Özkan YILDIRIM

  •  Muhtarım, öncelikle bizleri köyünüzde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sorularımıza  geçmeden  sizi tanıyalım isterseniz.


SEÇİMİ RAHAT KAZANDIM

Elbette, memnuniyetle. Buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız için bizde sizlere teşekkür etmek isteriz. Ben Asil Can .1986 Karacabey  Eskisarıbey köyü doğumluyum, hatta hastanede falan değil köyde evde doğmuşum. Şans sonuç  itibariyle. Mustafakemalpaşa'da mezbahada çalışıyorum, kendimde romatizmal bir hastalık var muhasebeciyim aynı zamanda, sürekli oturarak çalışamıyorum sürekli oturursam daha kötü oluyorum. Ailecek çiftçilikte  yapıyoruz, mizaç olarak her zaman  herkese yardımcı olmaya çalışan bir yapım vardı. Seçimlerden iki sene kadar önce arkadaşlar benim muhtar olmam durumunda iyi hizmetler getirebileceğimi, insanlara daha fazla yardımcı olabileceğimi söylediler. Beni bu konuda cesaretlendirdiler. Sonra tabi böyle bir yarışa girdik, bu dönem 1. dönemim, 31 Mart'ta yapılan seçimde toplam 4 aday vardı. Rahat bir şekilde seçimi kazandım, buradan beni destekleyen oylarını veren, vermeyen bütün Eskisarıbey mahallesi  sakinlerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bana güvendiler seçtiler. Ben de elimden geldiğince hizmet getirmek için uğraşıyorum, çabalıyorum.

Muhtarım, bizlere Eskisarıbey Köyü mahallesinin tanıtır mısın?  Kaç hane, kaç  seçmen ve nüfus var, geçim kaynakları nelerdir?
Bizim köyümüzün nüfusu 500'e yakın, seçmen sayısı olarak 285 seçmenimiz bulunmakta. Hane  olarak da 138 hanemiz mevcut. Köyümüzün çevresinde Ortasarıbey  Yenisarıbey ve Sazlıca olmak üzere 3 tane daha eski köy, yeni mahalle bulunmaktadır. Geçim kaynağı olarak ta ağırlıklı tarım diyebilirim.

  •    Aşağı yukarı bir buçuk senedir muhtarsınız, bu süreçte neler değişti mahallenizde?


TEKNOLOJİYİ DE KULLANIYORUZ

Şöyle söyleyeyim, bir şey talep ettiğimiz de şimdi mesela Karacabey Buski'yi arıyorsunuz, yine örneğin Uedaş’ı  arıyorsunuz anında geliyorlar. Karacabey BUSKİ’de Hakan Bey var, Allah razı olsun ondan  her aradığımızda yardımcı oluyor geliyorlar. Yine UEDAŞ’la da ilgili sokak lambaları yanmadığı zaman şimdi bir program yükledik anında oradan iletişime geçip yanmayan lambalar ile ilgili bilgi veriyoruz. Tabii bu bağlamda teknolojiyi de  kullanıyoruz. Yine bunun yanı sıra teknolojik anlamda Vefa İletişim ile ilgili Ahmet Bey var belediyede bir sıkıntı olduğunda Ahmet Bey'le iletişime geçiyoruz. En kısa zamanda  konuyla ilgili dönüş sağlıyorlar. Hani her şey koordineli bir şekilde oluyor çalışmalarımız çok güzel ilerliyor bu manada Karacabey Belediyemizle çok güzel bir iletişim halindeyiz.

En büyük sıkıntı kanalizasyon

  •    Peki sıkıntı olarak neler var köyünüzde Asil Muhtarım?

En büyük sıkıntımız kanalizasyon ve arıtma. Bunun yanı sıra elbette parke taşı döşenmesi gereken yerler de var ama altyapı sonuçta  hallolmadan parke taşlarını  istemiyoruz. Zaten bir bölüm parke taşı gelmişti bizim daha altyapı tamamlanmadığından ilerideki bir köyün tamamlanmış olan alt yapısı nedeniyle o parke taşlarını oraya yönlendirdik.

ALTYAPI İŞLERİ BİTİNCE PARKE TAŞLARI DÖŞENMELİ

Biz de şimdi bu bölgede kanalizasyonla ilgili sıkıntı var maalesef her evin önünde foseptik çukuru var dolduğunda belediyeyi  arıyoruz sonrasında bu foseptik çukuru boşaltılıyor. Biraz da bir de kot farkı  var burada ,bu kot farkı büyük sıkıntı oluyor burada belli bir mesafeden sonra aşağıda kum çıkıyor. Bu konuyla ilgili Karacabey BUSKİ müdürü Hakan Bey inşallah en kısa zamanda bu projeye başlanılacağını söyledi. Bu çalışma gerçekten bizim için çok güzel olacak eğitimle de ilgili herhangi bir sıkıntımız yok taşımalı sistem olarak devam ediyor..

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

    Asil Muhtarım, yavaş yavaş röportajımızın  sonuna  yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Kurban Bayramı da yaklaşıyor bayramla ilgili olsun  Eskisarıbey köyünde yaşayan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?


7/24 GÖREV BAŞINDAYIM

Bizim telefonumuz hiçbir zaman kapanmaz, gece gündüz onların hizmetindeyiz. Her zaman bize ulaşabilirler. Zaten onlar da bunu biliyor, eksiklik  bir sıkıntı olduğunda hemen bizimle  iletişime geçsinler. Bu bağlamda tabi Kurban Bayramına da çok az bir zaman kaldı Ramazan Bayramını doyasıya  kutlayamadık  ama inşallah bu bayram daha da güzel olur daha canlı olur temennisinde bulunmak istiyorum.

HERKESE ŞİMDİDEN İYİ BAYRAMLAR

Buradan Eskisarıbey köyümüzde yaşayan  sakinlerimiz başta olmak üzere Karacabey'de yaşayan bütün hemşerilerilerime  aynı şekilde Bursa'da ve Türkiye'de yaşayan bütün halkımın şimdiden Kurban bayramlarını kutluyorum mutluluk ve esenlikler diliyorum.