Funda Arar’ın bir şarkısı vardır çok sevdiğim… “Ben o duvarlara çarpa çarpa nasır tuttum”  diye başlar, “ağlaya ağlaya yosun tuttum…” olarak devam eder. Çok güzel bir şarkıdır aslında ve çokça duyguya da tercüman olur…

Şimdiye kadar sadece söyleyebildiğimiz veya eşlik ettiğimiz bu şarkıyı artık fotoğraflayıp ölümsüzleştirebiliriz de, müjdeler olsun!..

Nerede mi?

Aslında hiç de uzakta değil. Sadece bir veya bilemediğiniz iki vesaitle Altıparmak’a gitmeniz yeterli. Sonrası kolay;

Dönen heykeller ve yıllar önce eski Başkan Recep Altepe döneminde büyük reklamlarla yapılan ve çokça konuşulan, hala da ne işe yaradığını kimsenin pek bilemediği şelale duvar ve su fışkırtarak dönen heykeller kime çarptılar ve kimin yüzünden ağladılar bilemiyorum, ama yine iyiden iyiye yosun tutmuş vaziyetteler…

FORMÜL ÇOK BASİT
Haydi o zaman, anı ölümsüzleştirmeye …

Formül çok basit. Alın arkanıza yosun tutmuş duvarı ve heykelleri ve patlatın selfie’nizi henüz vakit varken…

GEÇ KALMAYIN YALNIZ…
Çünkü belli de olmaz, belki yine sesimizi duyan olur ve daha önce de olduğu gibi, yazılınca bu taşlar aslında olması ve şehrimize yakıştığı gibi tertemiz bir hale getirilebilir. Hadi hayırlısı…

Sevinç ÇELEBİ
Barış sokağımızla bizi barıştırın!

Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi’ne bağlı olan Barış Sokak, yaklaşık biri senedir fotoğraflardaki görüntüde. Nilüfer Metro İstasyonu’na çok yakın mesafede bulunan sokak ise, konumu itibariyle bir çok kişi tarafından ‘kestirme yol’ olarak kullanılmakta.

SESİMİZE SES OLUN

İddialara  göre, Barış Sokağın sağında ve solunda yapılan inşaatlar, durumu daha da vahim hale getirmekte. Bu durumdan rahatsız olan çevre sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne seslenmek amacıyla agazeteye ulaştılar ve ‘Sesimize ses olur musunuz’ diyerek bir çağrıda bulundular;

“Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi. Konak Mahallesi’nin Barış Sokağı, metro güzergahına giden kestirme bir yol da olduğundan, bölgemizde en sık kullandığımız sokaklardan bir tanesidir aslında. Ancak ya inşaat araçlarından ya da çamurlu ve suyla dolu olduğundan, sokağımızı her gün daha az kullanabiliyoruz. Bu sebeple size sesleniyoruz:

BİZİ BARIŞTIRIN

Lütfen artık Barış Sokağımız’la bizi barıştırın! Sokağımızı asfaltlamanızı ve yürünecek hale getirmesini önemle rica ederiz.”

Saygılarımızla

Konak Mahallesi Sakinleri adına

Feyzullah GÜLER 

***

Acemler değil Çöp Kavşağı

Acemler Metro İstasyonu karşısı (BUSKİ’yle komşu) olan otobüs duraklarının arkası, yine vatandaş tarafından belli ki çöplük olarak kullanılmakta. Hal böyle olunca etrafı pis kokular sarıyor, sıcak havalarda otobüs bekleyen vatandaşlar istifra etmemek için kendini zor tutuyor.

İlgililer ise anlaşılan tüm bildirilerimize rağmen ilgilenmiyor ve oralı olmuyor…

LÜTFEN ARTIK!

Sayın yetkililer, yıllardır dile getirdiğimiz bu şikayetimizi lütfen artık bir dikkate alın ve gerekli müdahaleyi yapın. Gerekirse o durakların arkasına tel örgü koyun. Ki zaten gerekli de… Çünkü sadece birkaç gün önce bir çocuk demirlerin üstünde oturuyordu ve düşme tehlikesiyle karşı karşıyaydı (en azından benim gördüğüm).

Duraklara bolca çöp poşetleri veya konteynerler koyun. Ve hatta gerekirse çevreyi kirletenlere para cezası uygulayın. Ama mutlaka ‘çöp’ konusunda ve de tüm Bursa için geçerli olmak üzere ‘Temiz bir Bursa için’ artık kalıcı bir şeyler yapın.

Saygılarımla

Emine SAĞLAM

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 11 Haziran 2018 tarihinde ‘Çöp Kamyonu Yetmez, Yıkama Kamyonu da Lazım’ başlıklı habere yer verilmiştir.  

Yazıda şikâyete konu olan çöp toplama esnasında yaşanan çöp sularının dökülmesiyle ilgili konuda öncelikli olarak ekiplerimize daha dikkatli olmaları ve özen göstermeleri hususunda gerekli uyarılar yapıldı. Diğer yandan çöp toplama araçlarında her ne kadar bu durumu önleyici ekipmanlar bulunsa da önlemler bazen yetersiz kalabiliyor. Ancak bunun önüne geçebilmek için arka su sızdırmazlık filtrelerini değiştirmekle beraber genel bakımlarını da yaparak ilgili tüm personelimizin daha dikkatli ve özenli davranması hususunda gerekli uyarılar yapıldı.

Ek olarak; çöp suyunun arıza veya beklenmeyen bir nedenden dolayı çevre sağlığını etkileyecek boyuta ulaşması halinde yıkama ekiplerimize haber verilerek dökülen yer dezenfekte edilip temizleniyor.

Temizlik işleri ekiplerimiz, gece gündüz demeden çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediyemizce kullanılan araçlar, genç ve son teknoloji ile tasarlanmış dünya standartlarına uygun araçlar olduğundan gerekli tedbirler de alınarak bu sorunun bir daha yaşanmaması için çalışılacak.  

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

18 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Boş Araziler Çöp Yığını” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Çınarönü Mahallesi 2. Çilek Sokak’ta bulunan boş arsaların temizliği Belediyemiz Temizlik İşleri ekiplerince ivedilikle yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

14 Haziran 2018 tarihli agazete’de bulunan Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” adlı köşesinde yayımlanan “Park Temizliği ve Bahçe Sulaması Yapılmıyor!” başlıklı, Kaplıkaya Mahallesi DSİ-Butikyak ve diğer sitelerde park temizliği ve bahçe sulamasının yapılmadığı yönündeki okurun şikayeti incelenmiştir. Kaplıkaya Mahallesi park ve yeşil alanlarda temizlik, çim biçme ve sulama çalışmaları, Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince program dahilinde düzenli olarak yapılmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü