeple birileri ölmeden, bu duruma mutlaka bir çözüm bulunmalı. Hastaneler bölgesi de olduğundan, yaya ve araç trafiğinin  de çok yoğun olduğu göz önünde bulundurularak, acilen hız tümsekleri konulmalı. Yetkililere duyurulur ve gereğinin yapılması arz olunur.

Saygılarımla

Aytaç YELER

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DİKKATİNE

Lütfen yollarımızı yapın!

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi;

Bizler Eşkel’de ikamet ediyoruz ve de banketlerimizin çok dar ve düşük olduğunu her fırsatta Eşkel Karayollarına bildiriyoruz. Buna rağmen ne yazık ki, ‘ha bu yıl yapıldı, yapılacak’ ümidiyle beklediğimiz işlem, Eşkel Karayolları tarafından bir türlü yapılmıyor dolayısıyla yollarımız aynı kalıyor.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN RİCAMIZDIR

Büyükşehir Belediyesi olarak sizden ricamız, kazaya meyilli olan bu yollara, en kısa süre içerisinde el atmanızdır. Eşkel Sahilleri’nde yapılandırma oldu ve de bir çok yer çok güzelleşti. Ancak yolların durumu hiç de iç açıcı değil… Bilginize sunulur…

Saygılarımla

Timur KARATAŞ
Bu tutumu hak etmedim!

Gürsu’da ikamet eden ve her gün Gürsu Metro İstasyonu’ndan trene binip, Osmangazi Metro İstasyonu’nda inen ve işine giden bir vatandaşım.  

ŞAHSİ ARACIMLA GİTTİM

Akşamları da işten geç çıktığım için, evime saat 24:00 gibi dönüyordum. Bu olay Bayram öncesinde olduğu için 24 yerine saat 2’de dönmek zorunda kaldım. Ancak Saat 2’de de metro olmadığından işe mecburen kendi şahsi arabamla geldim ve aracımı Osmangazi Belediyesi’nin yanındaki Otopark’a park ettim.

BİR VAR BİR YOK

Ancak gördüm ki işten çıktığımda, (geceleyin saat 2’de) hiçbir güvenlik yoktu. Ertesi gün işe (Arife günüydü) yine arabamla geldim. Her zamanki gibi tam arabamı park ettim derken, baktım üzerime doğru bir güvenlik görevlisi koşuyor. Anlaşılan güvenlik bir var, bir yoktu. Anlamadım…

PARA PEŞİN

“Buyurun bir sorun mu var” dedim görevliye. Kendisi “Biz çıktığımızda senin araban burada duruyordu, bugünde muhtemelen araban burada duracak, bu yüzden de senden parayı peşin alacağız” dedi.

MECBUREN VERDİM

Güvenlik görevlisine böyle bir çifte standardın olmayacağını ifade ettim. “Ya girişte herkesten para alın, ya da çıkışta para alın. Ben gece 1’de işten çıkıyorum. Çıkarken otoparkta kimse varsa, ben paramı veririm” desem de mecburen peşin parayı vermek zorunda kaldım.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Ancak bilinmesini isterim ki; Şehrin ortasında böyle bir gangsterliği vatandaş olarak şiddetle kınıyorum. Osmangazi Belediyesi’ne konu ile alakalı şikayette bulundum, ancak pozitif ya da negatif hiçbir geri dönüş alamadığıma çok üzüldüm.

BİLDİRDİM ANCAK…

Halbuki en azından bir geri dönüş yapılmasını isterdim. Otopark görevlisinin tutumu sanki ben bir suçluymuşum gibiydi ve tam da bunu bana hissettirmiş olması yetti. Çünkü bu baştan sona kadar yanlış bir yaklaşımdır. Ben devletime düzenli vergisini ödeyen ve de devletine, milletime sağdık bir vatandaşım. Dolayısıyla kesinlikle bu tutumu hak etmedim.

İsmail Uğur

***

Ya alçaltın Ya da iptal edin

Sayın yetkililer. Dereçavuş Mahallesi hemen çıkışında usule uygun olmayan 3 adet kasis var. Bu kasisler araçların altlarını çok fazla sürüyor… Sırf bu sebepten dolayı, yüksek birkaç aracında tamponu koptu. Lütfen söz konusu kasislerin alçaltma veya iptal etme işlemi yapın. Sizden bunu önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Nedim DURGUNTU
Bu iş böyle olmaz!

Alemdar Mahallesi 306 numaralı Sokak’da 1 Temmuz Pazar gününden beri çöpler bir türlü alınmıyor. Ve bizler burada ikamet eden sakinler olarak bu durumdan çok fazla şikayetçiyiz. Kaldı ki bu bir değil iki değil. Hatta uzun ama çok uzun süredir hep böyle.

FARELERE BÖCEKLERE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yetmezmiş gibi, yazın kavurucu sıcaklarıyla birleşen çöp kokusu sineklere, farelere ve böceklere resmen davetiye çıkartıyor. Bu iş böyle olmaz! Dilerim yazım dikkate alınır ve tatsız durumumuz bir an önce çözüme kavuşturulur. Ayrıca bu sokak düğün salonunun da önünde olduğundan tam bir ‘evlere şenlik’ yaratıyor. Gereğinin yapılması ümidimizle..

Çevre Sakinleri adına

Nezahan NERGİS