Özkan YILDIRIM
 

  •   Fatma Hanım,  öncelikle sizi tanıyalım ve sonrasında Yeni Ufuklar  Anaokulu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş süreci ile ilgili bilgileriokuyucularımızla  paylaşalım istiyoruz.


Elbette. Ben Fatma Küçük . 5 yıl Okul Öncesi öğretmeni olarak çalışmam akabinde yaklaşık 13 yıldır  da kendi kurumumda idarecilik yapmaktayım. Hem okulumuzun  kurucusu  hem de yöneticisiyim.

ODAK NOKTAMIZ HER ZAMAN “ÇOCUK”

     Kurum olarak odak noktamız  her zaman ‘Çocuk’.Eğitim-öğretim kademelerinin her aşaması için bu şekilde  ancakAnaokulu olduğu zaman durum biraz daha hassaslaşıyor. Çünkü çocuklarımız ilk defa bir öğretmenle karşılaşıyor ,ilk defa bir kitapla, bir eğitim kurumu ile karşılaşıyor , ilk defa evinden ayrılıyor. Farklı bir ortama gelip oraya uyum sağlamaya çalışıyor ve bakıldığında bu  aileden  ilk kopuş aslında. Özellikle bu sebeplerden dolayı çocuğumuz için bu ilk karşılaşmanın ve deneyimin özel olması gerekiyor. Hem fiziki koşullar olarak , hem eğitim öğretim programı olarak hem de en önemlisi annenin devamı olan okul öncesi öğretmeni  ile kendi evinin sıcaklığı hissedip bu süreci en güzel şeklide geçirmeli.


KİTAPLA TANIŞMALARI ÇOK ERKEN OLMALI

    Fiziksel koşullardan başlayacak olursak da en temel başlangıç olarak çocuklarımızın ilgisini çekebilecek onların heyecanını arttıracak yeni deneyimler, yeni tecrübeler katabilecek ortam sunup bunları zenginleştirmeye çalıştık. Okulumuzun bölümlerinden bahsetmem gerekirse; kurumumuzda 10 sınıfımız varve beraberinde atölyelerimiz var: Fen odası, kütüphane, bahçe oyun parkı, kapalı oyun parkı,gurme atölyesi, gösteri salonu, kum havuzu, blok köşesi, akıl zeka oyunları odası olarak sıralayabilirim. Tabi bu atölyelerin hepsi çocuklarımızın gelişimi ve kaliteli vakit geçirebilmesi adına çok kıymetli kısımlar. Özellikle kütüphane,okulumuz için en özel alanlarımızın başında geliyor. Bizim için çocuklarımızın  kitapla tanışması ne kadar erken olursa o kadar kıymetli. Örneğin çocuğumuz ilk kez  bir şey tutmaya başladığı an eline kitap verilmeli , kitabı  alıp çevirmeli ,bakmalı, bir oyuncak gibi yapraklarını açmalı. Bu anlamda okulumuzun en heyecanla oluşturduğumuz  bölümü kütüphanemizdir. Yine aynı şekilde Fen odamızda da evlatlarımızın ufkunu açabilecek ,muhakeme yeteneğini geliştirecek çeşitli deney, gözlem imkanı sağlıyor, bireysel ve toplu tecrübelerle öğrenmelerini daha etkili ve eğlenceli hale getiriyoruz. Bu atölyemizi destekleyecek yeni bir programa dahil olacağız.: ‘Eğlenceli Bilim’. Eğlenceli bilim,  doğa ve bilimi yaşayarak tecübe etmelerini sağlayan, programımızla paralel ilerleyen, akılda kalıcı deneyimler, deneyler ve şenliklerle dönemimizi daha verimli hale getirecek uluslararası bir programdır. Akabinde gurme atölyemizde ,çocuklarımız kendi elleriyle türlü lezzetler yapıp kendi el emeklerinin tadına bakma zevkine varıyorlar. Minik aşçılar yetişiyor anlayacağınız J


HER ZAMAN DOĞAL

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Bizimiçin beslenme; en önem verdiğimiz saç ayaklarımızdan biridir. Okul denince akla ilk önce eğitim ve öğrenme geliyor ama söz konusu anaokulu olduğunda beslenme çok önemlidir. Çünkü sadece akşam  yemeklerini evde yiyen çocuklarımız geri kalan, ve en önemli öğünlerini, ara öğünlerini okulda alıyorlar. Hatta arkadaşlarına bakarak iştahları da açılıyor, bu da tabii çok önemli. Evde hiç tadına bakmadığı yemekleri burda severek yiyor. Bu anlamda  besleyici, nitelikli ve kaliteli olması çok önemli.

 Bizim temel prensiplerimiz;  kesinlikle ambalajlı ürünler kullanmıyoruz, yoğurtlarımızı haftalık okulumuzda  mayalıyoruz, yine hazır meyve sularını kesinlikle kullanmıyoruz, yaz aylarında  meyvelerimizi depoluyor;reçellerimizi, soslarımızı meyve sularımızıyine okulumuzda hazırlıyoruz. Yağ olarak zeytinyağı, ay çiçek yağı ve tereyağkullanıyoruz..


