Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 127 yaşını gününü, Bursa protokolü ve iş dünyasının yoğun katılımıyla BTSO’nun Organize Sanayi Bölgesindeki hizmet binasında düzenlediği, iftar yemeği ile kutladı.

İftar yemeği sonrası ilk konuşmayı yapan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, İstanbul ve Mardin’de meydana gelen terör saldırılarını lanetledi. BTSO’nun kuruluşunu gerçekleştiren Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının yâd eden Topuk, 6 Haziran 1989 yılında Koza Han'da temelleri atılan BTSO Bursa ve Türkiye ekonomisine yön veren bir merkez haline geldiğini söyledi. Ortak aklın hakım olduğu BTSO’da Türkiye’nin gündemine oturan çok önemli projelerin hayat bulmaya devam ettiğini bildiren Topuk, BTSO’nı profesyonel bir merkez haline getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Topuk, Antalya’ya atanan Vali Münir Karaloğlu’na da Bursa’ya verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

 

Başarının ulaşılacak varış

noktası değil, bir yolculuk

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 6 Haziran 1889 tarihinde Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından kurulan BTSO’nun tarihi süreç içinde kent ve ülke ekonomisinin gelişmesine yaptığı katkıları anlattı. “Başarının ulaşılacak varış noktası değil, bir yolculuk” olduğunu, BTSO’nun vizyonu ve çalışmalarıyla, ürettiği mal ve hizmetlerle Bursa’nın, dünyanın gündeminde yer alan “dördüncü sanayi devriminin” eşiğinde bulunduğunu belirten Burkay, Bursa’nın bugün kurallara uyan değil, kural koyan kent olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.   

 

37 bin kişilik büyük bir aileyiz

 

Koza Han’da küçük bir odada 70 üyeyle başlayan BTSO’nun yolculuğunun bugün, “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” inancıyla 37 bin kişilik büyük bir aileyle sürdürdüklerini anlatan Başkan Burkay, “Bizim gelecek nesillere bugünkünden çok daha güçlü bir Bursa bırakma sorumluluğumuz var” dedi.

Başkan Burkay, konuşmasında Antalya’ya atanan Vali Münir Karaloğlu’nun Bursa’da görev yaptığı 3 yıl boyunca istişare ve işbirliğini temel alarak önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Bursa iş dünyası adına Karaloğlu’na teşekkür etti.

 

Bursa her alanda fark oluşturdu

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, “ Bursa her alanda örnek adımlar atıyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO da kentimizin ileri teknoloji hamlelerine güç katan projelere imza atarak kentimizde fark oluşturdu. 127 yıldan bu yana kentimize değer katan BTSO başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum.  Ayrıca Bursa’da 3 yıldan beri yaptığı çalışmalarıyla güzel bir sinerji oluşturan Sayın Vali Münir Karaloğlu’na da hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Hiç unutmayacağım

3 yıl yaşadım

Vali Karaloğlu da konuşmasında, BTSO ile birlikte güzel bir sinerji oluşturduklarını, önemli projelere imza attıklarını ifade ederek, BTSO Başkan İbrahim Burkay ve yönetimine teşekkürlerini bildirdi. “Bütün gelecekler yakındır” sözünü Van’dan Bursa’ya gelirken söylediğini belirten vali Karaloğlu, “Şimdi Bursa’dan Antalya’ya giderken de söylüyorum. Bu ulu şehri ve insanlarını hiç unutamayacağım. 3 yıl yaşayıp hizmet etmeye çalıştığım Bursalılara ve sizlere vali olarak veda ediyorum, insan olarak değil. Hayatta olduğum sürece dostluklarımız devam edecek. Nerede görev yaparsam yapayım, Bursa için yapılacak bir şey varsa göreve hazırım” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Vali Karaloğlu’na çeşitli hediyeler sundu. BTSO’nun 127. kuruluş yılına özel olarak hazırlanan pastayı da protokol üyeleri ve Bursa iş dünyası birlikte kesti.