BTSO Ağustos ayı meclis toplantısına ilk damgayı 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin aileleri ve gazilerin davet edilmesi vurdu. Hal böyle olunca da hane içinde kopması beklenen küçük kıyamet, sanki misafirlere karşı ayıp olmasın diye ertelendi.

Saat 18:00’de başlayacağı söylenen programın, 18:40’lara sarkması kent için trafiğe daha doğrusu ‘trafiksizliğe’ yorularak oturum öncesi Altepe’nin kulakları çınlatıldı.

18:05’de salona girdiğimde bütün koltukların Türk Bayraklarıyla donatılmış olmasını gururla izledim. Günün anısı ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi.

Remzi Topuk’ un başta değerli konuklar olmak üzere herkesi, Büyük Selçuklu Devletinden başlayıp ve günümüze kadar getirdiği, sonunda Mehmet Akif Ersoy dizeleri ile süslediği selamlama konuşmasını sürekli ekrandan okuduğu için salona beklenen coşkuyu geçiremedi.

Remzi Başkanın böyle milli duygularla bezenmiş hamaset içerikli konuşmalarında vurgu ve tonlama önemli olduğundan önceden birkaç kez okumasını öneririm.

Maddelerin oylanmasına geçilmeden önce FETÖ kokulu istifalardan dolayı boşalan üyeliklere gelen yedeklerin kısaca tanıtımı yapıldı ve alkışlarla hoş geldiniz denildi.

Maddelerin oylanmasında rutin işlemleri içerenler hakkında söz alınmadan oylandı.

BTSO Meslek Lisesi diye çıkılan yolda bir cami bir de İmam Hatip Lisesi ile karşılaşmak Mümin Ceyhan’ı gerdi!

Söze kısa bir Burkay portresi çizerek başlayan Mümin Ceyhan, kendisini saatlerce konuşup hiç bir şey anlatmayan bir BTSO Başkanı olarak yürekten(!) kutladıktan sonra bunun bir “zekâ-kurnazlık” alaşımı büyük meziyet olarak gördüğünün altını çizdi.

Gelelim okul konusuna; Bir sanayi kenti olan Bursa’da ara eleman sıkıntısının giderilmesi için yapılması planlanan Meslek Lisesi, her zaman dediğim gibi Bursa ile dertlenen vekilimiz olmadığından TOBB marifetiyle kıyafet değiştirmiş ve İmam Hatip Lisesi kılığına bürünmüş ve ilaveten de bir cami ile Bursa’nın karşısına dikilmişti. Mümin Ceyhan, Bu koşullarda bu mecliste buna hayır diyebilecek bir babayiğit göremiyorum ama bari satır aralarını okuyun da tarihe not düşelim derken TOBB ile Bursa Valiliğinin yaptığı protokol gereği 10 milyon TOBB un vereceği henüz çizilmemiş  “maliyeti belli olmayan projenin” bilinmeyen bakiyesinin tamamı BTSO tarafından karşılanacağını anlattı. Hiçbir İş Adamının maliyetini ön görmediği bir projeye olur demeyeceğini iyi bildiğini ama iş adamları topluluğu olan BTSO’nun buna evet demesini anlamsızlığının altını özenle çizdi.

Bu bana BŞB Stadını anımsattı. Ankara’dan üç on lira geldi ama ardından biz Bursa olarak dünyaları yatırdık, belediyeyi batırdık yine de stadyumu bitiremedik. Bir timsah kafası bile koyamadık.

Burkay, cevaben ve dakikalarca süren konuşmasında yine başarı ile hiç bir şey söylemedi ama Teknik Lise ile İmam hatip Lisesini mukayese ederken insanlık tarihine şu önemli(!) notu düştü “İmam Hatip Liseleri de bir anlamda Meslek Lisesi sayılır bile dedi. 

Oylama Mümin Ceyhan’ın sözünün başında ifade ettiği gibi severek sevilerek kabul gördü.

 

İnan Keser burslar yetersiz dedi ama…

Bursa’da okuyan 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına burs verilmesi ile ilgili maddede söz alan burs rakamlarının yetersiz olduğunu ve öğretim giderlerinin tamamının üstlenilmesi gerektiğini söyledi. Toplam 417 olan şehidimizin kaçının çoğunun okuduğu düşünüldüğünde makul ve mantıklı olan bu teklif usulde yoktur diyerek Remzi Topuk tarafından kadük hale getirildi.

Parseker’den ders;Önce BTSO’nun tarihini ve geleneklerini öğrenin!

İlhan Parseker konuşmasında 15 Temmuz kalkışmasında Bursa’nın ilk andan itibaren tarafını belli ettiğini ve aksiyon gösterdiğini, bu bağlamda Bursa’da bulunan bütün sivil, askeri ve emniyet güçlerine şükranlarını ifade etti.

Yönetim Kurulunun, Başbakanlık tarafından açılan Demokrasi Şehitleri ile ilgili kampanyaya 1 milyon lira ile katılma kararını hem uygulama biçimi hem de miktar olarak sert bir şekilde eleştirdi.

Bu tür kararların meclis tarafından alınması gerektiğini savunan Parseker, 127 yıllık BTSO uygulamalarındandönem dönem örnekler verirken, günümüzde geleneklerin ve teamüllerin terkedildiğini bunu Meclis Üyelerine saygısızlık olarak gördüğünün altını çizdi.

Özcan Mertyürek:BTSO’daki Terörist kimdir? Açıklayın Sayın Burkay

 

Günün talihsizi Özcan Mertyürek oldu.BTSO’da teröristler var diyen bir başkanın bulunduğu mecliste yaşamanın zorluğundan bahsederken,” Bir beyanat yayınlandı. İtiraz etmediniz. Tekzip göndermediniz. O zaman lafınızın arkasında durun ve şu Teröristleri açıklayınderken sözü Remzi Topuk tarafından kesildi. Gündeme dair konuşması istendi.

Düşünebiliyor musunuz? Bursa’nın koskoca iş adamlarının oturduğu koltuklara, Başkan sıfatı ile ortaya atılan “Aramızda Teröristler var” lafı BTSO’da gündem olmuyor?

Bütün bunlara verdiği tek anlamlı cevabın 17/25 Aralık sürecinden öncesini kendinden de soyutlayarak sonrası için açılacak soruşturmalara karşı herkesin hesabını vereceğini, suçlu olanların bedelini ödeyeceğini, masumların aralarına dönecekleri olduğunu söylemeliyim.

Toplantı sonrası ödüller verilen Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen yemekte yine Burkay sahne alınca ruh sağlığımı düşünerek, Kuran tilaveti ardından ayrıldım.