BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Özkan YILDIRIM

Fırat Bey , öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için teşekkür etmek istiyorum. 1981 Batman'ın Kozluk ilçesi doğumluyum. 1989 yılında Mustafakemalpaşa'ya geldim iş hayatında yaklaşık bu sektör özelinde uzun yıllardır  çalışmalar yapıyorum aynı zamanda mobilya üzerine üretimde  yapıyoruz. Evliyim 4 çocuğum var ikisi  kız, ikisi  erkek olmak üzere. Alfimo Ev  Hastanesi diyoruz biz buraya... Ev Hastanesi derken şöyle amaçladık nasıl bir insan iyileşmek için hastaneye gidiyorsa, evi bozuk, ihtiyaçları olan  insanlar da bize gelebilirler. Düşüncemiz bu; A'dan Z'ye her türlü düzenlemeyi yapıyoruz biz burada. Şöyle de açıklayabilirim; Bu evin içi ile de alakalı değil aslında temelden çatıya kadar bütün çalışmaları yapıyoruz, birisi geldiğinde  örneğin evin  anahtarını verip benim evimi  yapın dediğinde, doğalgazından tutun mobilyasına, boyasına, kaleboduruna , fayansına, çocuk odasına, kombisine  ,parkesine, avizelerine ve daha aklınıza gelecek  hepsini yapıyoruz ve bu şekilde teslim ediyoruz. Böyle yapınca  ne oluyor insanlar mutfak peşinde, oturma odası peşinde, usta peşinde, tedarikçi peşinde  koşmuyor. Tek kişi ile muhatap olup, her şeyi bitirebiliyor daha sağlıklı daha hızlı daha güvenilir bir ortam oluşmuş oluyor ,böylelikle bizimle ev sahipleri arasında.

BİREYSELDEN ORTAK DÜŞÜNCEYE

  •     Peki Fırat Bey,  Alfimo Ev Hastanesi ne zaman açıldı?

Biz iki ortak açtık burayı değerli kardeşim  Ali Günal ile birlikte  yılbaşında açtık 2020'nin yılbaşında daha önce ikimizin de bireysel firmaları vardı. Zirve Muftak  ve Günal Yapı olarak Zirve Mutfak ve Günal Yapı’yı biz birleştirdik , Alfimo  Ev Hastanesi adı altında yeni bir konsept  ortaya  çıkardık. Çok değişik bir tarz şöyle söyleyeyim belki Türkiye'de böyle bir isim yok.Ev Hastanesi olarak yapı olarak yok.

Peki hedefleriniz neler gerçekten 9-10 aylık süreçte  burada güzel bir ivme  ortaya koymuşsunuz , bundan sonra gelecek ile  ilgili hedefleriniz de  neler var?  Onları öğrenebilir miyiz Fırat Bey?

MOBİLYA FABRİKASI KURARAK İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAK İSTİYORUZ..

İkinci bir hedefimiz şu var mobilya fabrikası kurmak ve internet üzerinden mal satışı diye kısaca açıklayabilirim. İnsanlar internete  Alfimo yazarak  girdiğinde banyo dolabı ,yatak odası, genç odası istedikleri ürünü tıklayıp sipariş edebilecekleri bir sistemi ortaya koyma  hedefimiz var. Bununla ilgili 2021'in altıncı veya yedinci aylarında hayata geçirmekle ilgili çalışmalarımız mevcut. İnşallah onu da otutturursak daha farklı bir konseptimiz farklı bir çalışma sistemimiz olacak. Şu an imalatta olsun showroom'da olsun, İnşaat kısmında olsun toplam aşağı yukarı 40’a  yakın bir kişi ile hizmet vermekteyiz. Tabii bu mobilya fabrikası kurmak ve internet üzerinden satışlarını yapmamız durumunda bu rakam nerede ise yüze yaklaşacak.Tabii bizim diğer bir  hedefimizde aynı zamanda biz KOBİ olmayı hedefliyoruz. 100'ün üzerinde istihdam yaratmayı ortaya koymaya çalışıyoruz ve bu bizim için çok büyük bir övünç kaynağı olacak bunların tabii ailesi olduğu gibi  ailebüyükleri de mevcut, düşündüğünüzde birçok kişiye  ekmek vermiş olacağız böyle bir çalışmamız böyle bir hedefimiz olduğunu da söyleyebilirim.