YEMEK DÜZENİ VE KALİTESİ DE  BİZİM İÇİN  ÇOK ÇOK  ÖNEMLİ

    Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi  kahvaltıları okulumuza ait, ikindi  kahvaltılarımızda  yaptığımız kurabiyelerde olsun, börekler de olsun her zaman tereyağı kullanılır. Ayrıca ayda bir kere kemik sularımız kaynatılır ve derin dondurucuya atılır, çorbalarımız o kemik suları ile hazırlanır. Haricen bitki çayı olarak da renklendirici,li aromalı paketli çaylar kesinlikle  kullanmayız. Aktardan karışım çaylar alırız özel olarak onları kullanırız, aktarımızın  yönlendirmesi ile çocuklarımıza hoş güzel bitki çayları veririz. Üç öğün yemek dışında ,iki öğün de sınıflarında meyve saatleri oluyor.

   Çabamız, çocuklarımız için okuldaki oyunların,  öğrenmelerin keyif verdiği kadar; beslenmelerinin de bir o kadar sağlıklı, lezzetli ve keyifli olması..


 

  •      Sayın Hocam ,Yeni Ufuklar Anaokulu’nda eğitim ve etkinliklerle ilgili bizlere bilgi verir misiniz?


ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞER

Elbette. Okulumuzda Anaokulu eğitim programı haricinde haftanın 5 günü Ahlak KarakterEğitimi dersimiz var. Yine 5 gün İngilizce eğitimimiz var. (Tüm branşlar branş öğretmenleri tarafından veriliyor)  Bu  5 günün 4 günü branş öğretmenlerimiz geliyor.5. günde ana dili İngilizce olan yurt dışından buraya eğitim için gelen öğrencilerle anlaşıyoruz burada pratik İngilizce eğitimi veriyorlar. Ayrıca çocuklarımız için de farklı dilde konuşan ve  yine görüntü itibari ile bizden daha renkli kişileri görmek  kültürel farkındalık  oluşturuyor. Yine branş olarakMental Aritmetik eğitimimiz var. Bu eğitim de çocuklarımız için abaküs temelli bir zihin geliştirme programıdır. Beraberinde Drama eğitimlerimiz başlıyor drama hocamızla, drama dersleri ,özgüvenlerini arttırmak için çok çok kıymetli bir ders diyebilirim. Yine Jimnastik dersimiz var spora bir başlangıç yapmalarının öneminikavramaları adına. Haricen haftanın 1 günü Robotik Kodlamadersimiz var. Biliyoruz ki teknoloji çağını yaşıyoruz, bu bağlamda evlatlarımızın, çağımızın gerekliliklerine ayak uydurabilmeleri ve daha birçok faydasıyla beraber gelişimlerini sürdürebilmeleri adına çok önemli.


     Fatma Hanım , bir de pandemi ile ilgili gelişmeler var .Ailelerin  çocuklarını gönderecekleri anaokulları ile  ilgili çekinceleri  artmış durumda , bu konu  ile ilgili neler söylemek istersiniz?

HEP TİTİZDİK PANDEMİDEN SONRA DAHA DA TİTİZİZ...

Biz 14 Eylül'de açılacağız nereden baksanız önümüzde 1 aylık bir süreç var şu an günü değerlendirecek olursak, 1 hafta sonra bile ne olacağını öngöremiyoruz. İnşallah daha iyiye gider gün geçtikçe vaka sayıları azalır demek  istiyorum. Bu süreç böyle devam etse dahi hayatı durduramıyoruz ve zaman akıyor. Bu bağlamda bizim üstümüze düşen tüm tedbirleri fazlasıyla almak olacaktır. .Bu nasıl olmalı? Tabi ki  Devletimizin, Bakanlığımızın sık sık dile getirdiği talimatları yerine getirip;  mesafeye, hijyen şartlarına,maske kullanımına dikkat etmekle..

Biz ayrıcane gibi önlemler mi aldık? Çocuklarımız geldiklerinde ateşleri ölçülüyor , kıyafetleri değiştiriliyor gün içerisinde yine ateşleri belli zamanlarda ölçülüyor bunlar yine  saat saat kaydediliyor ve dosyalanıyor akabinde çıkışta da yine ateşi ölçülüp  öyle teslim ediliyor. Yine bizim için sınıf havalandırılmaları çok önemli, pandemi öncesinde de önem verdiğimiz hususlardan. Ayrıca çocuklarımız sık sık ellerini yıkamaya teşvik edileceklerdir.Lavabolarımız her zaman ,yarım saatte bir dezenfekte edilir tabi bu işlem çocuklarımız kurumdayken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmaz ,doğal ve bitkisel temizlik maddeleri kullanılır. Beraberinde toplu vakit geçirme bölümlerimiz de daha sık dezenfekte edilecektir. Devamında kurum içerisinde de mesafe bizim için önemli olacak. Dikkat edilmesi gereken unsurlar özet olarak bunlar,  biz elimizden geldiğince bu şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

   Eğitim kalitesinin yanı sıra, çocuklarımız için her şeyin en iyisinin düşünülmüş olduğu bir Anaokulu olan Yeni Ufuklar Anaokulu’nun kurucusu ,yöneticisi Sayın Fatma Küçük’e bundan sonraki hedeflerine ulaşma yolunda başarılarının devamını dilemek istiyorum.


İLETİŞİM BİLGİLERİ

Esenevler Mahallesi,

 Erdoğan Caddesi No 21

Meşeport Evleri

0 224 360 60 56

0545 737 49 50

www.yeniufuklarbursa.com

facebookyeniufuklaranaokulu

instagramyeniufuklar.anaokulu

    YILDIRIM / BURSA