PANDEMİ SÜRECİNDE MAL TEDARİĞİNDE SIKINTI

  10 ayda gerçekten Alfimo Ev Hastanesi adı altında güzel bir sinerji  yakalamışsınız. Fırat Bey peki sektörünüzde yaşadığınız sıkıntılar var mı? Sektörel anlamda yaşadığınız problemler var mı? Ya da oluyor mu?

   ---Yaşadığımız en büyük problem, pandemiden dolayı mal tedariğinde problem yaşamamız. Bu süreçte  maltedariği tam anlamıyla sağlanamadığı için, mevcut  malların fiyatları yükseliyor yaşadığımız en büyük sıkıntı bu. 3  liralık bir şeyi, 7 8 liraya aldığınızda kar marjını  koyduğunuzda, ürünü 10 liraya satmanız gerekiyor ,tabii bu da müşteriden tepki alabiliyor. Pandemi sürecinde fabrikaların  bu süreçte tam kapasiteyle çalışamamasından  kaynaklanan bu sıkıntıyı , inşallah  atlatacağız. Bizlerde  önlemlerimizi alıyoruz. Mesafe, hijyen kurallarına iş yerimizde harfiyen uyuyoruz  ve bu pandemi sürecini de en kısa zamanda atlattıktan sonra bu sıkıntılar da inşallah yok olmuş olacak.

Fırat Bey anladığım kadarıyla pek boş zamanınız olmuyor gibi ama boşluk  bulduğunuzda  neler yapıyorsunuz?

Söylediğiniz doğru pek boş zamanımız olmuyor işte pazardan pazara  çocuklarımızla zaman geçiriyoruz. Mustafakemalpaşa  gezilecek yerler  anlamda da çok  şanslı bir bölge, işte şelaleler,yeşillikler  gibi,  gezilecek görülecek yerleri çok fazla. Bunun yanı sıra tabii vaktimiz olduğunda Anadolu'da birçok yere de gitmekle ilgili merakım olduğunu söylemek isterim.

HEM MADDİ ANLAMDA HEMDE ZAMAN ANLAMINDA BÜYÜK KAZANÇ

   Fırat Bey, yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız , son olarak başta Mustafakemalpaşa’da yaşayan insanlarımız olmak üzere halkımıza neler söylemek istersiniz?  Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

10 aydan beri güzel bir sinerji ile Alfimo Ev Hastanesi adıyla güzel bir ivme yakalamış durumdayız ve dediğim gibi A'dan Z'ye ev içerisinde düşünebileceğiniz bütün hizmetlerde tek bir muhatapla bu işleri halledebiliyoruz, böyle bir kolaylık sağlıyoruz. Bu maddi anlamda onlar için bir kazanç olduğu gibi bunun yanı sıra zaman anlamında da büyük bir kazanım ortaya konulmuş oluyor. Çünkü bir kişi ile muhatap olarak bütün işlerini halletmiş oluyorlar ve bu Mustafakemalpaşa'da çok tutuldu. İnşallah bunu ileriki süreçte daha da arttırarak yayma hedefindeyiz. Bunun yanı sıra biraz  önce söylemiş olduğum gibi  internet üzerinden Mobilya satışı ile ilgili mobilya fabrikasıda inşallah  2021 yılı ortalarında şekillenmiş  olacak son olarak buradan  Mustafakemalpaşa'da yaşayan Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarıma   sevgilerimi ,selamlarımı göndermek  istiyor esenlikler diliyorum.

CANI GÖNÜLDEN...

Güzel bir şekilde bizleri ağırlayan ikramda kusur etmeyen başta Alfimo Ev Hastanesi'nin ortaklarından Sayın Fırat Yoldaş’ a ve Sayın Ali Günal’a teşekkürlerimizi iletiyor ve hedeflerine de birer birer ilerlemelerini canı gönülden dilediğimizi de son olarak eklemek istiyorum.